Rigidní vinyl

Dobrý den, snažíme se vybrat podlahovou krytinu do novostavby a po dobrých zkušenostech s lepenými pásy zase pokukujeme po vinyl. Byl jsem nadšený do rigidních vinylů, ale zjistil jsem, že se nelepí a údajně je třeba dělat dilatace mezi dveřmi - např. dlouhá chodba navazující na obývací pokoj. Nedokážu se představit, zda je poznat, že podlaha "plave" a ani nemám moc důvěru v cokoliv, co není přilepeno. Mám zbytečné obavy? Díky moc za reakce.
Odpovědět
@pavelpk Vinyl máme v patře a chodbu jsem udělal v kuse se čtyřmi pokoji a navazuje i na schodiště. Okolo stěn jsem dilatace dělal, mezi místnostmi ne. Pak se na začištění používá soklová lišta, ale tu ještě ve dvou pokojích nemám, do zbylých jsem dal zbytky obložek ze šoupaček. Kdyby to dělalo neplechu, tak už by se to po těch dvou letech projevilo.
Odpovědět
@pavelpk proč by se rigidní podlahy nelepily? Třeba Geflor a Wineo nabízí možnost lepených dílců. https://www.supellex.cz/vinylova-podl... https://kpp.cz/produkty/say-hi-to-kla... Nabídka je omezenější než v klasickém vinylu, ale dá se najít.
Odpovědět
@kofejn můžete prosím dát info, co jste použil za značku/model podlahy? Díky
Odpovědět
@mxm1919 Aquafix Natur click 9592. Na schodišti je lepená verze a poslední schodnici mi udělali s klikací verzí a odtud jsem se už rozjel do chodby a pokojů.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme rigidni vinyl od Purello a na nejexponovanejsich mistech je popraskana...vzdy v rohu dilce... mam teda podezreni na spatnou pokladku... kazdopadne zadam od firmy kompenzaci 30 tisic. Stejne kvuli budoucimu krbu jsem chtel vymenit v obyvaku kuchyni a chodbe vinyl za dlazbu a budu to mit bez starosti na sto let 🙂) i vzhledem k podlahovymu topeni bude dlazba nebe a dudy 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?