Lepidlo a perlinka na SDK stropy, co vy na to?

Tak jsem včera omylem zaslechla rozhovor dvou starších zkušených sádrokartonářů a ti se mezi sebou bavili, že nejlepší a nejlevnější je sádrokarton přetáhnout perlinkou a lepidlem a následně štukem, aby se předešlo praskání nebo viditelným spárám (při určitém úhlu pohledu) jednotlivých SDK desek a vynechat několikeré tmelení a broušení. Co vy na to? Dělal jste to někdo? díky ;-)
Odpovědět
=-)
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně to bude finančně nákladnější...já bych do toho nešla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
:-D :-D :-D :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Urcite to bude financne nakladnejsi, ale my si to v domecku udelame, sami. Je to mnohem hezci a nejsou videt praskliny. Ale ta prace s tim, porad ruce nad hlavou... To se pomejem :-D :-D :-D
Odpovědět
Nákladnější, větší zatížení na sdk, mnohem pracnější, atd... prostě nevidím jedinou výhodu. Jinak správně udělaný sdk nemá důvod praskat a pokud někomu jdou vidět spáry, tak pochybuju že ten samý člověk udělá štuk rovnější.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied plny souhlas az na to, ze spravne udelany sadros ve sparach nepraska. pokladam to za prirozene alespon do bezne Q3, pokud to neni opravdu rozsahle nebo silne.
Odpovědět
@janzako to moc nechápu... Jako že je normalni aby sdk praskal?
Odpovědět
Profilova fotka
@requied ve spárách-spojích (obecně - dle podmínek instalace (spoje mezi podhledem a obvodovým zdivem, ..), atp.) ano. Samozřejmě, že může nastat ideální stav, kdy spoj nepraská a spáry se nedělají. To je ale v drtivé většině ideál, kdy se toho dosáhne, resp. dá dosáhnout.
Odpovědět
@janzako tak stim opravdu nemůžu souhlasit. Když o tom teď přemýšlím, tak neznám nikoho komu by sdk praskal v ploše. V rohu se to občas stává, ale zase je to špatnou montáží a bez problémů se tomu předejde použitím rohových pásek.
Odpovědět
Profilova fotka
@requied zavidim. Já neznám nikoho komu by nepraskal (u novostaveb úplná klasika (sesedání, pracování zdiva, krovu, atd.). V běžném standardu (do té max. Q3) si lidé nedávají pásky ani listy (pouze max. rohové alu atd.), když staví dům tak na těchto drobnostech šetří. Jasny, pokud se použijí všechny "vymoženosti", tak věřím, že praskat nebudou, to by muselo hodně pracovat a potom to je na zbourání. Ale v běžné montáži to neznám...
Odpovědět
Profilova fotka
@janzako a presne o tom to je. Lidi chteji usetrit, odrbat technologicke postupy a pak se divi. Pripadne si do domacnosti nechaji udelat to co je urcene do dilny (q2 vs q3 nebo q4)
Odpovědět
@janzako ale pak za to stejně nemůže sdk ale to ze se nedodrží montážní postup. Jinak šetřeni na rohových páskách... 1m vyztužené pásky stojí 7kč, kolik km rohu doma máte že úspora stojí za to?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jumpmans jj
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
:-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?