Kombinace oken plastovych a hlinikovych na jednom dome?

Chceme plastova antracitova okna. Kvuli rozmerum nektera nejdou vyrobit v plastu a budou muset byt zrejme hlinikova. Hlinik vychazi ale vyrazne draz nez plast. Mate nekdo na jednom dome nekde okna plastova a nekde hlinikova? Mate Rozdily mezi nimi znam. Ale mate napr foto celeho domu, kde by to bylo videt, zda je rozdil na prvni pohled znatelny? Dekuji.
Odpovědět
Máme přesně tu kombinaci, co zvažujete. Taky jsem se bála, že bude rozdíl vidět, ale není, člověk by to musel opravdu zkoumat detailně a vědět, co hledá - na první pohled to na domě vidět není. Jediný po chvíli znatelný rozdíl je, že otevírací hliníková okna zapadají do jedné roviny s rámem, kdežto otevírací část plastových je pri pohledu zvenku “zapadlá” - chce to tedy nemít tyhle okna vyloženě vedle sebe. My ale nakonec litujeme, že jsme nedali v hliníku všechna okna, protože kvalita mechaniky je nesrovnatelná. A zejména u fixních oken je cenový rozdíl minimální.
Odpovědět
Také máme tuto kombinaci. Vlastně to byla věc, kterou jsme při výběru oken a dveří řešili nejdéle. Aby to ladilo. Byla to celkem "fuška", ale podařilo se a všichni co výplně viděli, tak jenom chválí. Máme 4 výplně hliník antracit matná a 6 oken plast antracit veka spektral. Trvali jsme na stejné úpravě povrchu. Tedy ne hladký nástřik na hliníku a na plastu buď krupičky a nebo strukturovanou fólii a to splnil vlastně jen jeden produkt. Asi jich je na trhu i více, ale nechtěli jsme vybírat do nekonečna. Také jsem v první fázi chtěl vše v hliníku, ale cena byla o 50% vyšší, což už bylo absolutně mimo, takže okna jsou v, doufejme, kvalitním plastu, dveře a nadrozměry v hliníku.
Odpovědět
Souhlasím s @jsustr, ze je třeba si pohlidat strukturu materiálu, aby byl u obou hladký. My objednávali u okna.eu a tam uměli hladký povrch u plastu bez problému.
Odpovědět
@renatka_k Právě by nám to vycházelo zřejmě tak, že by okna byla nad sebou - spodek hliník a první patro plast. Nemáte, prosím, fotku jedné stěny domu, kde jsou okna plastová a hliníková? Děkuji. A vy máte Okna.eu? My s nimi také jednáme. S tou plastovou variantou od nich nejste spokojeni?
Odpovědět
@jsustr Nemáte, prosím, fotku jedné stěny domu, kde jsou okna plastová a hliníková? Děkuji.
Odpovědět
@janazzz Z dálky absolutně nerozeznatelné. Z blízka při zkoumání lupou asi ano. My jsme si nechali udělat vzorky nástřiku na hliník a porovnali s vybranou verzí úpravy okna na showroomu. Pravdou je, že kombinace není nikde úplně vedle sebe, ale i kdyby byla, tak by to nevadilo. My jsme spokojeni a to se nespokojíme s ledasčím :-)
Odpovědět
Máme, přímo na terase, rozdíl není znatelný. Mmch se dají udělat i hliníkové obložky na ten plast tak, aby okna vedle sebe byla třeba úplně stejná
Odpovědět
Fotku teď nemám, ale HS portál hliník, ostatní plast. Nejde poznat vůbec.
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký den, my tedy nekombinovali okna, ale museli jsme vzít plastové dveře k hliníkovým oknům. Potřebovali jsme dodržet hodnoty pro NZÚ a u hliníkových dveří v našem rozměru to bylo nereálné, respektive reálné by to i bylo, ale cena by byla asi o 50 000 vyšší, což jsem tedy nějak nemohla rozdýchat. :-D Taky jsme se báli, aby to nebyl moc velký rozdíl, jeli jsme se i dívat do showroomu Oknostylu, ale je to naprosto v pohodě. ;-) Takže abych to shrnula, tak máme antracitová hliníhová okna a antracit plastové dveře a vše ok.
Odpovědět
My jsme kombinovali - francouzská okna + HS portál + dveře v hliníku, nízká okna v plastu - důvod byly hodnoty pro NZÚ. Malá hliníková okna by neprošla. Jinak kdybychom neřešili NZÚ, šli bychom do hliníku i u malých oken. Každopádně máme na jedné straně domu dole fix hliník a přímo nad ním v patře otevírací plastové okno ve stejné šířce a je to v pohodě. Povrch máme stejný, nechali jsme si udělat hliníkové opláštění pro plastová okna, jednak máme HVR povrch (ten by na plastu udělat nešel - na plastu je to fólie, kdežto na hliníku je barva), druhak je ten rám okna takový hranatější, tak je to tvarově víc podobné hliníkovému oknu. Jinak jak už tady bylo psáno, rozdíl u otevíracích oken plast vs hliník - u hliníku je rám okna i rám křídla v jedné rovině. Na 2 stranách domu už pak máme jen plastová okna a i když kouknu z rohu, aby bych viděla jak hliníková okna, tak plastová, tak mi to přijde ok. Ale jak říkám, pokud neřešíte NZÚ a jste ochotni si ještě něco připlatit, jděte do hliníkových oken úplně všude, stojí to za to.
Odpovědět
A ještě dodám, máme antracitová okna, tmavou barvou se taky leccos schová :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?