Déšť vs obvodové zdivo

Při silném dešti se voda prosakuje až do domu. Obvodové zdivo máme ytong lambda 450 a zatím bez fasády. Je chyba v tom, že ještě nemáme fasádu nebo se stala chyba při výstavbě? Přikládám foto
Odpovědět
Ty jo, tak to je husté. Máme porotherm 50 a nezateplené a určitě nám nic neprosakuje. Asi máte špatně udělaný přesah střechy? Možná? Nevím nejsem odborník.
Odpovědět
Profilova fotka
to by mohly být málo prolepené spáry, a voda těma mezerkama proteče
Odpovědět
Mohla by to být malta nanesená hřebenem směrem z vnější strany dovnitř, nikoliv ve směru zdi.
Odpovědět
Profilova fotka
@netmaster Taky my to tak přijde navíc je tento problém popsaný v příručkách ytong a i ve webináři, prostě problém zedníka.
Odpovědět
Kupte si pár pytlů Weber tmelu 700 a svépomocně přestěrkujte zvenčí spáry mezi cihlami.
Odpovědět
Ten problém technologického provádění je známý.. ale odhaduju, že v tomto to bude ještě něco jiného. Přece jenom ta vlhkost přes spáry by byla vidět i v ploše ostění...a tam nic nevidím. Spíše odhaduju na zvýšenou zabudovanou (pórobetonem drženou) vlhkost maltě v ložných spárách, ale ze strany interiéru. Fotky z exteriéru a z realizace by nebyly?
Odpovědět
@panlorenc Tazatel píše o výskytu při silném dešti, takže předpokládám, že to nebude zabudovaná vlhkost ve spárách, ale spíš chybně provedené zdění. Fotka z venčí by to nejspíš vysvětlila.
Odpovědět
@netmaster
Odpovědět
@mirek1990 Bylo by možné nahrát originální velkou fotku, takto zmenšená toho moc neukazuje. Případně i z menší vzdálenosti, aby byla třeba vidět spára zdiva. Dle oken se asi jedná primárně o patro. To vlhnutí vzniká z této strany?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@netmaster Rozumím, že se nejspíš jedná o vnější vlhkost, ale proč se neukáže tam ,kde by se měla ukázat jako první? Myslím tím ostění. Dle obrázku to vypadá, že vlhké mapy jsou v místě dořezu cihel... 🤔 Každopadně, minimálně bych natáhl alespoň do lepidla, když fasádu plánuji z nějakého důvodu později.
Odpovědět
Pane boze co to tady je za chytroliny s presahem strechy atd.. . Samozřejmě, ze dokud nebudete mit fasadu, tak Vam v mistech, kde je treba jen mene lepidla pri silnem desti a vetru zatece voda skrz spary. V tenkych vrstvach dokaze voda snadno vzlinat i do kopce. Stavba neni zavrena a dokud nebude, bude se to opakovat. Kazdopadne v zime by to mohlo udelat peknou neplechu...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?