Izolace oken a rekonstrukce nechali jsme se napálit.

Investovali jsme do nového izolačního systému oken, nakoupili veškerý materiál (desky, profily, pěny),. Výsledek? Totální fiasko a zničená investice. Poverill kolegu ( puvodni něco umel, i když dohady, a natahovaní apd to je jiný příběh), kdy oba tvrdili, ze to umí. Osobně mi to příjde, jako naschvál. První chyba: Zedník špatně zaměřil a objednal větší okna, než bylo potřeba. Následovalo fušerské vysekání otvorů a dokončení, které měl provést jeho kolega (jak se ukázalo, žádný kolega), který naprosto zprasil začištění oken. Skutečné škody ; Tepelné mosty VŠUDE: Zedník sice „zařídil“, aby se práce tvářila jako hotová, ale až důkladné zkoumání odhalilo závažné vady. Chybějící PUR pěna: Po odpadnutí části zdiva jsem zjistili, že nebyly zafouknuty žádné kritické díry, které vznikly při montáži oken. I přes rady ohledně použití PUR pěny na přichycení profilů se to ignorovalo. Vlastně všechno se odkejvalo a výsledek, jak vidíte. Ničení materiálu: Drahé desky a profily jsou znehodnoceny a celá práce bude muset jít asi pryč. Co teď s tím? 2 zedník dostal zálohu a pak nepřišel, když to měl opravit na vlastní náklady. Je nutné strhnout kompletně celou tu fušerskou „izolaci“, nebo existuje řešení, jak vady opravit a eliminovat tepelné mosty bez totální destrukce? Viděl jsem desítky videí, jak se to má dělat, ale to mi pomohlo jen odhalit všechny chyby, co tam jsou. 1 Zedník neuměl měřit, neuznal chybu a odvedl špatnou ohledně okene strašně pospíchal a ten jeho slavnej kolega to celé zprasil… viz fotky a to se ještě radil. Zednik, co zkazil první práci to je objednaní vetších oken, kterej to údajně po svém kolegovi předělá a jen se doplatí zbytek, tak odmítá rady, jak to udělat lépe. Chce vysekavat horejsek v loznici u oken a nemame mu do toho kecat. Byt není izolován, takže kazdý stupen se počítá. Je tam vetší zima, jak se starejma oknama a co je sakra, co říct. Okna stáli pres 30 000. Bohužel všechno neumím. Umím lecos, ale nejsem bůh… Cena za práci byla adekvátní, ale nečekalo se, že to takhle podělají. PS: Ten zedník dělal na ičo jeho kolega po zjištění ne. PRáci tu už dělal, ale zhoršil se a tohle jsme nečekali. Jedna místnost uvnitr vyšla na 80 tisíc. Nějaké rady a prosím bez posměšku. Jsem ještě v adrenalinu.
Odpovědět
Reklamovat, předělat, vymáhat škodu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od milanq:

Reklamovat, předělat, vymáhat škodu.
@milanq To jsme zkoušeli , ale ten druhej zedník, co to dělal, tak už se tu neukázal a ten po zjištení na ičo nedělá. Nechal tu akorát věci, ale hodnota těch věcí je max 500 všechno no name značky. Tu první část, co podělal ten první odmítl reklamaci s tím, že to není jeho chyba, že se mu to zaplatilo. A že můžem být rádi, že tam ty okna dal. Normální řeč s ním není. Já to chci celé strhnout, ale manželka si myslí, že by to mohl předělat až se vráti z jine zakázky, ale já odmítám, aby ten, co sem přivedl toho kolegu na cokoliv šahal. Stačí, že zmršil to vysekávání oken.
Odpovědět
Profilova fotka
Reklamovat, trvat na náhradě, bombardovat je telefonicky, e‑mailem, poštou, vším. Takhle přece nemůže někdo dělat svou práci!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od soppo:

Reklamovat, trvat na náhradě, bombardovat je tele…
@soppo Druhý dotaz je, co s tím ? Celé se to asi bude muset strhnout, že ? Co jsem koukal jsou tam strašné mezery všude. Jinak zkoušeli jsme, ale bez efektu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od darkhencz:

