Překlad - vnitřní nosná zeď

Profilova fotka
Co říkáte na takto uložený překlad? Překlad je uložen - nejdřív kousek cihly, na tom malta a pak překlad (v menším kroužku). Cihly nad překladem - větší kroužek - připadá mi to velice nedbale udělané - co si o tom myslíte?
Odpovědět
V pohodě, co by to mělo udělat? Spíš se divím že tam vůbec máte překlady, když by stačil 2x vinkl nebo íčko a dovnitř mezi ně cihlu
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimir_sacha Pane Vladimíre, tohle bych nechala zodpovědět erudované lidi.
Odpovědět
@jablko21 Ono takové Íčko má větší nosnost než kdejaký překlad který v sobě má 3 roxory, pokud se nic nezměnilo dodnes. A vím že to unese překlad naležato položený klidně. Pochopitelně že to nikomu na hlavu nespadne, když se bude lepit fasáda nebo dělat omítky atd... Tak se to zahodí lepidlem ještě určitě.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jablko21:

@vladimir_sacha Pane Vladimíre, tohle bych nechal…
@jablko21 Dobrý den, dovolím si teda jako erudovaný vyjádřit názor. Takto provedený překlad je samozřejmě špatně a pana @vladimir_sacha opravdu neberte vážně (stačí se podívat ne jeho příspěvky co všechno řeší v diskusích za marasty) osobně mám ale tucha, že uměle vyvolává temáta pro "život" na MS😉. Má teda pravdu, že na hlavu vám to nespadne, ale problémy spojené mohou být (trhliny v omítkách). Druhá a zásadní věc je pochybnost a totální technická diskreditace člověka co vám to takto vyzdí. Možná by stálo uveřejnit jméno "umělce", pro ponaučení a ostražitost budoucích.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@jablko21 Ono takové Íčko má větší nosnost než k…
@vladimir_sacha Vláďo proč....proč tam rvát neokonomicky ocel profil (dražší, pracnější + tep. most)...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

V pohodě, co by to mělo udělat? Spíš se divím že …
@vladimir_sacha Já se zase divím, že Vy se divíte, že se běžně dávají překlady. A navíc tazateli neodpovídáte.
Odpovědět
@panlorenc Jen jestli ho dotyčný má, to je celé, není problém koupit v surovinách za 10kč/kg metrové íčko. A v dnešní době je potřeba šetřit mnohokrát na stavbě a zrovna toto jsou věci kde se může. Tak jak se dají použít např. betonové sloupky z plotu, překlad tohoto typu položit naležato a nad to 3, 4 šáry plných cihel aby se srovnal s okolním zdivem a další šár už klasika porotherm atd... Variant je několik a žádná z nich není špatná, ani tato kterou tazatel má
Odpovědět
@jozkakomosny V první větě prvního příspěvku píšu, že v pohodě, co by to mělo udělat
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:

@panlorenc Jen jestli ho dotyčný má, to je celé…
@vladimir_sacha Plotové sloupky nastavené plnými cihlami? To by musel být s odpuštěním úplný dement, kdo by si takhle prznil novostavbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro informaci, toto nařídil stavební dozor firmě: překlad nad středovou nosnu stěnou mezi zádveřím a chodbou bude rozebrán a nově uložen na betonové lože, zdivo nad překladem bude do-zděno na maltu plnoplošně.
Odpovědět
Profilova fotka
Pane Vladimíre, vaše názory nechápu a prosím, raději už nikomu neraďte. Já chci mít novostavbu kvalitní, tak jak má být a na hrubé stavbě nešetřím a neimprovizuji. Pro ostatní - ostatní překlady se zdají v pořádku.
Odpovědět
@jozkakomosny Drží nam to, tak jak ty překlady naležato usazené 5cm přes hranu.....
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?