Stavba plotu ve svahu- 2D panel

Dobrý den, chceme na jaře svépomocí postavit plot, ale vůbec si nevíme rady jak na svah, který má cca 40 stupňů. Jedná se o panel 2D s podhrabovými deskami. Nikde jsme nenašli žádný podrobnější návod. Mohl by mi prosím někdo, kdo má se stavbou tohoto plotu zkušenosti, poradit krok po kroku 🙏. Předem moc děkuji.
Odpovědět
Jestli máte sklon svahu 40st tak budete mít jeden konec pletiva 2m zahrabaný v zemi při délce 2,5m aby panel byl vodorovně. Takže si musíte svah změřit a zjistit že má třeba 10st. Nejlépe si změřit převýšení a vzdálenost a vypočítat trojúhelník a tím zjistíte úhel přesně čeho se potom dá držet i při stavbě. Ale jestli máte opravdu velký svah tak bych se vykašlal na podhrabové desky a použil klasické pletivo se kterým se dá kopírovat svah.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@zbranda Jestli máte opravdu takový svah, tak musíte těch podhrabových desek použít několik. Například jako na fotce (staženo z facebooku).
Odpovědět
@davex při sklonu 40st jak píše by potřebovali desky do dvou metrů výšky 😂
Odpovědět
@lipsak Já předpokládám, že v takovém svahu by o plotu s podhrabovými deskami neuvažoval a že těch cca 40 stupňů to nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@zbranda Zdravím, z vlastní zkušenosti bych do svahu plot z panelů nedělal. Množství podhrabových desek by Vám značně prodražilo celou stavbu a navíc je to strašná práce se s tím tahat. Nejsnážší a nejlevnější je jít do pletivového plotu se zapleteným napínacím drátem. Další variantou bych si dneska dokázal představit modřínové plotovky se zkosenou špičkou 45°. Nebude to sice levné, ale zároveň to zajistí trochu víc soukromý a navíc od tkaniny na pletový plot to vydrží. Ale určitě bych to nenatíral lazurou ale jen lněným olejem. Jinak si na sebe ušijete bič. Ve svahu, kdy sousední parcely máte vedle sebe, budete bojovat o soukromí. To je další věc na kterou by jste měli myslet.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?