Dlažba v celém domě

Profilova fotka
Dobrý den, má někdo dlažbu v celém domě? Jedná se "jen" o rekreační objekt, cca 70 metrů čtverečních. Bude podlahové, elektrické topení. Pokud se pro dlažbu rozhodneme, půjde asi o něco podobného jako zde: https://www.senesi.cz/ebs-elba-dlazba... Chodba, koupelna a obývák s kuchyní - tam jsem si celkem jistá, ale ložnice + pokojíček- tam stále tápám, jestli se vyplatí připlatit si za vynil nebo je to zbytečné... Jsou to celkem malé místnosti, z nichž stejně větší část zabere postel a skříň, plánujeme i nějaký kusový koberec, studeno od noh díky podlahovému topení snad taky nebude, v létě to naopak může být příjemné. Má to někdo také tak? Byla bych vděčná i za fotky z již zařízeného interiéru. Díky! 🙂
Odpovědět
@aliishaa asi bych šla do celoplošné dlažby. Na chatě se to s přezouváním nepřehání a kousek koberečku u postele stačí. Sestra má elektrické topení pod dlažbou a velice rychle je podlaha příjemně teplá.
Odpovědět
Profilova fotka
@aliishaa Máme dlažbu v celém domě, v kombinaci s podlahovým teplovodním vytápěním. Pokud je pod podlahou izolace, tak i v létě je teplota podlahy příjemná.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme dlažbu v celém domě a nelitujeme, je to praktické, děti na tom vyrostly od narození, v pokojíčku mají kusový koberec před postelí a v pokojíčku-herne maji na zemi podložku se silnicemi. V létě je "studena" dlažba příjemná. Máme tedy dřevodekor a na údržbu je to super a na pohled taky.
Odpovědět
Je to čistě o tom, jaký máte vkus a v jakém stylu je rekreační objekt. Já osobně bych šel při tak malé ploše do dřeva, vinylu. Co se týče mě, mám doma kombinaci. Dlažbu a lepený vinil. Pokud bych to dělal znovu, udělám to stejně, nebo dám víc vinylu. Na dlažbě se prostě necítím dobře a to jsem si koupil hodně dobrou a drahou dlažbu v dřevo-dekoru. Prostě ta dlažba u mě (a nejen u mě) evokuje chlad, tvrdost.
Odpovědět
@aliishaa Máme v patře vinyl, dole dlažbu. Co se týka praktičnosti a odolnosti vítězí dlažba. Vzhled je srovnatelný, ale v dlažbě je menší výběr realistického povrchu. My vybrali marazzi teverkhome larice. Co se týka pokládky, tak s klikacím vinylem je to mnohem jednodušší, dlažbu jsem nechal na profíkovi. Teď si vyzkoušel verandu položit sám, protože dlaždič má čekačku víc jak půl roku.
Odpovědět
@davex to je přesně můj pohled. Je důležité si uvědomit, že s dlažbou si dáte do místností, v podstatě, nejtvrdší a nejvíce studeně působící podlahu. Já osobně si to v obýváku, pokoji a v ložnici nijak nedokážu představit. Ani na chatě. Ale pokud to někomu vyhovuje, proč ne.
Odpovědět
Dlažbu bych takto nechtěl zejména z důvodu, že pokud ti něco na ni padne, rychle se může stát, že se z ní odštěpí.
Odpovědět
My máme dlažbu kompletně v celém domě a nevidím v tom problém. I když u nás bylo rozhodující, že nám dům obývají spolu s námi 2 psi, z nichž jeden má 60 kilo. V létě je dlažba příjemně chladivá a v zimě se vytápí vodní podlahovkou + jsme zvyklí nosit papuče. Na údržbu je dlažba velmi nenáročná. Volil bych ale dnes už asi trochu tmavší spárovačku, na světlé je hned vše vidět.
Odpovědět
Profilova fotka
@dali1bor dnes je dlažba kvalitní...spíš se rozbíjí věci o dlažbu. Než jsme postavili dům, vyzkoušeli jsme si život na všem, lino, koberec, dlažbu, plovoucku, parkety, mramor a vyhrála právě dlažba, protože jediná odolávala všemu a na údržbu byla nejjednodušší. Taky u nas rozhodovalo to, že máme bungalov a velkého psa, který může do domu. Ted si tu můžu soupat každý týden sedačkou, abych pod ní vysala a vytrela a za 6 let ani škrábanec. Též máme trewerkhome larice a spárovacku v barvě dlažby. Jezdím po ní bissellem a nemá to chybu.
Odpovědět
My budem mit sterku, ale mam pocit, ze jsem prohloupila. Je hezci, a praktictejsi, co se tyce spar, ale skrabe se. Dlazba by byla odolnejsi. Minimalne prizemi bych v ni udelala cely a pak je otazka, zda se vyplati davat do loznic neco jineho...spis tam hodi clovek kusovy koberec a je to.
Odpovědět
Dnes je dlažba kvalitní, ale to neznamená, že každá. Např ta EB Elba je sice levná, ale logicky asi nebude mít takové parametry jako dlažby, které jsou více než 2x dražší. Osobně bych si nedal do celého domu dlažbu, která je obyč keramika (ne slinutá) - tam pak to odštípnutí nebo přímo rozbití opravdu může hrozit. Navíc se rozlišují nějaké stupně "oděruvzdornosti", kdy supeň PEI 3 je sice fajn obecně do interiéru, ale pokud chci mít dlažbu i ve více namáhaných prostorách (typicky v přechodu z venku - předsíň, ale i obývák s dveřmi na terasu), tak se doporučuje PEI 4, protože drobné zrnka písku atd můžou časem tu dlažbu opotřebovat
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za všechny komentáře. Dlažbu dáme určitě všude, už jsme se rozhodli. Už jen koukneme jakou... zřejmě půjdeme nakonec do kvalitnější. Ono to na těch pár m2 nebude takový přeplatek.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od petr_21:

