Odpověď na příspěvek od soppo:
@alesok Jako co tím myslíš, že na sklad? Jen tak … @soppo Přesně to myslím. Jak píše i Roman. I v některých obchodech si dokonce koupíš okna zvlášť. Je to sice fajn, když stavíš třeba nějakou chatku nebo zahradní domek, tak můžeš okno přizpůsobit, resp. danou zeď, aby tam okno sedělo. Ale u domu to asi takto nefunguje 😀Odpověď na příspěvek od alesok:
@soppo Přesně to myslím. Jak píše i Roman. I v ně… @alesok Kdo ví, jestli se o takových oknech vůbec dozvíš něco víc. Třeba jejich vlastnosti, parametry a podobně.Odpověď na příspěvek od huchu:
@alesok Kdo ví, jestli se o takových oknech vůbec… @huchu To asi nie, ale sú fakt lacné. Na niektoré projekty ideálne, pozriete si aké rozmery sa predávajú a podľa toho urobíte projekt, aby to tam sadlo. Montáž tiež nie je žiadna raketová veda.Odpověď na příspěvek od roman_:
@smello Kondenzácia medzi sklami je znakom chybné… @roman_ No jo, ale jak poznáš, že to sklo nebo to okno je fakt kvalitní? Jedině až když je už osazené, ne?Odpověď na příspěvek od smello:
@roman_ No jo, ale jak poznáš, že to sklo nebo to… @smello Kto rieši každý technický aspekt a nie je mu to jedno, tak asi nebude kupovať okná v baumaxe, že? Ale dobré okná sú len polovica úspechu, druhá polovica je správna montáž. Takže aj s oknami z baumaxu môžete dopadnúť lepšie ako so sprasenou montážou okien od internormu.Odpověď na příspěvek od roman_:
@smello Kto rieši každý technický aspekt a nie je… A to platí nejen pro okna, ale pro většinu stavebních materiálů a zařízení. Kvalitní výrobek je sice základem, ale pokud není správně namontovaný nebo nainstalovaný, může to znehodnotit všechny jeho přednosti. Je spousta případů, kdy levnější materiál, ale odborně a pečlivě instalovaný, funguje a vydrží mnohem lépe než dražší značka, u které se podcenila montáž nebo příprava. Proto je důležité sledovat nejen značku, technické parametry a certifikace, ale i to, kdo montáž provádí, jaké má zkušenosti a reference. Správně provedená montáž totiž ovlivňuje životnost, izolační vlastnosti a celkovou spokojenost. Takže investice do kvalitního servisu a odborné práce se rozhodně vyplatí, i když materiál není ten nejdražší na trhu.Odpověď na příspěvek od frunnas:
A to platí nejen pro okna, ale pro většinu staveb… @frunnas Často se podceňuje, jak moc záleží na kvalitní montáži a odborné instalaci. I ten nejlepší materiál nebo výrobek ztrácí své vlastnosti, pokud není správně namontovaný 👌Odpověď na příspěvek od roman_:
@huchu To asi nie, ale sú fakt lacné. Na niektoré… @roman_ Raketová věda to není, ale asi taky není dobré pustit se do toho jen tak na verímboha s tím, že „nějak to už udělám“, když jsem doteď viděl okno jen osazené v hotovém domě. Neříkám, že je to můj případ. Ale stejně bych si to sám nedělal.Odpověď na příspěvek od huchu:
@roman_ Raketová věda to není, ale asi taky není … @huchu Pustiť sa do toho len tak bez rozmyslu je samozrejme hlúposť, ale internet je plný podrobných návodov a videí ako na to správne. V našom okolí sa stavalo tak 30 domov a minimálne na tretine boli úplne základné chyby a aj s mojimi malými znalosťami by som to urobil lepšie. A všetko to boli veľké zavedené oknárske firmy od ktorých človek už čaká nejakú kvalitu. Vo výsledku je len pár základných pravidiel a potom už je to len práca s vodováhou, klínkami a podložkami.Odpověď na příspěvek od soppo:
@frunnas Často se podceňuje, jak moc záleží na kv… @soppo Jo, souhlasím. Vždyť přesně to samé jsem říkal i já :-DOdpověď na příspěvek od roman_:
@huchu Pustiť sa do toho len tak bez rozmyslu je … @roman_ Jestli se i v takových firmách střídají lidi jako u nás, tak se vůbec nedivím. Nastoupí nový člověk, nestihne se ani zaučit a už zase odchází, a pak nastupuje další. A pořád dokola. Poslední rok mám pocit, že fungujeme jen takhle. A nás starších, pracovně zkušenějších, je poměrně málo a bohužel na všechno prostě nestačíme.