Mohu se domáhat o již přepsané dědictví?

Profilova fotka
Jak se můžu se své pozice vnučky domáhat spravedlnosti, když babička přepsala POD NÁTLAKEM všechny své pozemky na vnuka? Vnuků a vnuček je nás celkem 8 a každý máme nárok na kousek, ne? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Zklamu tě, ale pokud babička přepsala majetek za svého života na kohokoliv, tj. darovala ho, má na to plné právo. Pokud máš důkazy, že to opravdu bylo pod nátlakem, můžeš to zkusit dát k soudu, ale nevidím to jako úspěšnou kauzu. Nárok na "kousek" mají rodiče, nikoliv vnuci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zajdi za právníkem. Babička žije, či již nežije? Pokud babička žije a nechce věc řešit a přitom je při smyslech, neuděláte s tím nic. Pokud zemřela či není při smyslech, věc by musela před soud.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, budes muset k soudu
Odpovědět
ten nátlak můžeš prokázat? babička je živá, nebo umřela?
Odpovědět
slabici Já myslím že na to plné právo nemá.V tomto případě,pokud je celkem 8 vnuků a vnuček,má každý právo stejný podíl a mohlo by se jednat o opomenutí dědice a to je protiprávní.Stejně tak jako rodiče nemohou svůj majetek přepsat na jednoho potomka a druhému nedat nic.
Odpovědět
Pokud za zivota prepsala majetek na vnouce tak nejspis mate smulu.Navic na majetek maji narok v dedictvi nejdriv jejich deti(vase rodice) a pokud neziji tak potom az vy jako vnoucata,pokud tedy neni zavet.
Odpovědět
@maitland Pleteš si dvě věci - dědictví a darování. Darovat může každý za svého života cokoli a klidně může opomenout své potomky. Tzn., že může veškerý majetek darovat klidně i někomu cizímu (třeba i psímu útulku :-D ) a dětem nedat nic. Musí však být způsobilý k právním úkonům, jinak jde darování soudně napadnout. Jiné je to u dědictví - t.j. u majetku, který má zemřelý v den své smrti - tady už platí (až na výjimky), že děti jsou neopomenutelnými dědici. Vnuci až tehdy, když děti již nežijí. Protože babička @veriiisek100 již za svého života přepsala (patrně darovala, ale pozor, mohla i prodat) pozemky na vnuka, je jediná cesta - soud.
Odpovědět
Pokud to udělala za svého života, tak nejde o dědictví, ale o dar a může darovat komukoliv cokoliv bez ohledu na nikoho dalšího. Píšeš pod nátlakem, pak je otázka, zda je možné nátlak dokázat a taky jestli chceš rodinné vztahy tahat před soud. Nebo (neznám vaši situaci) pokud je babička už stará a nemocná a možná dementní, tak je možné zkusit ji prohlásit za nesvéprávnou (je k tomu potřeba mnoho lékařských vyšetření a je to na základě jejich závěru), pak už sama nemůže s majetkem nakládat a mažou se i minulé úkony (snad půl roku zpětně, ale tím si nejsem jistá)
Odpovědět
Profilova fotka
dědictví se muže domáhat tak dítě babičky ne vnuci,tem nenáleží nic,to až jedině kdyby ti něco darovali tvý rodiče z dědictví babičky či dědy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?