Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, jaké typy stmívačů používáte, pokud je t… Dnes kdejaký LED lustr nebo LED světlo umí regulovat výkon ( svítivost). Stmívače tak ztrácí smysl.Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, jaké typy stmívačů používáte, pokud je t… @raptor18 Dal jsem všude smart světla nebo žárovky od Ledvance a buď si mohu stmívat na aplikaci a nebo ovladačem. Navíc to umí spoustu jiných věcí, než je obyčejné stmívání.Odpověď na příspěvek od pavelpk:
@raptor18 Dal jsem všude smart světla nebo žárovk… @pavelpk No jo. Často to i vychází mnohem levněji. Jen tak nějak nechci mít od každého světla speciální ovladač.Odpověď na příspěvek od raptor18:
@pavelpk No jo. Často to i vychází mnohem levněji… @raptor18 A s klasickými stmievačmi by ste nemuseli dávať na každé svetlo zvlášť ovládač?Odpověď na příspěvek od roman_:
@raptor18 A s klasickými stmievačmi by ste nemuse… @roman_ jde mi o to, že když tento speciální ovladač ztratím nebo rozbije se mi, tak si rovnou můžu jít koupit nové světlo, protože už ho nekoupím.Odpověď na příspěvek od raptor18:
@pavelpk No jo. Často to i vychází mnohem levněji… @raptor18 ovladače jsou multifunkční, ovládají přímo několik světel dle naprogramování. Buď je to klasický vypínač, který umí třeba 4 světla a nebo dálkové ovládání, které jich umí třeba deset zařízení. Navíc, pokud máte žárovku/světlo vybavené RGWB, tak nastavíte i barvu nebo CCT.Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, jaké typy stmívačů používáte, pokud je t… @raptor18 v ložnici, pro lampy u nočního stolku, Schneider Unica NU351418. Máme tam LED, E27, cca 10W. Funguje pěkně. Nedokážeme si představit hledat nějaké ovladače, nebo aplikaci na mobilu. Chápu, že existují lidé, co si mobil berou i na WC a mají ho přirostlý k ruce a vidí to jinak.Odpověď na příspěvek od radim2015:
Já jsem místo stmívačů použil více okruhů bez stm… @radim2015 Mám doma stmívač, z předchozí řady Unica, funguje denně 12 let. Zapojení je stejně jednoduché, jako vypínač - stačí jen přívodní a odvodní fáze, jako pro vypínač. Je to furt na stěně, na stejném místě, nemusíme to někde hledat, nebo po tom šátrat. Nemusí se to nabíjet, nebo měnit tomu baterku. Pamatuje si to poslední nastavení a jednoduše se zapne/vypne světlo stiskem nebo otočením.Odpověď na příspěvek od honzik75:
@radim2015 Mám doma stmívač, z předchozí řady Uni… @honzik75 Radši bych měl stmívač na stěně než v mobilu. Přijde mi to víc praktické, ale ve výsledku je to dražší. Už jen samotný triakový stmívač je přes 1000 kč.Odpověď na příspěvek od raptor18:
Zdravím, jaké typy stmívačů používáte, pokud je t… @raptor18 mame primo stmivace zabudovane a ovladatelne na svetlech - a to na stojanove LED lampe s vice rameny,tu mame v obyvaku u sedacky (centralni svetlo v obyvaku vubec nemame) a kdyz potrebujem hodne svetla,staci natahnout ruku a pridrzet knoflik na lampe a budiz svetlo anebo opacne,pri sledovani tv trebas to jde zrovna tak plynu ztlumovat. A u posteli mame ztlumovavi LED lampu s teplym svetlem,ktera muze bud stat na zemi anebo pridelat trebas na nocni stolek a seshora na ramenu opet pouhym dotykem se jednim az 3 doteky da nastavit pozadovana intenzita svetla. Velmi nam to takto vyhovuje a vsude jinde stmuvace nam netreba.