Plot hned vedle plotu souseda, kde má skleník

Dobrý den, je možné si hned vedle plotu souseda postavit svůj plot? Bude to něco dřevěného do 180-190 cm. Možná dáme přírodní pletené ploty z lísky nebo lamelový plot. Hlavně nám jde o soukromí. Co když bude soused proti, že mu to stíní? Může se nějakým způsobem bránit? Situace je taková, že se se sousedkou na něčem takovém domluvit určitě nepůjde. Jakmile nám keř doroste nad úroveň plotu (160 cm), hned ho sestřihává, aby jí nestínil. Jakmile nám trochu naroste tráva, hned vyhrožuje nahlášením na úřady, že se nestaráme o svůj pozemek. A to je pořád něco - slimáci, komáři, alergie... Žijeme na vesnici. Pozemek má velký, ale záhonky má jenom u našeho plotu. Další otázku mám ještě ohledně skleníku. Je asi 30-40 let starý, betonový základ, skleněný, masivní. A je hned vedle našeho plotu, kde bychom teoreticky chtěli dát ten plot/zástěnu. Může se někde bránit, že jí to stíní, a proto nemůže skleník užívat? Kdyby byla možnost ho dát pryč, bylo by to ideální, jelikož je kolem toho taky velké množství konfliktů, ale chápu, že byl postavený v jiné době a na to platí jiné předpisy. Moc Vám děkuji za zkušenosti nebo případné rady, kam se obrátit.
Odpovědět
Neplánuje skleník "rekonstruovat"? Pak by ho musela posunout 2 metry od vašeho plotu.
Odpovědět
@puhelin Vzhledem k jejímu vysokému věku si myslím, že už do rekonstrukce investovat nebude.
Odpovědět
@nevarilova Protože nemáte hranici s veřejným prostranstvím, můžete si postavit na svém pozemku plot bez povolení/souhlasu stavebního úřadu. I bez souhlasu sousedky. Jen musí být do dvou metrů výšky.
Odpovědět
@nevarilova Ona sestříhává váš keř na vašem pozemku...? No to by si dovolila jen jedou, podruhé bych jí ty nůžky zabodl do zadku...
Odpovědět
@horst_fuchs To je právě ten hlavní problém, má pocit, že má pořád na všechno právo a její okolí ji v tom utvrzuje.
Odpovědět
@nevarilova Věřte mi, že dělá jen to, co jí dovolíte...
Odpovědět
@nevarilova na vašem pozemku si postavte plot jak chcete a z čeho chcete do 2 metrů
Odpovědět
@nevarilova Připadá mně, že si za to můžete sama. Proč jí dovolíte stříhat Váš plot na Vašem pozemku? Však jí nemusíte při stříhání ublížit, stačí kýbl studené vody...
Odpovědět
@jozkakomosny Tak předpokládám, že jim to nestříhá přímo před nosem - to už by byla nebetyčná drzost...
Odpovědět
@nevarilova Naprosto chápu, nám podobné věci dělá 80 letá baba, vždy si projde mezi mým a jejím plotem, kde je mezera( nedovolila nám plot dát až k jejímu, už jsme pochopili proč, ať tam může chodit, neměli jsme ji poslechnout). Vždy když jsme v práci nám tam projde a nahází buďto svůj vypletý plevel, vysype kamení, nahází větve, které se ji nehodí atd. Také to nikdy neudělá, když jsme doma, můžete ji domlouvat a je to jako hrách na stěnu házet, vysměje se a hned za několik dní tam máme zase něco, co ji překáží u ní na pozemku. Trpělivost již dochází.
Odpovědět
@asistent Sesbirat to do pytle a ten pak vysypat před její dveře.
Odpovědět
@asistent fotopast a smát se budete vy.
