Odpověď na příspěvek od michalpavlu4:
@jarin1 Na Xella stránkách žádná YQ550 neexistuje… @michalpavlu4 Ale ještě je možnost porfixu ten už má taky tepelněizolační tvárnice. A za nižší cenu.Odpověď na příspěvek od jarin1:
@michalpavlu4 Ale ještě je možnost porfixu ten už… @jarin1 To zjistíme. Nějak se mi Porfix prostě nelibí ale uvidíme jakou cenovku mi pošlou.Odpověď na příspěvek od michalpavlu4:
@jarin1 To zjistíme. Nějak se mi Porfix prostě ne… @michalpavlu4 Kamarád z něj stavil a v pohodě samozřejmě není tak přesnější jak Ytong .a má i lehce horší ty TI vlastnosti. Prostě nižší cena takže se to někde promítnout musí.Odpověď na příspěvek od michalpavlu4:
@raptor18 Vidíte to, to ani nevím. Šel by jste do… @michalpavlu4 Vlastně nic lepšího, než Loxone neznám. Existují podobné systémy, ale vlastně se stejným problémem. Pak je ještě univerzální sběrnice KNX, ale tu sám nenaprogramujete. Tím pádem většina lidí stejně skončí u Loxone, ale určitě bych natahal nějaký kvalitní UTP kabel, a ne ten jejich. Dost záleží, jak pokročilou automatizaci chcete. Někdo chce ovládat třeba jen žaluzie a jiný zas chce vše. Na nějakou dílčí automatizaci jde použít i PLC Siemens LOGO! nebo podobné, ale to už bych řekl, že je spíše pro pokročilejší uživatele.Odpověď na příspěvek od p_sava:
Moje zkušenost - zatím jen v rámci jednání. Firma… @p_sava ABB free@home má taky vlastní sběrnici, takže je tam stejný problém jako u Loxone. Osobně moc nedůvěřuji bezdrátovým systémům. Vím, že takové Zigbee bývá dost nespolehlivé, a to určitě zrovna doma nechcete. Záleží, co všechno máte v chytré domácnosti zahrnuto. Ovládat centrálně venkovní žaluzie, dálkově garážová vrata atd dává smysl, ale ovládat z mobilu světlo v koupelně mi moc smysl nedává.Odpověď na příspěvek od jarin1:
@michalpavlu4 Kamarád z něj stavil a v pohodě sam… @jarin1 taky jsem z porfixu stavěl a úplně pohoda i ta přesnost je prakticky stejná jak Ytong. Co tak má nižší izolační vlastnosti ale stačí dát o čem tak větší polis a je to to samé. Jinak stejně dobře se do něj vrtá nebo se dělají drážky atd.Odpověď na příspěvek od p_sava:
ABB free@home má sběrnici, ale jen dvoužilový kab… @p_sava Díky za informace a určitě vám třeba za měsíc napíšu jak to dopadlo.Odpověď na příspěvek od edison101:
@jarin1 taky jsem z porfixu stavěl a úplně pohoda… @edison101 Vy jste asi dával klasícký porobeton + zateplení že ?Odpověď na příspěvek od edison101:
@jarin1 taky jsem z porfixu stavěl a úplně pohoda… @edison101 Taky mezi porfixem a ytongem v přesnosti moc rozdíl nevidím. Z porfixu jsem dělal všechny přizdívky včetně vnitřku schodiště, z ytongu (25cm) verandu a stejně jsem ji nakonec zateplil 15cm polyšem . Porobeton měl přijít i na garáž, ale nakonec jsem tam dal BST Uniku 15 a zaplácnu to polyšem 10cm. Při stejné síle stěny to vyjde levnějc a s lepší izolací, pokud tam budu v zimě něco dělat. Porobeton mě svou mechanickou pevností nepřesvědčil, ale zase děla se tím dobře. Barák mám z betonu 18cm obvod, 22cm či 10cm příčky a 28cm izolace. Kdyby neklapnul panelák, stavíme z VPC, tepelná setrvačnost u baráku pro trvalé bydlení je nezaplacení.Odpověď na příspěvek od michalpavlu4:
@edison101 Vy jste asi dával klasícký porobeton +… @michalpavlu4 jj porfix plus šedý polystyren.