@soppo Druhý dotaz je, co s tím ? Celé se to as…
@darkhencz Takže to bohužel dopadá, když chcete ušetřit a zadáte práci amatérům. Zedníky jste najal určitě bez smlouvy, takže teď po nich budete velmi obtížně něco vymáhat nebo reklamovat. Jste bohužel v situaci, jako kdybyste si koupil rohlík ne v pekárně, ale u souseda, který zrovna pekl. Když Vám z toho rohlíku bude špatně, taky si na sousedovi nic nevezmete. Co se týká díla, tak to je (aspoň podle fotek) na úplnou předělávku. Doporučil bych zadat to odborné firmě.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@darkhencz Takže to bohužel dopadá, když chcete …
@jozkakomosny Ne je to normálně na smlouvu a osv akorát ty okna dělal jeho kolega a to jsme pak zjistili, že on pod ním vůbec nedělá, jak tvrdil. Nevím, co myslíte tím ušetřit, ale cena výměny oken byla taková, jaká se po ČR pohybuje + sleva, protože už tu nějaké veci dělal a to dopadlo celkem ok. Nemohu předvídat, že zrovna ted bude chtít škodit. Kdyby to bylo bez smlouvy, tak se zeptám jinak a vůbec vezmu poučení a řeším to jinak. Cena škody jde +- do 5000+ material. Vše je normálně vyfakturované kromě té práci kolegy. Děkuji alespoon za pohled, že je to na celou předělávku.
Odpovědět

@jozkakomosny Ne je to normálně na smlouvu a osv…
@darkhencz A toho druhého jste si najali vy, nebo ten váš zedník? Protože pokud zedník, tak stejně jde veškerá odpovědnost za ním.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@darkhencz A toho druhého jste si najali vy, neb…
@jozkakomosny Ten, co dělá na OSVC , tvrdil že nestíhá a tak to dodělá kolega, ale oklamal, jak mě, tak manželku. Ovšem do té doby dodělal vše, co se mu reklo, tak nechápe ten zkrat. Dozvěděli jsme se na konec, že pro něj dělá jen melouchy. Zednik je na OSVC a práci mu dal. Radili jsme se s právníkem a tam jsme nepochodili ne v přápadě menší skoldy že do 10 000 škody to nemá cenu řešit. Náklady stojí prej více a návratnost v téhle situace očividne nikdy nebude.
Odpovědět

@jozkakomosny Ten, co dělá na OSVC , tvrdil že n…
@darkhencz Ono škoda bude isto viac ako 10 tisíc, keď sa započíta práca na komplet opravu, nejde počítať len materiál. To, že tam on poslal niekoho miesto seba je jeho problém, urobiť to samozrejme môže, ale za výsledok zodpovedá aj tak stále on, pretože on podpísal zmluvu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@darkhencz Ono škoda bude isto viac ako 10 tisíc,…
@roman_ Není problém to sundat, on to stejně udělal na prd, Dal tam jen tmel a ne vsude a jen na oko, takze nějakou hodinu to sundavání potrva a muze se znovu. Ke stesti je to jen z vnitrni strany. Zajímali by mě moznost izolace v neizolovanem byte. Videí je hodně, ale byty jsou izovalana.
Odpovědět

