Odpověď na příspěvek od tomas_werner:
Pardon, ta fotka pri uploadu zmensila rozliseni. … @tomas_werner Rektifikovaná znamená zabroušené hrany na stejný rozměr a bacha, stejné šarže. Prohnutí dlaždic je v podstatě normální a proto se "vazba" při pokládce nedělá do středu dlaždice, kde to vynikne nejvíc. Nejmarkantnější to je u velkoformátu. Ale tohle mi nepřijde jako extra dlouhá dlaždice a pak 3mm je teda dost.Odpověď na příspěvek od tomas_werner:
Rád bych poprosil o radu. Obkladač mi položil v k… @tomas_werner Pokud se dohadujete jen o míře prohnutí, tak to přece můžete bez problému zkontrolovat sám. Stačí na to něco rovného v délce dlaždice (pravítko, deska...). A hned máte jasno, jestli je mizerná dlažba nebo práce.Odpověď na příspěvek od alda33:
jak píše pyramis, některé dlažby se mají dělat o … @alda33 Diky, to je uzitecna informace, podivam se az tam budu.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@tomas_werner Pokud se dohadujete jen o míře pro… @jozkakomosny To je samozrejme pravda. Zatim jsem to bohuzel nestihl udelat, pze jsem onemocnel. Obkladacum jsem zatim zaplatil o 10 tis. Kc mene, nez si ujasnim jestli to je jejich chyba nebo ne. Nadavali hodne... Je to tezke - koukat na to po desetileti se mi nechce, ale zas dat to vybourat a predelat... kdovi jak by to dopadlo.Odpověď na příspěvek od pyramis:
Čí byl nápad dávat to takto na vazbu s přesahem 5… @pyramis Muj. Ale ja o tom nic nevedel a oni mi to nevyvraceli. Naopak mi drive doporucili rektifikovanou dlazbu i obklad. Kdybych tohle vedel, tak si tam dam 100x radsi klasickou.Odpověď na příspěvek od tomas_werner:
@pyramis Muj. Ale ja o tom nic nevedel a oni mi t… @tomas_werner Rektifikovaná dlažba nemá s prohnutím nic společného, je to jenom o tom, že má stejné půdorysné rozměry a jde pak dělat užší spára.Odpověď na příspěvek od kofejn:
@tomas_werner Rektifikovaná dlažba nemá s prohnut… @kofejn Zas nerektifikovaná má oblý roh hrany a s větší spárou se nerovnosti snáze schovají.Odpověď na příspěvek od pavel_l:
Zeptej se Rako, zda tebou popsané prohnutí odpoví… @pavel_l Ptal jsem se na reklamaci, a rekli mi, ze i docela velky pruhyb je ve vyeobni toleranci - tusim 3mm na 60cm. Jenze kdyz jsem meril pruhyb dlazdic na te podlaze, nic jsem nenameril. Konkretne, kdyz jsem dal vodovahu oo delce nebo uhlopricne na dlazdici, nikdy nebyl pod ni znatelny prostor.