Odpovědět
Článek se načítá
@asistent Takže jste nejdřív měli v plánu jít cestou domluvy - proto ta mezera mezi ploty? To my už to uděláme nejspíš hned plot vedle plotu. Ano, to je naprosto přesné! Nám i minule ukradla ořechy, protože jsme neměli na brance ještě zámek. Že prý když to nesbíráme, ona si to vezme. Když nejsme na zahradě tak často (denně) a nestaráme se řádně, tak si nic nezasloužíme... 😄 Kde se proti tomu bránit? Jaký úřad by tohle řešil? Má na všechno právo a jakékoli argumenty vůbec nebere v potaz. I si myslím, že nový plot časem nějak poničí, aby bylo po jejím.
Odpovědět
@nevarilova Žádný úřad, volejte PČR. Neoprávněné vniknutí na pozemek, krádež aj. Až ji budou vyslýchat, bába se po*ere a bude klid.
Odpovědět
@nevarilova Ano mysleli jsme to dobře s těmi ploty jsme ji chtěli vyjít vstříc. Máte pravdu i plot nám ničila již, protože ta mezera není velká a když mi tam minule chodila s kýbly, kde nosila drobné kamínky, kterými mi zasypala trávník( samozdřejmě to nejde z toho vyhrabat), tak nám plot odřela, jak tam s těmi kýbly se snažila prodírat. Jindy zase lopatou, kterou si čistila o náš plot od hlíny, kterou oklepávala nám ní třískala do plotu. To viděl syn zrovna, byl doma nemocný. Oznámila jsem to na přestupky na úřad, protože nebudu po ní uklízet a nechat si furt něco ničit, podotýkám, že se to děje už 5 let, co zde bydlíme. Když jsme volali policii, nikdy se nic nedělo, údajně ji to nešlo dokázat, tak jsme si pořídili kameru a teď už to dokážu. 5 let jsme měli trpělivost, teď zase řeší, že ji sleduji kamerou a že chce, ať ji sundám.
Odpovědět
@asistent Jen pozor na umístění a nastavení té kamery. Aby to bylo v souladu se zákonem, můžete sledovat a pořizovat záznam jen Vašeho pozemku.
Odpovědět
@asistent Pět let je slušný výkon! My to máme dva a už jsme z toho fakt otrávení. Tak máte v plánu třeba plot posunout? To by možná mohlo trochu pomoct 🙂 Přece jenom jste se okradli o část vašeho pozemku. Jako furt se chlácholíme, že to třeba paní za chvilku doklepe a už nebude otravovat, ale tyhle typy žijí do 100 úplně v pohodě. 😄
Odpovědět
@nevarilova už Vám to tu někdo psal: na tvrdý pytel, tvrdá záplata. Plot bych být Vámi postavil a to plný, ideálně bezúdržbový a využil plných 2 metrů výšky. Ale zároveň bez emocí, ale velmi důrazně nastavil paní hranice. U toho doporučuji ale zaangažovat manžela, protože ženy bohužel (tím nechci bagatelizovat, tak mě případně omluvte) do toho většinou vkládají hodně emocí, což je většinou kontraproduktivní a zvrhne se to v hádku.
Odpovědět
@nevarilova Ono by nyní nebylo snadné ten plot nějak “ nadstavovat”, dodělávat apod. Máte pravdu tahle baba, co sedí každou neděli v kostele, tu bude do 100 let. Já už to řeším na přestupcích, párkrát dostane pokutu a možná ji tohle zastaví, nevím, ale dokud ji to procházelo ( nebylo jak dokázat), smála se, teď už možná po pokutě nebude. Bere to energii, čas. A hlavně už odmítám po ní uklízet a pořád něco opravovat (plot).
Odpovědět
@asistent Děs a hrůza. Sice finančně a časově náročné, ale já bych ten plot zničila a postavila nový, 2 m výšky a přesně plot k plotů. Okradli jste se o svůj pozemek, po kterém vám ještě chodí zákeřná sousedka, takže i za finanční náklady, plot posunout přesně k plotů
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?