HS portal 4000x2350mm (2000fix 2000posuv) - hlinik nebo plast?

Ma nekdo zkusenosti s takovymi rozmery s posuvem v plastu? Barva bude oboustranny antracit, pred oknem bude pergola, venkovni zaluzie. diky za odpovedi. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mit 3m, taky jsem se bála plastu, ale údajně je to běžná záležitost a ne NENÍ to velké okno :-D Jsou zvyklý na jiné masakry :-))
Odpovědět
Dobry den, mame 3,5 m HS portal v hliniku. Naseho dodavatele (Okna EU) jsme se ptali i na plastovy portal, ale vzhledem k problemum a reklamacim, ktere s nimi meli, je prestali vyrabet. Rozdil ceny mezi plastem a hlinikem je do 20ti tisic a to je v celkovem souctu stavby opravdu uplne nic.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den máme 3750 x 2300 HS portal Rehau Geneo, což by neměl být uplně čistý plast a po 2 letech naprosto bez problémů. Tento německý profil dodává Dafe plast a Sulko. Máme ho v Heluz roletovém překladu 44 x 4250 cm s venkovními žaluziemi a super. Další soused má to samé PKS plastové - dávali mu ale nový rám - špatná montáž. Další 2 sousedi mají to samé dřevohliník - Vekra - jeden už tam měl 2 x servisáky - něco tam řešili, druhý bez problémů. Další soused to samé akorát Hliníkové Vekra - také bez problémů. Rozměry máme všichni stejné 3750 x 230 cm Bydlíme rok a rok tam okna byli při dokončování.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme v plastu 4500 x 2350 dělené na 1/2... v plastu jsou výstuhy, dnes se běžně dělají v plastu do 5 m. Dokonce nabídka od jedné firmy na hliník byla nižší než na plast ;-) Já bych se toho nebála, ale záleží na výběru firem, ony některé firmy zmrší i obyčejné malé okno :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@mbaz 5500*2400, děleno na 1/2 v pořádku.
Odpovědět
Díky za postřehy;) Není plast moc riskantní když bude v barvě antracit na JV straně? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
máme JZ strana - ta je daleko teplejší než JV ale nemáme antracit - nelíbili se nám černé okna, mám o 2 odstíny světlejší - swarzgrau jsou tmavě šedé a na sluníčku stříbrné
Odpovědět
@qeszi Mohu znát prosím cenu? Děkuji :-)
Odpovědět
@qeszi taky by mě prosím zajímala cena a od koho máte okna?
Odpovědět
Profilova fotka
@kenny16 @lucik81 Máme pKS a cena bylo cca 80. tis. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Cena náš HS portal - německý profil Rehau Geneo - 3750 x 2370 - černé distanční rámečky a příplatkové sklo U=0,5 po slevě 53 % cena 75600 Kč s DPH. Z jedné strany barva, zevnitř bílá. dnes to bude ale asi jiné - je to již 2 roky Montáž nadměrně těžkého okna 4140 s DPH Takže cena také 80 000 kč jako příspěvek nade mnou Vše spokojenost, funguje 2 roky jak nové.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@hbboy Dobrý den, budeme mít úplně stejný rozměr portálu. Skoro nikde nemůžu najít fotku HS v bílé barvě. Mohl byste mi poslat fotku vašeho? Moc by mi to pomohlo, děkuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den normální bile okno zevnitř, zvenku šedé o fous světlejší nez antracit
Odpovědět
@qeszi hmm, to je dobré nám řekl v pks s šířkou 2,5m, pojezd půlka v plastu, trojsklo, hs portal přes 80tisíc :-| tak jsme šli do toho druhého otvírání :-(
Odpovědět
@mbaz Jaké máš cenové nabídky? Já mám tedy trochu větší, ale hliník mě vyšel levněji.
Odpovědět
Šlo mi o to si představit bílý HS v interiéru. Na netu jsem našla jen asi 3 profi fotky, který mi nepřijdou vypovídající. Navíc jsem chtěla vidět přesně náš rozměr. Ale už jsem asi stejně rozhodlá, bude bílá.
Odpovědět
Článek se načítá
jedině hliník
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@qeszi Dobrý den, můžu se prosím zeptat na jakou světovou stranu máte HS portál? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@kopruz Mame na SV.
Odpovědět
ja se vetřu s dotazem - davate kvuli detem bezpecnostni skla do HS portalu?
Odpovědět
@bayt nedali jsme, máme 3 výrostky a měli jsme z toho také strach 😎 Na tuto obavu nám pán na prodejně předvedl silné údery do skla v HS portálu se sklem to takřka ani nehlo. Vypadalo to, že by to sklo ustálo, i kdyby byly údery mnohem razantnější.
Odpovědět
@ansgy to ráda slyším, protože jinak by náš třímetrový posun nebyl vůbec realizovatelný (to bezpečnostní sklo je ještě těžší)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?