Dnes je dlažba kvalitní, ale to neznamená, že kaž…
@petr_21 myslím, že ale poskrabat se právě dá vše tím pískem a kamínky v tomto choulostivem místě a myslím, že právě dlažba odolává nejvíce....proto ji lidé volí do zádveří i když všude jinde mají jiný povrch... Takže to není rozhodně argument proti ní v obýváku. Jinak souhlasím, u věcí, které nelze snadno vyměnit, opravit je lepší si připlatit Ta Marazzi treverkhome, co máme, je slinuta, rektifikovana, mrazuvzdorná, určitý stupeň protiskluzu R9 má taky (tím, že je vhodná i pro venkovní použití) a otěruvzdornost má třídu 4, za těch 6 let s dětmi a psem jsme na ni nenašli jediný problém (máme ji úplně v celém domě a někde i na zdi), návštěvy ji obdivují, a kamarádka, co nyní staví si ji dává taky do celého patrového domu, když ji u nás zkoumala.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od andik.cz:

@petr_21 myslím, že ale poskrabat se právě dá vše…
@andik.cz Každopádně co jsem kupoval letos je trochu jiná než dva roky zpět. Starší byla ze Španělska a měla výraznější strukturu než letošní nákup. Ten je z Itálie a není to taková paráda jako španělská šarže. I rozměry se trochu liší. Naštěstí je odděluje práh a není to tak znát.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@andik.cz Každopádně co jsem kupoval letos je tro…
@kofejn každá šarže je jiná a vždy doporučuji do jednoho interiéru jednu šarži. Nás vyloženě v Dorintu na dokup upozornovali, ze je to nevhodné. Ale my kupovali vše najednou už tenkrát, ještě máme i navíc asi 10m, kdyby bylo třeba někdy...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od andik.cz:

@kofejn každá šarže je jiná a vždy doporučuji do …
@andik.cz Verandu jsem přistavoval a původně tam mělo být něco levnějšho. Ale když ta teverkhome je tak pěkná, tak jsme se rozhodli těch 8,5m2 dokoupit. Je to znát, jen když jsou u sebe. Ale i tak je to prostě pro nás ta nejhezčí dlažba, co jsme zkoukli.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?