Odhlučenění silnice

Dobrý den, měl bych dotaz zdali někdo nemá zkušenost s odhlučněním domu od rušné silnice. Mám domek ve městě u silnice kde jezdí cca 10k aut denně. Povolená rychlost 50 km/h. Máte někdo zkušenosti s ohlučněním pomocí betonového plotu nebo jiných metod? Popřípadě jakých výsledků jste dosáli. Děkuji
Odpovědět
Existuji jen dve varianty. Profi protihlukova zed, vystavena co nejblize zdroji hluku, typicky tedy hned podel silnice, dlouha a neprerusovana, protoze hluk jde i z boku. A nebo pak druhe reseni a to odstehovat se.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Jak odhlučnit dům od vnějšího hluku od silnice - ta betonová zeď, pak částečně i nějaká řada keřů, v domě montáž kvalitních oken s nejméně trojsklem a na přilehlé stěny k silnici umístit na okna vnější rolety ( ty v noci pomáhají docela dost ). Při své práci jsem dříve docela dost cestoval a tím pádem i přespával různě na hotelích, dost často byly okna na rušné komunikace, jednou dokonce i blízko u železniční trati ( ty venkovní rolety ) i při nastevřené ventilaci okna v létě dokázaly značně utlumit ten vnější hluk. Je mi ale jasné že ten hluk Vás ruší i přes den, kdy si chcete v klidu posedět na terase a přitom jedno auto za druhým, to je problém, jedině situovat - pokud to lze nějaku klidovou zonu na zahradě obklopenou vhodnou zelení.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?