Osvětlení kuchyňské linky

Zdravim, jdu si pro radu ohledně osvětlení kuchyňské linky. Budeme mit otevřeny strop, jako je na fotce a linku zapustenou do okna. Řešíme nějaké osvětlení pracovní plochy pod oknem. Závěsné světlo budeme mit nad ostrůvkem a jídelním stolem, tim to tedy řešit nechci. Napadlo nas, jestli neexistuje třeba jen nějaká nastenna lišta s led paskem, který by směřoval dolu? Nemáte to někdo podobně řešené? Děkuji!
Odpovědět
@lucieek https://www.google.com/search?q=profi... Používám tenhle, ale klasicky ze spodku skříněk https://www.telexion.cz/profil-hlinik...
Odpovědět
LED pásek je podle mého názoru v tomto případě jediným schůdným řešením. A je to i praktické. Tedy pokud budete mít horní skříňky.
Odpovědět
@zdenekk12 Horní skřínky nad oknem bohužel nebudou, proto řešíme nějaký profil s LED páskem nad okno v barvě dekoru kuchyně třeba. Zda něco takového existuje.
Odpovědět
@lucieek máme led lištu ala @kofejn ze spodu parapetu (v mezeře mezi zdí a "uchem" parapetu), takže lišta není ani vidět ...
Odpovědět
@xkarlos parapet nebude, linka bude zároveň s oknem 😞
Odpovědět
Našel jsem toto...
Odpovědět
My máme také otevřený strop bez horních skříněk. Vyřešeno lištou do které jdou přidávat libovolně světla. Světla jdou natáčet všemi směry. Řešili jsme to dlouho a jsme spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucieek Jsou různé profily pro led pásky takže by se daly použít. Mrkněte na stránky mcled.cz nebo ledsvet.cz na ledsvet jsem objednával komplet profily s led pásky za pěkně ceny. Mají tam i tyto nástěnné led profily. https://www.ledsvet.cz/led-profil-klu... třeba tento, chce to prolest všechny kategorie mají toho víc na výběr.
Odpovědět
Pokud LED pásek, tak by se měl instalovat tak, aby nebyl vidět, resp. aby zaprvé neoslňoval a zadruhé aby nebyly vidět jednotlivé LED diody na pásku. Pokud ho dáte jenom na nějaký rohový profil na zeď, tak vám bude spíš svítit do očí než na linku. Pokud ho dáte na strop, tak to bude zase nejspíš ošklivé a bude to nakřivo. Lepší řešení je v tomto případě spíš dát tam pár bodovek, nebo nějaká závěsná světla, takový ten typ, co se dává nad ostrůvky.
Odpovědět
@adajoha22 to vypadá moc dobře! odkud prosím kolejnice na světla máte???
Odpovědět
@lucieek Nepovedlo se mi dohledat odkud světla máme, ale nebyla to velká investice ani extra profi obchod. Hledala jsem jen tak na netu a riskla objednávku. Bydlíme 4 roky a jsme spokojeni a pořád se nám to líbí. Jedna žárovka odešla až letos, výměna snadná.
Odpovědět
@adajoha22 Moc děkuji! asi do toh oprabdu půjdeme, je to zase něco jiného a moc se mi to líbí 🙂 mohu se ještě pr inspiraci zeptat, jak máte řešená ostatní světla v tom otevřeném prostoru?
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?