@roman_ Není problém to sundat, on to stejně udě…
@darkhencz ty bláho a to jsem si myslel, že jsem viděl všechno. Tohle je na kompletní předělání, není co zachraňovat. Když jsem měnil okna u nás na domě, tak jsem postupoval takto. 1) vyboural jsem okna a očistil ostění. Vnější špaleta byla menší než vnitřní a tak jsem ji musel osekat. 2) omítnul jsem ostění podle požadovaných rozměrů pro montáž oken (černá, takže připojovací spára musela být krapet větší, kvůli roztažnosti, asi 15-20mm) a vybetonoval nové lože pod parapety (původní parapety byly osezeny na samé cihlové střepy a tlustou vrstvu malty. Celé se to rozpadala, kotvy by v tom vůbec nedržely a po vysanování toho prostoru jsem odstranil asi 7 cm materiálu co do výšky a ano, byl jsem bez oken asi týden) 3) ostění jsem zatáhnul jen lehce, jen takový film, do lepidla (Webertmel 700) a to proto, aby na tom fakt dobře držela parotěsná páska (int i ext) 4) okna mě teda instalovalo SULKO, potažmo jejich technici případně smluvní partneři. 5) po vytvrdnutí pěny a ořezání přebytků, jsem si pásky dolepil k ostění sám (v přízemí to udělali hned a páska se pak hodně vydula, jak pěna expandovala) 6) nalepil jsem parotěsnou pásku (Illbruck) i na podkladní profil k parapetu a přelepil jsem i kotvy (na ty se často zapomíná). Tam, kde vznikl nějaký krablík nebo nařasení pásky jsem ho ještě přetmelil speciálním tmelem od Illbrucku na lepení a tmelení pásek a prostupů. Venkovní pásku jsem zatáhnul rovněž do lepidla, aby nebyla dlouhodobě vystavena UV zářezí a nedegradovala. 7) posléze jsem nalepil na ostění XPS 20mm (Fibran), to proto, aby ostění nebylo v zimě studené, resp nekondenzovala na něm ve velkém vlhkost. Dělal jsem to obzvláště u balkonových dveří, kde chybí prostřední pant (kvůli ventilaci) a v tom středu to celkem "táhne" protože tam nedochází k přitažení toho okna k rámu. V přízemí to dělal zedník a to XPS tam nenalepil (nebylo to součástí dohody, resp. když jsem se ptal, jestli se to dá nějak eliminovat navrhl mě sádroš, což jsem zamítnul) a ty špalety jsou tam fakt studenější a budou se více rosit. 8) nalepil začišťovací lišty s perlinkou, zatáhnul do lepidla s perlinkou, spolu s rohovými profily (RETEK)(přece jen okno se muže průvanem otevřít a praštit do rohu a ten může opadat) 9) penetrace a vápenocementový štuk (Salith MHF P2) Okna jsme dělali celkem na 3 etapy a v první mě ty pásky nalepili tak hulvátsky, že se mě z toho chtělo brečet (musel jsem to celé znova přelepit). V druhé etapě mě je sice nalepili hezky, ale zalepili to hned po nastříkání pěny a ta neměla kam expandovat a páska se hodně vydula. Následné zapravení byl cekem kumšt. Proto jsem v poslední etapě trval na tom, že si to pak přilepím sám a následný spoje okno ostění je ve vinglu a já tak nemusel řešit peripetie se zapravováním. Pokud s Vámi nekomunikují, můžete zkusit ještě pohorzit právními kroky. Koneckonců, způsobili Vám škodu. Případně nějakou předžalobní výzvu, kde žádáte o nápravu nebo vrácení peněz. Ne každý se chce soudit, obzvláště ne ten, co podniká načerno bez živnsoti a možná i živnostenského oprávnění. Pokdu nechcete jít do soudního sporu a nechcete se ohánět předžalobními výzvami nebo výhružkami soudem, budete muset zkousnout fakt, že Vás někdo ojebal a to pořádně a zadat to někomu solidnímu. Bude Vás to stát mnohem více, než kdybyste si nechal okna vybourat a nainstalovat firmou, co okna vyrábí. Přesně z toho důvodu jsem okna boural sám a otvor si pak vyzdil/omítnul na přesné rozměry, aby pak nedošlo k tomu, že někdo něco špatně zaměří a nebo při bourání vypadne fakt velký kus zdiva a pak má člověk připojovací spáru velkou jak - s prominutím - díru do prdele . Máte alespoň okna správně namontovaná? Jsou ve váze? Pokud ne, tak nemá smysl cokoliv opravovat, ale okna vymontovat, opravit ostění a pak znovu opětovně namontovat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kadousek2:

