Kotvení šikmých táhel

Zdravím! Rekonstruujeme starý dům, bude mít novou střechu vč. krovu, i nový věnec. Statik nám předepsal mezi stávající trámy stropu vložit nosníky (HEB 140) a ty pomocí šikmých táhel (IPE 120) spojit s věncem. Nemáte zkušenost, jak konkrétně tyto spoje realizovat? Konzultujeme to s firmou, která nám bude dělat krov, akorát ta nemá svářeče, takže z jejich strany je preferovaným řešením to spojit jinak, než svařením. Ještě cituji přímo z projektu: Pro zmenšení rozponu věnce bude v polohách vazných trámů Heb 140 věnec ve vodorovném směru vyztužen šikmými táhly Ipe 120 přivařenými či přišroubovanými k horní pásnici Heb 140 a na druhé straně přivařenými ke kotevní ocelové desce vložené do bednění věnce, ev. přišroubovanými do věnce chemickými kotvami. Co jsem kde našla různé podklady ke kotvení ocelových konstrukcí do věnce a podobně, zabývá se to většinou tím, když jsou k sobě kolmo, potažmo vodorovně, ale ne šikmo, jako u nás. Nebo je tam použitá jen pásovina a ne IPE. (samozřejmě to chci ještě zkonzultovat i s projektantem, ale zas se na něj chci obrátit už trochu s povědomím o možnostech) Preferuji vysvětlení "jako pro blbečky", protože jen z toho, jak je to v tom projektu napsané a nakreslené, to nějak nepobírám. 😄 Díky za postřehy. 🙂
Odpovědět
@synura_p to máte jak dlouhý dům že tam máte toto že má strach že prostředkem to ujede a ty šikmé táhla budou schované někde v příčce?
Odpovědět
@edison101 Nějakých cca 13 na délku, 6 na šířku. Jo, táhla budou v příčkách. (ty profily budou samozřejmě napříč, těch 6 metrů).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?