Instalovali jste koberec na podložku pod koberce?

Ahoj, máte někdo položený koberec na podložce pod koberec? Myslím tedy ty celoplošné podložky, to co se používá převážně v zahraničí? Už jsem o tom něco slyšel, ale zajímaly by mne konkrétní zkušenosti, pocity, popř. jestli má někdo fotografie z instalace? Našel jsem nějaký na netu zde: http://www.podlahyakoberce.cz/podlahy... ceny jsou celkem ok, tak nad tím uvažuji. Asi nejvíce se mi zamlouvá tato 9mm na fotce. Argumenty že to poskytuje extra komfort, izolaci a zateplení bude asi určitě lepší než při použití toho miralonu?! Doporučíte někdo jestli to zvládnu položit sám, nebo traději objednat podlaháře? Děkuji za tipy a rady
Odpovědět
@hejml Neznám přímo tuhle podložku, ale vím co léta používají podlaháři v Anglii. To čemu my v ČR říkáme koberec by si angličan nedal ani do garáže. Dávají ho jako podkladový. Viděla jsem i přímo jak to instalovali v jedné novostavbě. Položí se klasicky obyčejný koberec (vetšinou ho přilepí k podlaze) a kolem dokola místnosti zatloukli tenkou asi centimetrovou lištu skrz ten koberec. Lišta má v sobě zespodu zatlučené maličké hřebíky které trčí ven. Za ty se pak zachytí ten jejich luxusní koberec. Ty hřebíky trčí jen tolik ven,aby to nepropíchlo koberec skrz a dalo se po tom chodit. Hřebíčky způsobí,že se koberec ani nehne a je krásně napnutý tak jakoby jsi ho přilepil k podlaze. Taková instalace pak způsobí, že koberec je úžasně měkoučký když to přeženu tak jak na trampolíně. Také to krásně izoluje. V Anglii se v zimě skoro vůbec nezapíná topení, takže izolace podlahy tímto způsobem je moc příjemná. Můžeš koupit tohle nebo jakýkoliv levný koberec nejlépe s filcovou podložkou.
Odpovědět
@kofinka děkuji za příspěvek, co jsem se zatím dopátral, tak v té anglii se jinak skoro koberce nepokládají, než na takovéto podložky. Ty lišty s hřebama co se dávají po obvodu, to vím, to je to napínání a ta podložka se k tomu musí dát určitě jinak by to bylo výš ne?! já bych si přilepil podložku na podklad a na ni dal koberec. jestli ale někdo máte návod jak zvládnout to s lištama tak prosím pošlete.
Odpovědět
@hejml Psala jsme ti román, ale trefila jsem se do údržby stránek takže je to celé pryč :-( Takže znovu a krátce. Mrkni na tahle videa tam uvidíš jak to dělají. http://www.youtube.com/watch?v=UhjTec... Tady je krásně vidět ta lišta, ale má ji nějak širokou. http://www.youtube.com/watch?v=wKfPQt... tady používá k upevnění nastřelovací pistoli http://www.youtube.com/watch?v=yxDdK-... http://www.youtube.com/watch?v=qYEiC-... Zde je krásně vidět ta lišta, na beton ji lepí.
Odpovědět
@kofinka ahoj, děkuji za linky. Ja si jen nebyl jistý jak jsi psala že tam lepili nějaký kobnerec a pak dávali jen lištu bez podložky. Jinak jsem našel teď video na českým netu :-o zde: http://old.stream.cz/uservideo/838479... asi bych to uchyceni na listy zvladnul ale nemam to naradi :-| tak tak to budu muset celoplošně přilepit...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@hejml Tak jak to nakonec dopadlo ?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?