@darkhencz ty bláho a to jsem si myslel, že jsem …
@kadousek2 Dobře ono, když člověk tomu nerozumí a vidí okna kolem ulice, jak jsou dělané všude nějaké díry, špatně udělané spáry apd, tak si řekne lecos. Přiznám sse, že to druhé okno je katasstrofální. Budu odpovídat na to, co jste napsal a budu rád za zpětnou reakci. 1) vyboural jsem okna a očistil ostění. Vnější špaleta byla menší než vnitřní a tak jsem ji musel osekat. A je potřeba to vybourat ? Byly tam dřevěné okna dole to udělala celkem čistě, ale nahoře to takhle zprasili. Budte rád, že nevíte druhou stranu vypadá to tragicky. Až se bude děla izolace, tak se bude muset opravit zed z druhe strany pulka cihel rozbytých.. Jediné, co snad není špatně je že okna nejsou na šikmo, ale turbosrouby jsou některé na prd nasroubované. Ta zed nebyla zass tak stará, aby do toho musel takhle násilně zasahovat. 2) No chyba číslo dvě místo omítnutí, tam prostě, jak prasata dali jen montážnbí pěnu kolem rámu. Na strany oken dal jen tmel a to nevím kolik, protože na to hodil extrudaká, jak vidíte. Ten první zedník tvrdil, že ta plocha na parapety, jak vidíte, je v pohodě, ale příjde mi, že není. Je to takové drolené z boku. Prostě tam nahazel vše, co měl po roce a pak to tam mrdnul. 3) parotěsná páska to jsem zminoval, ale prej není potřeba, když barák nemá izolaci. Problém je, že jak tam nahodil tmel, tak na ty boky, jak vidíte dal ty profily a pod nimi je asi 1 cm mezera po obouch stranách., aby nebylo vidět, že tam jsou velké tepelné mosty. 4) manželka tvrdila, že firma, co dělala okna chtěli za jedno okno za umístění 10 000, ale to mi přišlo divné, protože ceny jsou od 1500 do 6500, co jsem koukal. Bohužel já už jsem přišel v době, kdy vše bylo zaplaceno. Defakto mě vyšachovalo, že to zvládne sama očividně nápad její matky, která je mě nemusí, 5) Řeklo se, že ty spáry veškré díry musí být vyplněné, jaki to začlo odpadávat a zjistil jsem, co se stalo, tak bylo vidět, že i když jsem to řek 5x vubec to neudělal jen někde u druhého okna vubec,. S tou páskou a pěnou jsem četl něco o tom, že tam musí být rezerva, že si okna takzaně sednou a hnout se,. ps:Značka okna jsou Rehau a dělali je někde u Liberci firma Okna Hrádek 6) Na venkovní okna je potřeba lešení, protože je to 2,5 generační barák. Stále nechápu, co to mělo za smysl a vzýznam, takhle zkazit okna, když celou dobu dělal celkem v pohodě až na nělkteré věci. A pak nám hodil nějakého kolegu, co to vubec neuměl. 7) Ty XPS desky 4MM mě staly něco pred 150 korun jedna. Nepochopil jsem, proč u druhého okna je takhle rozerazl a narezal a krive a k nicemu,. Nahoru narval polystiren a je tam mezera vzadu, jak krava a z boku, a že to prejj nevadí, aby to dejchalo, ale po zjištování tam prej nemá bžt žádná mezera. Dole dali ytongy nad okna jestli rozumíte. z boku xps desky. Někdo psal, že z boku by tam měl byt spis ytongy, ale ty jsou chladné přeci ne ? To by nebylo moc dobré ? 8) Nic z toho kromě těch profilu z perlinkou neudělal, ale cetl jsem, ze to melo byt i pod tím v rohu , ze nekdo to da na ty strany pak to zadela pak na to da ty XPS desky a znovu ty profily, ale jak vidíte ten pacient ty profily nalepil s PUR penou na ty XPX desky a dal je do tech rohu, aby nebylo vidět, že tam jsou po elem obvodu mezery, jak prase. U druhého okna to tak zadělal, ze ty mezery nejsou vidět. "V druhé etapě mě je sice nalepili hezky, ale zalepili to hned po nastříkání pěny a ta neměla kam expandovat a páska se hodně " Jo to bude ono asi, co jsem četl, že se to má lepit až ta pěna expanduje.. No my tam nemáme kromě pěny, která je tam špatně udělaná. Snažili si mě oba nakukat, že to vubec venku nevadí slovo, že ztráci vlastnosti, když je venku fouka na ní a svítí ignorovali. Já se Vám nedivím já jsem mel takový vztek, že kdybych nevěděl, co ten hlavní je za člověka, tak z toho budu mít problémy. Všechno hned vyfakturovat ještě toho dne. Sundaání toho humusu udělám sám na jaře akorát najít někoho, kdo to udělá bude zajímavé známej to možná udělá, ale neví, jak to bude mít s časem. Nejhorší je, že všechno je s papírami kromě horních oken, toho začištění, takže kroky jsem zvažoval, ale je tam tolik chyb na obouch stranách, že nevím zda by se vůbec něco stalo. Se soudy a právníky mám takové zkušenosti, že v tomhle případě jsou na straně těch, co poškozují. Když mi ukradli auto a měli vše na talíři na policii, tak se mi snažili vmést zda jsem to neudělal sám :D. Ten jeden má živnost pokazil velikosti oken i to vysekání i daní oken. Ten jeho kolega, udělal začištění. A to je přesně ono, jak to vybourávali popraskali kolem okna zdi, jak z venku, tak zevnitř. No s právníkem jsem se bavil a říkal. Pokud škoda nebyla vyšší, jak 10000, tak to nemá smysl, že to mám zkousnot, jak sám říkáte, že nás někdo ojebal. Okna jsem kontroloval vodováhou a celkem jsou v rovině na mírné odklonky, akorá to byly takové paka, že srouby neuměli navrtat do těch dir, takze některé jsou sejdrem. Problém je, že okna na prasáky narvali do otvoru po vybourání vypěnili PUR pěnou dolu extrudak nahoro polysteren a tím to hasne. Dole udělal to samé a to měl na pomoc někoho jiného a prostě je tam cítit o něco větší chlad pocitově, když dáte prst na strany oken kolem zdi, tak je pocitově větší chlad, ale tam je to uz zadělané to si platila tchýně. Jedině, co udělat je ještě poridit termokameru na 14 dní a podívat se, jak moc tam unika teplo, co myslíte ? Jinak moc děkuji za věnování casu jste zatím jediný, Nikdo se se mnou nechce bavit a jen rekne, ze jsem hnup, ze jsem to dovolil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?