Sklon vnějších parapetů

Při rekonstukci domu byla vyměněna plastová okna a jsou dána asi o 1-2cm výše než byla původní. Tím pádem vychází sklon parapetu cca 2 cm na 24 cm délky parapetu (tedy 5°). To se mi zdá moc nakloněné (kytky apod). Sklon by prý měl být 3°, jinde zase čtu že alespoň 3% a jinde zase že 2 mm na jeho hloubce. Jak tedy?
Odpovědět
Technicky neporadím, ale co se kytek týká, tak když jsem si kupovala samozavlažovací truhlíky, byly u nich takové "nožičky", které se vsouvaly do otvoru v dolní části truhlíků, aby právě vyrovnaly sklon parapetu. A pokud by šlo o převislé muškáty, tak ty umí spadnou i z rovné zítky, na parapetu vy měly být nějak zajištěné.
Odpovědět
@kafr Přesně k tomuto jsem v úvahách došel, že na kyteky je to vlastěn jedno. Opricky lépe působí menší sklon ale hold když se rekonstruuje tak vše měnit nelze. Ještě mě napadlo dát mezi betonové lože (zachováno od původního parapetu a nový parapet cca 1cm nějakého polystyrenu. Je to blbost?
Odpovědět
@petank No můžete to klidně dorovnat polystyrenem nebo maltou a tím si ten pád snížit. To není nic proti ničemu a standardně se to tak dělá.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?