Rozdílná výška dlažby kolem spáry

Rád bych poprosil o radu. Obkladač mi položil v koupelně rektifikovanou dlažbu Rako Fashion 30x60 cm. Jsem ale zděšen z toho, že leckdy jsou sousední dlaždice trochu jinak vysoko. Tento výškový rozdíl odhaduji na max. 0.5 mm, což vypadá málo, ale při šířce spáry méně než 2 mm je to relativně dost. Když po takové spáře přejedu rukou, mám dojem že si ji rozříznu o hranu té vyšší dlažky. Viz fotka, je dobré si postižená místa zvětšit a zvýšit jas displeje. Fotil jsem v noci s osvětlením skoro tečném k podlaze (stavební reflektor na podlaze). Obkladač říká, že to líp nejde, neb dlaždice od Rako jsou prohnuté, někdy až o 3 mm na 60 cm, což je ale prý v toleranci výrobce. Mně se to zdá jako zfušovaná práce - přece takhle nemůže vypadat normálně položená rektifikovaná dlažba. Teď se hádáme. Jaký je váš názor? Děkuji!
Odpovědět
Pardon, ta fotka pri uploadu zmensila rozliseni. Pridavam vyrezy z puvodni fotky.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od tomas_werner:

Pardon, ta fotka pri uploadu zmensila rozliseni. …
@tomas_werner Rektifikovaná znamená zabroušené hrany na stejný rozměr a bacha, stejné šarže. Prohnutí dlaždic je v podstatě normální a proto se "vazba" při pokládce nedělá do středu dlaždice, kde to vynikne nejvíc. Nejmarkantnější to je u velkoformátu. Ale tohle mi nepřijde jako extra dlouhá dlaždice a pak 3mm je teda dost.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám stejný rozměr, ale mám je skládané tak, že jsou vůči sobě posunuty vždy jenom 1/3 (tedy stejně vychází vždy 3. řada) a vše je v rovině. Dlažba je tedy španělská, ale i tak mi obkladač říkal, ať to nedávám o polovinu. Jinak teda ta bílá, zelená, šedivá... docela divočina.....
Odpovědět
Profilova fotka
jak píše pyramis, některé dlažby se mají dělat o 1/3, mrknite na krabici, nebo info o vaší dlažbě
Odpovědět

Rád bych poprosil o radu. Obkladač mi položil v k…
@tomas_werner Pokud se dohadujete jen o míře prohnutí, tak to přece můžete bez problému zkontrolovat sám. Stačí na to něco rovného v délce dlaždice (pravítko, deska...). A hned máte jasno, jestli je mizerná dlažba nebo práce.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokládal jsem dlažbu z Hornbachu v cenové relaci cca 350 Kč za metr rozměr 15x60 cm nebyla rektifikovana a byly také lehce prohnuté, pokládal jsem je o 1/3 oproti sobě a používal jsem vyrovnávací systém matic a srovnalo se to pěkně , někde to lehce vidět je ale ne takto. Záleží zdali také použil tento systém.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alda33:

jak píše pyramis, některé dlažby se mají dělat o …
@alda33 Diky, to je uzitecna informace, podivam se az tam budu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@tomas_werner Pokud se dohadujete jen o míře pro…
@jozkakomosny To je samozrejme pravda. Zatim jsem to bohuzel nestihl udelat, pze jsem onemocnel. Obkladacum jsem zatim zaplatil o 10 tis. Kc mene, nez si ujasnim jestli to je jejich chyba nebo ne. Nadavali hodne... Je to tezke - koukat na to po desetileti se mi nechce, ale zas dat to vybourat a predelat... kdovi jak by to dopadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Čí byl nápad dávat to takto na vazbu s přesahem 50 %?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Čí byl nápad dávat to takto na vazbu s přesahem 5…
@pyramis Muj. Ale ja o tom nic nevedel a oni mi to nevyvraceli. Naopak mi drive doporucili rektifikovanou dlazbu i obklad. Kdybych tohle vedel, tak si tam dam 100x radsi klasickou.
Odpovědět

@pyramis Muj. Ale ja o tom nic nevedel a oni mi t…
@tomas_werner Rektifikovaná dlažba nemá s prohnutím nic společného, je to jenom o tom, že má stejné půdorysné rozměry a jde pak dělat užší spára.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@tomas_werner Rektifikovaná dlažba nemá s prohnut…
@kofejn Zas nerektifikovaná má oblý roh hrany a s větší spárou se nerovnosti snáze schovají.
Odpovědět
Zeptej se Rako, zda tebou popsané prohnutí odpovídá jejich tolerancím, někdy mají výrobní šarže vadné a ochotně řeší výměnu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pavel_l:

Zeptej se Rako, zda tebou popsané prohnutí odpoví…
@pavel_l Ptal jsem se na reklamaci, a rekli mi, ze i docela velky pruhyb je ve vyeobni toleranci - tusim 3mm na 60cm. Jenze kdyz jsem meril pruhyb dlazdic na te podlaze, nic jsem nenameril. Konkretne, kdyz jsem dal vodovahu oo delce nebo uhlopricne na dlazdici, nikdy nebyl pod ni znatelny prostor.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?