Výměna jednoho radiátoru za kratší v panelovém domě

Prosím, máte někdo zkušenost s výměnou radiátoru za kratší v panelovém domě? Náš současný měří 140, potřebovali bysme 80. Co přesně potřebuji vědět za údaje? Než začneme hledat konkrétní produkt. Správcovská firma (podmínky výměny) zatím nereaguje, to samé firma, která nám dělá odečty kalorimetrů (přesný typ radiátoru). Co jsem zatím pochopila, musí se to stihnout před zahájením topné sezóny. Přikládám pro představu foto radiátoru z jiné místnosti, je to stejný produkt, ale zde je nejlépe dostupný. Předem děkuji za jakékoli rady.
Odpovědět
@fatal_error tak potřebujete vědět výšku a ale vypadá to že to máte klasiku 60cm tady je náhrad. https://www.akoupelnyatopeni.cz/topen... . Stačí zavřít horní a spodní ventil odšroubovat. Dát nové držáky pověsit radiátor a přitáhnout a odvzdusnit. Ale počítejte s tím že radiátor bude topit o polovinu míň aby vám to vytopil.
Odpovědět
@fatal_error co od toho čekáte ? Nebylo by levnější a jednodušší osadit termohlavici ?
Odpovědět
@fatal_error V první řadě napište, proč to chcete vůbec měnit. Zda chcete snížit výkon, nebo je to z prostorových důvodů, nebo proč? Nejspíš se najde jiné lepší řešení. Jinak pokud je skutečně potřeba výměna, tak v panelákách bývají často radiátory bez uzavíracích ventilů. V tom případě je potřeba stoupačku před demontáží vypustit. Alternativně je možné trubky v místě řezu zamrazit, ale to umí jen někteří topenáři a něco to stojí. Pokud tam máte to odečtové měřidlo jako na obrázku, tak je potřeba to nahlásit, aby vám zaprvé to měřidlo přendali na nový radiátor, a za druhé si musejí zapsat do tabulky nové koeficienty, které se pak zohledňují ve vyúčtování.
Odpovědět
@m_i_r_e_k dobry den, je to z prostorovych duvodu a jinak to vyresit nejde. mame v loznici "znehodnocene" 3 steny, na jedne jsou dvere, druha je cela prosklena (sousedi s lodzii a je cela oteviratelna) a na treti je tento radiator, realne nemame jak rozmistit nabytek, aby se dalo v mistnosti hnout a abysme mohli mit aspon 140cm sirokou skrin. Kratsi radiator by nam umoznil prirazit postel ke stene.
Odpovědět
@edison101 moc dekuji, takhle, jak to pisete, to zni realizovatelne. pridavam jeste fotky toho konkretniho radiatoru, ktery bysme potrebovali zkratit. pripojeny k trubkam je na prave strane.
Odpovědět
Za prvé by s tím měl souhlasit majitel objektu. Radiátor by měl mít stejný výkon jako původní jinak se může stát že místnost nevytopí a dále to může rozhodit celou topnou soustavu v domě, která je navržena tak jak je. Z prostorových důvodů se většinou výměna nepovoluje, z výše uvedeného důvodu o celé otopné soustavě v domě. Jak by to dopadlo kdyby si každý byt měnil radiátory dle svého uvážení.
Odpovědět
@fatal_error no ten radiátor co jsem poslal bude sedět vývody jsou jedno vstupy na z obou stran a člověk si to může udělat jak potřebuje vypadá že i na spatecce máte ventil což je fajn. Ale pořád musíte brát v úvahu co píšu ostatní jestli to vůbec povolí vyměnit a nový radiátor bude mít mnohem menší topný výkon. Současný radiátor má výkon cca 2350w a ta 80 má je 1350w jste si jistí že to vytopi?
Odpovědět
@edison101 diky moc. predsedkyne vyboru rikala, ze by to nemel byt problem a s tim vytopenim strach nemame, my mame maly byt a v loznici jsme radiator prakticky ani nezapinali. jen vyjimecne treba na stupen 2 z 5.
Odpovědět
@edison101 muzu se jeste zeptat. zjistila jsem, ze nas radiator, ktery chceme vymenit, ma hloubku rekla bych tech cca 6,3 cm. ten z odkazu ma hloubku 10 cm, nemela bych tedy hledat spis hloubku 6,3 cm, aby sel na trubky a ty haky nasadit? prosim, neumel byste poradit, ktery konkretne vyrobek? moc dekuji.
Odpovědět
@fatal_error jo to máte úzký typ tak to je tenhle https://www.akoupelnyatopeni.cz/topen...
Odpovědět
@edison101 diky moc.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?