Jak zjistit, zda jsem ucastnikem uzemniho ci stavebniho rizeni

Dobry den, jak je mozne zjistit, zda jsem ucastnikem rizeni? Resp., pokud podal soused zadost o stavebni povoleni, mel by me urad vyzvat k vyjadreni, je to tak?Soused od nas nedostal souhlas k tomu, aby mu stacila pouze ohlaska (okolnosti ted vynechme) a je mi divne, ze by za 2 mesice, co jsme se spolu videli, nepodal zadost o stavebni povoleni. Obavam se take mozneho zfalsovani meho souhlasu a toho, ze uz mozna povoleni na ohlasku ma a po zime najednou zacne stavet. Na uredni desku SU jsem koukal, tam nic nenasel stejne tak mi neprisel zadny dopis od SU k vyjadreni jako ucastnika rizeni... Dekuji za radu!
Odpovědět
Musite zajit na st. urad a zeptat se. Zaroven nemusi mit jeste dokumentaci dokoncenou, treba teprve dodelavaji profese, resi zavazna stanoviska, vyjadreni sitaru atd.
Odpovědět
Pokud jste spusedovi nepodepsal ohlášku, čeká ho půlroční zábava s vyjadřovačkama, než vůbec může podat žádost na úřad. Máme taky souseda, co nám nechce podepsat 2m od plotu, odmítl podepsat v září a my od té doby ještě nemáme podanou žádost na stavebním úřadě, protože jen vyjádření územního plánování trvá půl roku.
Odpovědět
@kackabis To jsi smichala jablka s hruskama. I kdyby sousedovi souhlas dal, tak zavazna stanoviska musi obstarat. Vyjadrovacky davaji jen sitari, organy a urady davaji stanoviska a zavazna stanoviska - je to slovickareni. Takhle vam to rekl vas projektant, ze kdybyste souhlas meli, muzete v zari zadat na st. urade bez zavazneho stanoviska uzemniho planovani?
Odpovědět
@kackabis to není kvůli sousedovi, @puhelin má pravdu. Na stavební úřad jdete v obou případech ve stejnou chvíli a papíry máte téměř stejné.
Odpovědět
@kackabis územní plán nemá se sousedem nic společného. Jediné, co se změní je, že místo ohlášky bude klasické řízení.... Pokud soused uvede oprávněné důvody, tak vám stavbu povolit nemusi, mohou žádat různé doplňující vyjádření, posudky.... Ale uzemko musíte mít tak jako tak.
Odpovědět
Jasně, ale na ohlášku stačí územní souhlas, zatím co na klasické řízení územní rozhodnutí, které - aspoň na našem úřadě- trvá podstatně déle. Dokud není územní rozhodnutí a všechny potřebné vyjádření, není zahájeno stavební řízení. Až je zahájeno stavební řízení tj. až má všechny podklady vč. územního rozhodnutí, posílá stavební úřad vyrozumění sousedům o zahájení řízení. - to je odpověď na otázku jak se dozví, že je účastník řízení. Takže mu dojde doporučený dopis jakmile bude řízení zahájeno.
Odpovědět
Chtěla jsem jen říct, že prostě trvá, než se to všechno vyběhá, proto 2měsíce od doby, co sousedovi nepodepsal ohlášku není zas taková doba, že vyrozumění o tom, že je účastník řízení může přijít i později 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?