Odpověď na příspěvek od p_sava:
@zubr487 S prominutím bych trochu upravil sloh v… @p_sava Nikde jsem nepsal, že sendvič je jediné možné řešení. Pouze se snažím vyvracet nepravdy. To spíše Vy tady vnucujete jako jediné možné řešení jednovrstvé zdivo a že EPS je hrozba a něco co zásadně degraduje vlastnosti stavby.Odpověď na příspěvek od p_sava:
Ale to snad ne, možná jen nepochopení mého příspě… @p_sava Já jsem někde napsal, že sendvič je jediné ideální řešení? To určitě ne. Jen mě štvou argumenty, že jednovrstvé zdivo je lepší protože dýchá, je to levnější, jednodušší a rychlejší. Nic z toho není pravda. Faktem je, že sendvič je levnější, lze udělat stejné nebo lepší tepelně izolační parametry. Při vhodné volbě cihel lze dosáhnout daleko vyšší tepelnou akumulaci a to vše za nižší cenu a rychleji. Jedinou nevýhodou je hrozba poškozování fasády. Tento problém jsem řešil přidáním dalších min dvou vrstev perlinky na kritická místa.Odpověď na příspěvek od p_sava:
Ale to snad ne, možná jen nepochopení mého příspě… @p_sava Podstata slova "najlepšie" už z definície znamená, že je iba jedno. Pre každý prípad existuje iba jedno najlepšie riešenie. Nie vždy to ale je to isté riešenie. Záleží na priorite parametrov, čo požadujete. Niekto proste neznáša polystyrén, beriem, ale nech ma nepresvedčuje, že tým ušetril čas alebo prachy alebo že sa tým vyhol riziku plesní.Odpověď na příspěvek od p_sava:
@vladimir_sacha Ale to tak nejde počítat. Teoret… @p_sava Já to bral jako příklad, když se dneska pořád tlačí na snižování TZ a hodně lidí řeší na topení každou korunu energie