Pozemek oznacen jako orna puda

Profilova fotka
Hezky den, mam dotaz. Chteli by jsme baracek a ted hledame moznosti. Na miste kde by se nam libilo, je jeden velky pozemek o rozloze 3324 m2, sklada se z jednoho velkyho a malinkyho, na katastru vedeny jako orna puda, ale v uzemnim planu obce uveden, ze je v zastavenem uzemi. Patri fyzicke osobe, ktera ma dle katastru adresu v Nemecku. Pozemek je zarostly, neudrzovany, mirne svahovity. Je to posledni pozemek v ulici, kde jsou same rodinne domy. Dale se v nem pise “Umisteni staveb v plose je limitovano bezp. pasmem VTL plynovodu.” A na katastru taky vidime u jinych zapisu “Zmena vymer obnovu operatu”. A dale jeste pres cip pozemku vedou draty VN. Bonita pudy je II. a IV. Doporucena cena doe ZPF je 5-20 Kc za m2. Otazka, sli by jste do takoveho pozemku a popripade jakou nabidnout cenu? A popripade s jakymi problemy pocitat do budoucna? Pozemek je, si myslim, v klidne a zazadane lokalite. Diky
Odpovědět
A přes ten pozemek vede VTL? Nebo je poblíž? Tam je omezení jak daleko od toho můžete postavit, my mohli pouze přízemní dům a spousta jiných doprovodných podmínek. Ochranné pásmo kolem VN, se mi zdá že bylo 7 metrů. Ale to zjistíte i na netu. Já si to tenkrát našla, nám vede jen NN, takže tam je to nebo bylo pouze 1m na každou stranu.
Odpovědět
Profilova fotka
@candat Dle uzemniho planu, jestli tomu rozumim, tak vede nekde na zacatku pozemku pres roh.
Odpovědět
Profilova fotka
@candat to oranzove kostickovane je ten pozemek a zelena by melo byt VTL a oranzova VN. Takze to neni na zacatku, ale nekde v pulce.
Odpovědět
@barca1990 to by mohlo být hodně omezující, jestli by vám to vůbec povolili. Ale ono záleží jak je pozemek rozměrově. My museli umístit stavbu 30 nebo 40 metrů od VTL. Teď si to přesně nepamatuju. Pouze přízemní dům, ze strany od VTL okna s bezpečnostní fólií. Únikovým východem ze zadní strany. Betonový plot 2 metry vysoký nebo dvoumetrový val. Difuzní spáru v zemi, na začátku pozemku, do hloubky plynovodů. A snad jsem na nic nezapomněla. Na stavebním se s námi nebavili do té doby, než jsme dostali vyjádření z inoggy z Prahy, za jakých podmínek tam můžeme stavět.
Odpovědět
Být vámi, tak si prvně zajdu na úřad, kde vám potvrdí jestli se tam může stavět a kde přesně VTL vede. I jiná případná omezení.
Odpovědět
Profilova fotka
@candat jo to by jsme urcite udelali nez by jsme oslovili majitele. A jakou cenu by jste eventualne nabidli? V teto loklite neni problem si za stavebni pozemek rict 1600-2000,-. Ale jedna se opravdu o stavebni pozemek se sitemi bez jakychkoliv problemu.
Odpovědět
@barca1990 to opravdu nevím. Většinou se řídí podle cen v okolí i když u vás je ten pozemek "znehodnocen" a omezen kvůli tomu plynu a VN. Další věc, pokud by jste to koupili, vy jim pak musíte umožnit přístup na pozemek z důvodu opravy potrubí ap.
Odpovědět
Profilova fotka
@candat jj to nam je jasny. No popremyslime, zeptame se a uvidime. Nejspis proto ten pozemek nikdo nechce a je furt volny, ikdyz je v zadane lokalite.
Odpovědět
Domnivam se, ze ochranne pasmo plynovodu mate nakreslene primo v mape (krajni zelena cerchovana cara). Takze vam z toho pozemku zbyva zastavitelny maly trojuhelnicek. To bude asi ten duvod proc tam jeste nestoji zadny dum.
Odpovědět
Profilova fotka
@mklouda tak mate nejspis pravdu, je to opravdu tak, to z toho velkyho pozemku moc nezbyde. Proto tam i mesto nechalo prijezdovou cestu z druhe strany mezi barakama. Takze nejspis nic.
Odpovědět
Profilova fotka
@barca1990 ochranne pasmo u VTL je 10-65 m zalezi na prumeru plynovodu prvni vec bych zasel na urad a tam se podle dozvite zasadni informaci zda to vubec pujde
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jestli je celý pozemek skoro 3500m2 velký, pak ten trojúhelníček dole má tak 1000m2, to není málo.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zmrz_lina pristi tyden se pujdeme zeptat na mestsky urad, tak uvidime co nam tam reknou.
Odpovědět
U VN budete omezeni nejen ochranným pásmem do šířky, ale i do výšky. Takže na kraji pozemku vás bude limitovat elektrika, uprostřed plyn. Každopádně se poptejte na úřadě jaký typ stavby a umístění vám povolí, a pak se poptejte správce těch sítí, jaká jsou přesně ochranná pásma. Podle mě, na první pohled, to může být dost komplikované.
Odpovědět
Přesně tak jak to říká @atilus. Měl jsem to stejně. Prvotní dotaz na SÚ a ten by tě měl nasměrovat na správce sítí atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@barca1990 Dal bych od toho ruce pryč, možná by se tam něco menšího vešlo, ale mě osobně by tam vadila ta dálnice. Ceny v této lokalitě neznám, cca 2/3 pozemku mají hodnotu pole.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?