Zkušenosti - 50ka cihla bez zateplení

Zobraz úvodní příspěvek
Dobrý den, pokud bydlíte v domě z 50ky cihly bez zateplení, jste spokojeni, nebo jste dodatečně zateplovali?
Odpovědět
1
15
16
@zubr487 S prominutím bych trochu upravil sloh vaší odpovědi - normální člověk buď použije sendvič, nebo dostatečné jednovrstvé zdivo. Vaše odpověď ve mě evokovala myšlenku, že normální je pouze ten, co použije sendvič, což samozřejmě není pravda. Každé to řešení má svá pro a proti.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od p_sava:

@zubr487 S prominutím bych trochu upravil sloh v…
@p_sava Nikde jsem nepsal, že sendvič je jediné možné řešení. Pouze se snažím vyvracet nepravdy. To spíše Vy tady vnucujete jako jediné možné řešení jednovrstvé zdivo a že EPS je hrozba a něco co zásadně degraduje vlastnosti stavby.
Odpovědět
Ale to snad ne, možná jen nepochopení mého příspěvku. Nejsem zastáncem jen jednoho řešení, na to nemám ani odbornost na posouzení. Prostě si jen nemyslím, že je jen jedno nejlepší řešení. Dnes mám například zatepleno polysterenem, ale na novém domě to prostě už nechci. Je to špatně? Když to shrnu - poukazuji, že jsou dva tábory a každý preferuje to své. Myslím si, že ani jedno z těchto dvou řešení se nedá jednoznačně označit za nejlepší. Prostě jsou dvě možnosti a s oběma se dá dosáhnout potřebných hodnot zateplení. Nic víc, nic míň neříkám, a rozhodně nikoho nenabádám, aby nepoužil tenkou cihlu a zateplení. Jen moje poznámka, že pro zateplenou cihlu je to nesmysl.
Odpovědět
A omlouvám se, pokud to vyznělo, že někoho o něčem přesvědčuji, to rozhodně ne. Opravdu jsem jen chtěl poukázat, že tu máme dvě řešení a každý si může vybrat bez obav a výčitek, že vybral špatně.
Odpovědět

Ale to snad ne, možná jen nepochopení mého příspě…
@p_sava Já jsem někde napsal, že sendvič je jediné ideální řešení? To určitě ne. Jen mě štvou argumenty, že jednovrstvé zdivo je lepší protože dýchá, je to levnější, jednodušší a rychlejší. Nic z toho není pravda. Faktem je, že sendvič je levnější, lze udělat stejné nebo lepší tepelně izolační parametry. Při vhodné volbě cihel lze dosáhnout daleko vyšší tepelnou akumulaci a to vše za nižší cenu a rychleji. Jedinou nevýhodou je hrozba poškozování fasády. Tento problém jsem řešil přidáním dalších min dvou vrstev perlinky na kritická místa.
Odpovědět

Ale to snad ne, možná jen nepochopení mého příspě…
@p_sava Podstata slova "najlepšie" už z definície znamená, že je iba jedno. Pre každý prípad existuje iba jedno najlepšie riešenie. Nie vždy to ale je to isté riešenie. Záleží na priorite parametrov, čo požadujete. Niekto proste neznáša polystyrén, beriem, ale nech ma nepresvedčuje, že tým ušetril čas alebo prachy alebo že sa tým vyhol riziku plesní.
Odpovědět
@zubr487 To nikde netvrdím, taky jsem nereagoval v prvním příspěvku na vás. Jen jsem napsal, že je blbost zateplovat již izolovanou cihlu, jak tam snad někdo uvažoval. Co píšete o sendvičovém složení je asi fakt, to snad nikdo nerozporuje.
Odpovědět
@roman_ Ano, Romate, máte pravdu, nejlepší řešení je jen jedno, ale pro daný případ, Pokud to řeší několik stavitelů, nejlepší řešení může být pro každého jiné - minimálně z jeho pohledu. Nechci zde polemizovat, já fakt nejsem nějaký zastánce jedné nebo druhé metody stavby, v podstatě mě to skoro nezajímá, jen jsem v obecnosti napsal, že není správné někoho přesvědčovat o jednom nebo druhém, že to je to nej. Ony ty argumenty nemusí vždy platit, Teoreticky, když se na podzim opravdu vyprodá polyesteren, tak jednovrstvé řešení včetně omítky a technologických přestávek může být rychlejší. Nebo naopak, když dojdou zateplené cihly a je potřeba fakt co nejdříve bydlet, je senvič v té chvíli pro daného stavbníka najednou nejlepší řešení, i když o tom dřív neuvažoval. Takže i ten pohled se může v čase měnit.
Odpovědět

@vladimir_sacha Ale to tak nejde počítat. Teoret…
@p_sava Já to bral jako příklad, když se dneska pořád tlačí na snižování TZ a hodně lidí řeší na topení každou korunu energie
Odpovědět
1
15
16
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?