Odpověď na příspěvek od ondrejus:
Ahoj, mám otázku k výšce HS portálu. Rekonstruuj… @ondrejus když nám firma stavěla před 20 lety hr.stavbu domu, tak jsem si při kontrole všimla díry na bud.fr. okno s pojezdnými dveřm na terasu a cosi se mi na tom nezdálo, přišlo mi to divné. A pak stačilo vzít metr a už jsme byli doma: chyba firmy - museli zdemontovat íčko a zvětšit do správné výšky! Takže funkčně ve vašem případě to mít vliv nebude na nic,ale bude to vypadat blbě a divně - a za tolik love! U takových zásadních věci se musí myslet a hodně myslet už dopřdu a ne to sekat jak baťa cvičky.Odpověď na příspěvek od ondrejus:
Ahoj, mám otázku k výšce HS portálu. Rekonstruuj… @ondrejus Je to škoda, nám to omylom projektant nakreslil až po strop 260 cm (chceli sme max 235), ale nakoniec sme to teda podľa toho urobili, nechceli sme žiadať o zmenu projektu. A teraz som strašne rád, že sme to urobili a naopak mi príde opticky stiesnené, keď to má niekto nižšie. Toto už bude dosť divné, ale ako sa hovorí, človek si zvykne aj na šibenicu. Čo sa týka prekladu, vždy sa to dá vybúrať a posunúť, len sa to musí urobiť správne a statik musí prepočítať, kde a ako podložiť strop, kým to nebude hotové. Plus predpokladám, že nad tým v úrovni stropu je normálny armovaný veniec, takže tento preklad nenesie celú váhu strechy sám.