Reverzní bezfalcové dveře s rekuperací

Řešil někdo interierové bezfalcové dveře, reverzní, v domě kde je rekuperace? Pán z VEKRA přes interiové dveře říkal, že při kombinaci bezfalcových reverzních dveří s rekuperací by vznikal pístový efekt nebo podtlak při opevírání. Zmíníl, že tento problém nevyřeší ani provětrávaná zárubeň. Jsem ve fázi sbírání cenových nabídek na interierové dveře. Má někdo zkušenosti?
Odpovědět
Zdravím, my máme teda jen bezfalcové, reverzní ne. Ale nevšimla jsem si někdy že by byl problém s podtlakem. Pod dveřmi je několika milimetrová mezera aby mohl vzduch proudit. Tak mi to říkal dveřař, že ta mezera tam je aby nebyl právě podtlak a aby mohl proudit vzduch z místnosti. Mam i řadu známých a ti mají taky rekuperaci a bezfalcové dveře a dobrý.
Odpovědět
Máme takové dveře s rekuperací (standardní mezera zespodu dveří od podlahy, bez prahů) cca 2 roky a naprosto bezproblémové užívání, nepozorujeme žádný neduh.
Odpovědět
Profilova fotka
Mi se pístový efekt líbí při zavírání - nejde s dveřmi bouchnout. Při pomalejší rychlosti odpor nepozoruji a to v ložnici a technické máme i spouštěcí práh. 7xreverzní bezfalcové od Sapeli asi 5 let.
Odpovědět
Máme v domě 10 reverzních dveří od Hanáka, rekuperace Zehnder. Podtlak tam je, je potřeba si na to zvyknout, dveře se tak otevírají pomaleji, ale můj čtyřletý syn nemá s otevřením dveří problém a to máme ještě výšku dveří 246 cm. Takže bych se toho nebál. Možná bych Vás ještě upozornil na detail, který nám nikdo při řešení neřekl, průchod je u reverzních dveří užší než u klasických dveří, u nás je to rozdíl 4 cm, takže v 80tkách dveří máme jen 76 cm čistý průchod.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od radim2015:

Mi se pístový efekt líbí při zavírání - nejde s d…
@radim2015 Tam kde máte padací práh máte provětrávané zárubně? U zbytku dveří to máte řešené mezerou pod dveřmi?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od darthy:

@radim2015 Tam kde máte padací práh máte provětrá…
@darthy Dá sa to riešiť neštandardne tak, že privediete do každej miestnosti aj prívod, aj odťah rekuperácie a potom môžete mať dvere aj vzduchotesné.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od darthy:

@radim2015 Tam kde máte padací práh máte provětrá…
@darthy V ložnici jsou ještě dveře do šatny, v technické je přívod řešen samostatně a je tam pouze odtah. Provětrávané zárubně jsme nepoužili nikde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?