Klika/madlo/koule na vstupních dveřích

Prosím, co jste zvolili? 🙂 Děkuji 🙂
Odpovědět
My máme kouli, i když se me podařilo po 14 dnech od nastěhováni si dveře zabouchnout 😄, ale kdybych se měla znovu rozhodnout tak dám znovu kouli. Ale nemám malé děti, již vyletěly z hnízda 🙂
Odpovědět
Dali jsme madlo, asi nejvic kvuli designu a taky aby nekdo jen tak neprisel az do predsine bez otevreni domacich (at uz nezvany host, tak treba i tchyne😅). Ale mame jeste bocni vchod pres technickou mistnost, kde je klika, takze kdyz budeme na zahrade, tak se bude nejspis chodit tudy a nebo v lete pres terasu rovnou do kuchyne. Na dvere s madlem planujeme dat zamek na otisk prstu, hlavne kvuli detem. Kdybych mela jen jedny dvere ven, tak bych asi dala spis klika/klika kvuli prakticnosti. Dle meho zalezi na konkretnich zvycich dane rodiny a take jak moc jsou dvere na rane z ulice, aby to moc nelakalo ke vstupu a nemeli jste pak s klikou pocit nedostatecneho soukromi, to byste pak stejne zevnitr zamykali a je to pak ve finale stejne jako madlo nebo koule.
Odpovědět
@happy_barbucha no jako jsou to dvere za plotem.🙂
Odpovědět
@bayt My taky mame za plotem, ale branka nezamcena. Tak zalezi, jestli jste na vesnici nebo ve meste, jak je tam bezpecno. Clovek nemuze byt paranoidni, ale na druhou stranu se musi doma citit bezpecne.
Odpovědět
@happy_barbucha Tak jsme nakonec vybrali tu kliku, přijde mi praktická. Na brance bude určitě koule a bude zamykatelná.
Odpovědět
@bayt Nechápu vaši otázku. Každý si vybral co se mu líbí ne? Za mě, nejlepší prostě klika. Máme sice od stavbaře baráku kouli, ale až se dobře vyspím vyměním za kliku.
Odpovědět
@skunkos Ono to jaksi umi oboje jine veci a ovlivnuje prakticke fungovani...
Odpovědět
@skunkos Není to jen o to, co se komu líbí. Mám třeba vchod od boční silnice cca 2,5m a nemám žádný plot, jen předzahrádku bez plotu. Bez madla bych pro klid duše musel pořád zamykat. V létě chodím na zahradu stejně přes portál, nebo přes boční vchod. Jinak, náhradní klíče pro jistotu ve skrýši, ale za 3 roky se mi nestalo, že bych je potřeboval.
Odpovědět
@davex A máte prosím u toho bočního vchodu (asi na terasu?) kliku z obou stran? Nabízí nám tam klasika balkónovky, kde se asi otvírá zatlačením zvenčí. Ale nějak nechápu benefit tohohle řešení (mimo ceny, za kliku z obou stran je podstatný příplatek).
Odpovědět
@bayt taky jsem dlouho řešila boční vchod a nakonec kliku venku nemáme a máme klasické balkonové okno. Je tam magnet, který udrží dveře zavřené, klička je jen zevnitř. Měla jsem strach, že bychom klasické dveře zapomínali odemčené.
Odpovědět
@bayt U bočního vchodu mám balkónovky s oboustraným zámkem na klíč. Ale mám to dosti specifické, protože ten boční vchod je na garážové stání, který je využívaný pomalu více než hlavní vchod. Takže ho hodně odemykám právě zvenku, když přijedeme s nákupem. Pokud by byla klika jen zevnitř, musel bych si to přes vnitřek otevřít a to by už pak postrádalo smysl. Příplatek byl tedy u mě minimální, myslím, že kolem 800 Kč, prakticky jen cena kliky, vložky a klíčů. Na terasu chodím přes portál a ten má kliku jen zevnitř.
Odpovědět
@edcbubu No ale ty balkonovky, kdyz jsou odemcene, tak se daji zvenku otevrit jen tlakem? Takze se taky musi zamykat, nebo ne?
Odpovědět
Článek se načítá
@davex A jak to delate, kdyz se furt leze dovnitr a ven s nadobim a tak? Mate HS portal proste dokoran a nezavirate?
Odpovědět
@bayt u balkonovek jednoduše poznám, jestli je okno zavřené nebo není podle polohy kličky.
Odpovědět
@bayt Ne, normálně otevírám a zavírám, kvůli muchám, komárům. Žádnou síť nemám, protože ta by se musela taky otevřít, zavřít. Nosím ven věci na velkém podnose, takže to je v pohodě. Kuchyň je prakticky hned vedle terasy 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?