Odpověď na příspěvek od maiah:
Zdravím, dnes nám montovali okna do novostavby. H… @maiah co mate uvedeno jako zaskleni? Float? Nebo nejake pokoveni v ramci izolacnich skel?Odpověď na příspěvek od maiah:
Zdravím, dnes nám montovali okna do novostavby. H… @maiah Od toho máte okna?Odpověď na příspěvek od maiah:
Ano, obyčejné čiré sklo. @maiah zkuste vyfotit. Ja mam 2x float a 1x vsg kde je bezpecnostni folie a i tak zadny zeleny odstin nemamOdpověď na příspěvek od maiah:
Pramos @maiah Není to tím, že skla jsou 6 mm (pravděpodobně kvůli jejich velikosti) nebo to mají všechna skla i ta malá? U 4 mm skel jsem si toho nikdy nevšiml.Odpověď na příspěvek od maiah:
Zdravím, dnes nám montovali okna do novostavby. H… @maiah Nemám žiadne clear vision, mám obyčajné float sklo a na portále ESG. Keď je okno umyté, ani nevidím, že tam nejaké sklo je, žiadny farebný nádych. Ja by som to reklamoval, nepríde mi to normálne.Odpověď na příspěvek od maiah:
Pramos @maiah ono nemate ciste sklo/float ale low E 1.1. Coz je izolacni sklo s pokovenim. Koukala jste na to z vnitrni strany? Z vnejsi bude zelene z vnitrni by melo byt vic neutralni...Odpověď na příspěvek od raziel628:
@maiah ono nemate ciste sklo/float ale low E 1.1.… @raziel628 ano, okna už jsou nainstalovaná a když se podívám ven otevřeným křídlem vs zavřeným vedle, je poznat rozdíl.Odpověď na příspěvek od raziel628:
@maiah ono nemate ciste sklo/float ale low E 1.1.… @raziel628 ve finální objednávce od Pramosu se píše i float 🤷♀️Odpověď na příspěvek od roman_:
@maiah Nemám žiadne clear vision, mám obyčajné fl… Vždy bude vidět, že tam je 3sklo. Prostup světla LT se uvádí v % a 3skla mají hodnoty kolem 70%, tzn. 30% světla neprojde. 2skla mají tu hodnotu vyšší a projde dovnitř víc světla. 4skla jsem viděl na výstavě a to už byl extrém. U zakázky za 750 tis. mi přijde automatické vidět vzorky na pobočce.Odpověď na příspěvek od maiah:
Nainstalovaná okna a výhled otevřeno/zavřeno @maiah neprijde mi to spatne. Nebe i fosna ktere jsou na fotce pres zavrenou/otevrenou cast vypadaji ok. Dokonce i pres 6skel(v miste prekryvu) se to zda ok. Ale fotka to nemusi dobre podat. Zkuste si opravdu polozit nejakou vec jedne barvy pres obe casti najednou a koukejte jenom na to). Jinak jak bylo napsano zvlast dokud nemate omitky a malbu bude dum tmavej po instalaci oken. Po instalaci 3skel+ 2folie jsem taky mel strach ze bude tma a jen co prisli omitky vse bylo v pohode...Odpověď na příspěvek od marfycz:
Vždy bude vidět, že tam je 3sklo. Prostup světla … @marfycz Nainstalovaná okna a výhled otevřeno/zavřeno Díky! Viděli jsme jen vzorky rámu. Skla nám paní neukazovala. Absolutně mě nenapadlo, že by neměla být čirá. Ten snížený prostup světla chápu, ale že to půjde tak vidět s ten nazelenalý odstín, to mě šokovalo.Odpověď na příspěvek od raziel628:
@maiah neprijde mi to spatne. Nebe i fosna ktere … @raziel628 @daruna Díky! Tak snad ano to nakonec nebude tak hrozné. Já chápu, že jsme dostali to, co jsme objednali, ale jako laici a lidi co staví poprvé jsme na tak zásadní věc (silný zelený nádech) měli být upozorněni. Ráda bych si připlatila pokud by šlo o to. Volala jsem paní obchoďačce, proč nás na to neupozornila a ta jen řekla ať jí pošlu fotky a že se zeptá sklářů. Myslím, že tam problém nebude. Jen když nám přišla finální objednávka, bylo tam rudé moře upozornění o průhybu rámů, dveří, rizika prasknutí skel (proto jsme připláceli za kalená velkoformátová) a spousta dalších upozornění, ale ani jediná zmínka o procentech prostupu světla (což už by mě trklo) nebo toho, že okna přijdou zelená. Tak jsem taková zklamaná a rozladěná, že si hlídáme každou cihlu, každou trubku, každý detail a něco tak velkého nám unikne.Odpověď na příspěvek od maiah:
