Pohledová úprava strojní vápenocementové omítky

Profilova fotka
Zdravím, budeme dělat znovu vnitřní omítky + perlinku dvakrát do lepidla. Strojní vápenocementové + Cemix velvet(zafilcovaná). Vtip je v tom, že žena by jako finální vrstvu chtěla betonovou stěrku. A tak si říkám, jestli by se to nějak nedalo promyslet už při výběru omítky. Jestli se nedá jenom přetřít lakem nebo zkrátka zastabilizovat vápenocementovou omítku a sádru už pak nedávat. Případně místo Cemix velvet vybrat nějakou jinou a jen otázka trochu bokem - dovedete mi říct tloušťku takovéto skladby omítek? Dneska dělám rozvadeč, tak kolik ho tak nechat trčet
Odpovědět
@jan_marecek Já především nerozumím tomu, proč to chcete dělat tak složitě. Normálně se oškrábou staré nátěry až na štuk. Ometete a natřete penetrací. Nějakou vyrovnávací maltou vyrovnáte případné výtluky a větší nerovnosti. Na to uděláte lepidlo s perlinkou, po vyschnutí přebrousíte a uděláte další srovnávací vrstvu lepidla. Opět přebrousíte, natřete penetrací a na to již natahujete betonovou stěrku.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 to máte těžké. Určitě jste pochopil, že jsem řemeslem nepolíben. Jakž takž zvládám elektřinu, ale ostatní je marnost nad marnost. Spoléhám tedy na informace od řemeslníků. No a zedník říkal oklepat na cihlu, lepidlo, perlinka, lepidlo, omítky 😞 a třeba v koupelně na ytongu ta skladba odpovídá. Ale v kuchyni kde sem tam stará perlinka je, je mezi lepidlem a cihlou ještě pořádná vrstva malty. Ono totiž ty cihly jsou na jedné stěně desítky let staré a vyrovnávat lepidlem by asi bylo drahé?
Odpovědět
@jan_marecek Já především nerozumím, co vlastně děláte. Píšete: dělat znovu vnitřní omítky + perlinku dvakrát do lepidla. Strojní vápenocementové + Cemix velvet(zafilcovaná) To vypadá, že chcete nejprve lepidlo s perlinkou, na to strojní vápenocement omítky a na to jako finálku betonovou stěrku. To celé je nesmysl. Navíc ani neuvádíte, proč chcete oklepávat původní omítky. Pokud jsou nesoudržné, prosolené a hodně špatné. tak se to dělá, ale v tom případě se omlátí původní omítka, omete se a navlhčí. Na to cementový špric a pak strojní omítky. Jako finálku se dává štuk nebo ve Vašem případě stěrka. Nevím o tom, že by se pod klasickou jádrovou omítku dávalo lepidlo s perlinkou. Taky je otázkou, kam to chcete. Dneska se spíše používají vápenosádrové nebo sádrové omítky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?