Predsazena montaz oken - snizuje zvukovou nepruzvucnost?

Dobry den, zde na tomto vlakne https://www.modrastrecha.cz/forum/obv... se resi zda predsazena montaz oken snizuje zvukovou nepruzvucnost. Nepodarilo se mi k tomuto tematu najit zadne zdroje, co si o tom myslite? Mohl by mne nekdo nasmerovat na nejaky zdroj kde se problematika resi? Nechci platit za draha okna a drahou montaz abych pak zjistil ze investice byla zbytecna.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Dobry den, zde na tomto vlakne https://www.modras…
@cast V prvom rade sa ale predsadená montáž nerobí kvôli akustike, ale kvôli použitej tenkej obvodovej stene, kedy je to z nutnosti a pre zlepšenie tepelných vlatsností a eliminácii tepelných mostov. Na cenu okien to vplyv určite nemá a samotná predsadená montáž tiež nemusí byť drahá. Práve tento víkend som svojpomocne lepil hranoly pre predsadenú montáž podľa oficiálneho montážneho návodu (systém fakt jak pre debilov) a v jednom človeku je to pohodová práca tak na dva dni. Materiál na celý dom (cca 72 metrov obvod okien) ma vyšiel cez firmu, čo mi dodáva okná cca 29 tis. To je na celej položke "okná" skoro zanedbateľná čiastka.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@cast V prvom rade sa ale predsadená montáž nerob…
@roman_ dekuji za odpoved. Mate nejake informace ohledne toho, jak muze predsazena montaz zmenit zvukovou nepruzvucnost? Diky
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně si myslím, že se předsazená montáž dělá kvůli parapetům a pozici okna, jako takového, aby nebylo moc utopené a nebyla to tzv. střílna. Tepelný most oproti srovnání okna s lícem zdiva a přetažení polyšem se už o moc nesníží. Akusticky to horší je to je jasný, protože zvuku stačí překonat "škvíru" mezi hranou okna a hranou zdi. Kdežto u klasiky se už "musí protáhnout celou úžinou danou šíří okna" a přitom dojde k poklesu úrovně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Osobně si myslím, že se předsazená montáž dělá kv…
@pyramis U rámu z purenitu je to stejné jako u okna ve zdi. Někdy je předsazenka jen na kompozitních profilech a tam to bude z hlediska akustiky horší. Já to navíc vymazal mezi purenitem a zdí bitumenem (kvůli vzduchové neprůvzdušnosti). Když vedle na hřišti přistával v noci vrtulník, dozvěděl jsem se to až od sousedů, ktří jsou dál. Vlak za hřištěm moc slyšet není a jak se titulují fotbalisti na tréningu, víme, jen když jsme venku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Osobně si myslím, že se předsazená montáž dělá kv…
@pyramis Nie som projektant, ale můj mi ukazoval výpočet, kde vysadením okna do izolantu došlo ku zníženiu prestupu tepla týmto detailom o 30 %, takže sa to nerobí len kvôli estetike. Má to výrazne lepší priebeh izoterm. Čím viac vysadené, tým lepšie, ale medzi vysadením o celú šírku profilu a o pár cm navyše už tak zásadný rozdiel nebol.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?