Topení do anhydritu

Zdravím všechny, měl bych prosím jeden dotaz. Máme již dva cca dva měsíce vylitý anhydrit, máme podlahové topení, mám půjčený malý elektrokotel, který žere jako tank (6kW) a i když je naplno, tak vyhřát se na víc jak 30°C, navíc v tomhle počasí, nedokáže, jelikož to rozhání do cca 170m2. Obkladač začal pokládat obklady v technické a já bych rád co nejdříve technickou vydláždil, abych tam mohl osadit TČ a začít topit přes něj. Půjčil jsem si v DEKu měřák na vlhkost a v anhydritu je v technické pořád cca 3,5%. Pomůže něčemu to, když uzavřu všechny okruhy, kromě technické a koupelen, aby to kotel dokázal vytáhnout alespoň na těch 40-45°C v těchto místnostech? Tam bych tomu mohl ještě trochu dopomoci průmyslovým vysoušečem. Další otázka je ještě taková, zda je to vůbec možné takto oddělit a zda se mi vlhkost ze zbytku podlahy nebude vracet zpátky do technické. Místnosti jsou dilatované (pouze kousek pod schody, kde se trubky rozhání do dalších místností, není), takže by snad nemělo dojít k teplotnímu "šoku" v podlaze a každá místnost by si měla reagovat sama na sebe. Pokud bych teď intenzivně topil jen do těchto místností a provedl tam tím pádem i topnou zkoušku, bude nějaká reálná možnost, že bych tam mohl třeba za 10 dní položit dlažbu? Nebo položit dlažbu jenom v části místnosti, kde mám TČ a zbytek nechat ještě větrat? Nechci to uspěchat, ale už bych rád udělal alespoň technickou místnost na hotovo. Děkuji Jakub
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jakubjos:

Zdravím všechny, měl bych prosím jeden dotaz. Mám…
@jakubjos .....můj postup byl takový. Dlažba jen v prostoru TČ bez vyspárování a začalo se topit. Našem TČ má program vysoušeni podlahy a program trvá 1 měsic Mame cca 6cm anhydritu.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jakubjos:

Zdravím všechny, měl bych prosím jeden dotaz. Mám…
@jakubjos V takomto počasí to môže trvať ešte kľudne ďalšie dva mesiace, kým sa to dostane na rozumné hodnoty, aby bolo bezečné to vydláždiť. Do anhydritu padne fakt extrémne množstvo vody a aj v lete trvá vysušiť to strašne dlho. A bol by problém osadiť TČ na anhydrit a po vysušení ho odpojiť, vydláždiť a naspäť pripojiť? Možno to výjde lacnejšie ako platiť desaťtisíce za elektriku. Resp. mohlo sa to urobiť hneď na začiatku.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?