Jaké okna zvolit do koupelny a kuchyně?

Zdravím všechny stavebníky :) Řeším teď dilema a tak se zkouším obrátit na vás.. :) Takto má vypadat náš dům zepředu, to pravé dvoukřídlé okno je kuchyně a já jsem ale začala uvažovat nad tím, jestli nedát místo něho takové to podélné hned nad linku jak je teď módní dávat :) Problém je ale v tom, že takové jedno podélné už z této strany je (druhé z leva), jelikož je to koupelna. A tak nevím, jestli by dům nevypadal z této strany blbě.. Jako že by byly na jedné straně dvě podélné okna a z toho ještě jedno by jakoby lítalo (jelikož by nebylo zarovnané s ostatníma, ale hned nad linkou). Jaký na to máte názor vy? Vypadalo by to špatně? Nebo bylo by lepší v případě toho podélného "lítajícího" :D okna v kuchyni dát do koupelny nějaké jiné? Moc díky :)
Odpovědět
Myslím, že by dům nevypadal hezky. Koukalo by se jen na samé nudle. Spíš mě napadlo, zda by nebylo možné dát levé okno stejné dvoukřídlé a ta malá okýnka také ve stejné velikosti, aby to bylo takové souměrnější.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste si to namalovat, klidně to překreslete jen na čtverečkovaný papír a uvidíte sama jak to na Vás bude působit. Já si hoještě umím představit ve stejné výšce jako ta vlevo od dveří. Mě osobně by to podlouhlé okno vadilo hlavně uvnitř, chyběl by mi ten celkový výhled :).
Odpovědět
@veerunkaa Já bych se okna snažila sjednotit už i v této variantě. Dala bych max. 2 různé tvary a velikosti. Okno v kuchyni mimo linii by to podle mě ještě zhoršilo.
Odpovědět
@veerunkaa mě se to líbí tak, jak to máte teď. Možná, pokud chcete modernější ráz domu, tak by se dalo pohrát s rozložením křídel u toho okna v kuchyni. Ještě takový malý postřeh k oknům za nás, když jsme plánovali barák, tak jsme přemýšleli nad okny i v té souvislosti, aby šly pořádně otevřít a aby jimi šel udělat průvan v baráku. U nás na JM a v těch vedrech to vážně přijde vhod :-D .
Odpovědět
@veerunkaa a ještě teď se koukám, že je to západní pohled, aby když tam dáte úzké okno jste měli v kuchyni dostatek světla, ale přes to nejsem vůbec odborník, spíš nápad.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?