Vinyl pod kuchyní: co pod linku? (anhydrit, lepený)

Dobrý den, dnes jsem se dočetla někde, že pokud je v kuchyni vinyl, nemá být pod kuchyňskou linkou a skříněmi .To mě docela zarazilo. Myslela jsem si, že se dává po celé ploše kuchyně. Takze třeba v předsíni kde bhde velká bestavěná skříň cca 4m,pod to taky ne? A co pod tím tedy má být? Jen holá zem? Jak se vyjije anhydridem tak na to to posadit? A je to jen u click nebo i u lepeného vinylu? Může mi to prosim někdo vysvětlit polopatě?? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
U lepeného je to jedno, u clik claku je to lepší vynechat, kvůli pohybu podlahy, aby se třeba v budoucnu nevlnila.
Odpovědět
Profilova fotka
Co vím, tak málokdo to vynechává, taky jsem slyšel, že by se mělo, ale co mám známé, tak všichni, co dávali vinyl, tak i pod linku a zatím problém neměli. Ale kdo ví, jak to bude po desítkách let.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hanka_brno:

Dobrý den, dnes jsem se dočetla někde, že pokud j…
@hanka_brno jde o to že by se podlaha měla mít kam hýbat. Když je zatížena jen h jedné strany tak to nevadí protoze se má kam případně hnout. Ale třeba když je kuchyň do U tam může být problém. U nas jsem musel teď po 3 letech dělat nové podlahy protože se vinil právě v kuchyni zvlnil a zámky popraskaly.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hanka_brno:

Dobrý den, dnes jsem se dočetla někde, že pokud j…
@hanka_brno Dá sa to pod linkou úplne vynechať a nechať anhydrit, alebo som už videl aj to, že sa vykrúžili diery iba pod nožičky. Každopádneale urobte určite hydroizoláciu ako v kúpeľni, pre prípad zatečenia pod linku, anhydrit neznáša vodu. Ja mám klikací vinyl a dal som ho normálne celoplošne aj pod linku. Že sa mi doň môžu otlačiť krúžky od nožičiek je mi fuk, linka už tam bude na furt. Akurát som popri stenách medzeru vysilikónoval kvôli prípadnej vode, aby nezatiekla pod vinyl.
Odpovědět
Dekuji. Takže je nejlepší to ukončit a hned je sokl a nebo to dát kousek za sokl ještě aby prípadně mezi hranu vinylu a soklem z pohledové časti nepadal bordel ? A nebo se to dává po celé místnosti a u nožek se.vynechá?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@hanka_brno Dá sa to pod linkou úplne vynechať a …
@roman_diky za radu, byl jste rychlejsi nez muj posledni dotaz
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?