Kladečský plán dlažby v domě

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně výběru a pokládky dlažby v domě. Máme vybranou dlažbu, kdy můžeme zvolit rozměr 30x60, 60x60, 80x80 nebo 60x120. Ovšem prostor je dost členitý. Dlažbu chceme dát do předsíně, chodby, kuchyně s obývákem, komory a případně i technické místnosti. Nevíme, jaký rozměr a směr pokládky zvolit. Půdorys přikládám. A teď otázka. Můžete mi poradit, kdo by mi mohl udělat kladečský plán? Případně je možné stáhnout nějaký program, kde to zvládnu sama? Potřebovala bych případně porovnat více možností, pěkně vyřešit přechody mezi místnostmi. Prodejna, která nám obklad prodá, nám vytvoří jen jeden náhled a následně spárořez, ale neposkytne nám více možností na srovnání. Máte dlažbu v domě? Jak jste vyřešili Vy? Děkuji za pomoc.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od i_s_s_i:

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně výběru a po…
@i_s_s_i Projektant, čo Vám to kreslil to bude mať na pár kliknutí. Inak programy CAD sú na to vhodné, akurát sa v nich musíte trochu naučiť pracovať. Sú aj osekané free verzie, ktoré by na toto mohli stačiť. Prípadne aj photoshop alebo iný grafický editor by mohol fungovať, záleží, s čím viete pracovať.
Odpovědět
Za chvíli to bude umět i ai. Nechci na tom trávit mladí, zkusil jsem a vypadlo toto. Zatím samozřejmě nepoužitelné, ale třeba se vám podaři docílit lepšího výsledku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od i_s_s_i:

Dobrý den, potřebuji poradit ohledně výběru a po…
@i_s_s_i dlažbu jsem dělal mnohokrát a nikdy jsem nepotřeboval kladečský plán. Jde především o to, zda budete dávat dlažbu delšími hranami směrem o oknům nebo kolmo. V prvním případě se prostor opticky prodlužuje. Jednoduše si to pokusně narovnejte a uvidíte, co Vám vyhovuje.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@i_s_s_i Projektant, čo Vám to kreslil to bude ma…
@roman_ super, díky.. projektant mě nenapadl, přitom to snad bude nejrychlejší. Jdu na to. Případně zkusím omrknout, co zvládnu z Vámi nadneseného. Díky za pomoc
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zubr487:

@i_s_s_i dlažbu jsem dělal mnohokrát a nikdy jsem…
@zubr487 díky za rychlou reakci. Ono nejde úplně o směrování, ale o vyřešení přechodů místností a i odboček v chodbě, aby to nevycházelo divně. Je to malý prostor, ale taky dost členitý. Hlavně teď řeším, který rozměr dlažby vůbec bude nejvhodnější, který objednat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Za chvíli to bude umět i ai. Nechci na tom trávit…
@rumcajk fíha, díky za nápad. AI si zatím nezískala moji důvěru, musela bych stejně kontrolovat a přeměřovat, jestli si ze mě neutahuje a některé míry si neupravila pro lepší výsledek. Na toto asi zatím nemám. Takže asi zůstanu u konzervativního řešení..😁
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?