@raziel628 @daruna Díky! Tak snad ano to nakonec … @maiah Člověk se snaží hlídat každý detail a nakonec ho zaskočí něco tak zásadního, jako je barevný nádech skel. Myslím, že by určitě bylo férové upozornit zákazníky na takovou věc ještě před objednáním, zvlášť pokud jde o něco, co je viditelné a může ovlivnit celkový vzhled. Držím palce, aby se situace rychle vyřešila a abyste nakonec byla s výsledkem spokojená.Odpověď na příspěvek od maiah:
@raziel628 @daruna Díky! Tak snad ano to nakonec … @maiah Stane sa. Fotka je zavádzajúca, nemusí to na nej byť vidieť. To, že sa zníži prestup svetla je jasné, ale nemalo by to zmeniť odtieň toho svetla. Proste mi to furt príde divné. Ale oko si nakoniec zvykne, ono aj biela farba je od každého výrobcu farby trochu odlišná, uvidíte, keď sa vymaľuje. Ale rád počujem, že Pramos aspoň upozorní na problémy s praskaním skiel, to nebýva úplne štandard, bohužiaľ.Odpověď na příspěvek od franti_p:
Jestli máte ta velká okna někam na terasu např. n… @franti_p To je pekne blbá rada. Tá fólia blokuje teplo celoročne, to znamená, že s fóliou budú mať topnú sezónu kľudne o dva mesiace dlhšiu.Odpověď na příspěvek od roman_:
@franti_p To je pekne blbá rada. Tá fólia blokuje… @roman_ Tak vzhledem k tomu, že se dělá více stupňů propustnosti, tak nemáte pravdu. Ano - pokud se zvolí nejtmavší odstín, tak pak ten prostup tepla nebude žádný, ale pokud se zvolí jiný odstín - o něco větší prostup, tak se eliminuje jen určítá část IR záření, a celé spektrum UVB záření ( tato složka má vliv na blednutí závěsů, vinylu a pod.). Také jsme dávali na portály - směr jihozápad ( hodně slunce ), na menší okna směrem jih jsme nedávali ( zasloužily by ale kidně ten světlejší odstín fólie ). Vzhledem k tomu, že ta exteriérová fólie do určité míry ovlivňuje prostup tepla oknem ven, tak s Vaším názorem ohledně prodloužení topné sezóny nelze až tak souhlasit. Já mám raději určitou tepelnou pohodu, než přetopeno a pokud srovnán ty portály letos a minulý rok, tak máme v přízemí v kuchyni-obýváku rozumnou teplotu i v těchto horkých slunečních dnech.Odpověď na příspěvek od franti_p:
@roman_ Tak vzhledem k tomu, že se dělá více stu… @franti_p Každý tepelný zisk v zime je dobrý. Dali sme špeciálne solárne sklá s vysokým solárnym faktorom práve, aby sme získali čo najviac tepla. Vďaka tomu sme mali koniec topnej sezóny koncom března, čo je vzhľadom k studenému začiatku tohto roka celkom úspech. A tiež nám PENB vďaka tomu vyšiel krásne na dotáciu na pasiv bez nutnosti mať krb alebo FVE. Tam sa totiž započítavajú aj solárne zisky. Prehrievanie v lete riešia žalúzie a obrovská akumulácia a teplo v kuchyni nie je kvôli slnku, ale kvôli vareniu a myčke. Ešte sme tento rok nemali viac ako 24 °C a to úplne bez chladenia.Odpověď na příspěvek od marcelitov:
Možná to nakonec nebude tak horké jak to vypadá..… @marcelitov Díky za milou reakci! Začala jsem si všímat oken v novějších domech a všechny jsou stejné jak ty naše. Takže jsem asi moc náročná 🤷♀️ Právě, že chceme doma teplejší odstíny, teplejší hnědou podlahu, dřevěný stůl, kuchyň do teplých barev, výmalba bílá nebo možná někde lehce do béžova, tak mě ten zelený podtón děsí. Díky, úplně mi to sebralo tu radost z uzavření hrubé stavby :)