Pozemek v povodňovém pásmu 3

Naskytla se nám koupě nádherného pozemku, je rovinný, krásné klidné místo v blízkosti přírody, orientace jih... Jediný problém je, že na u spodní hranice je potůček a spadá do povodňového pásma 3. Pokud bychom stavbu financovali hypotékou, pojistí nám ho? Na internetu jsem četla o pojistce cca 7 000 na rok(cena nemovitosti okolo 3,5mil). Máte někdo a je to reálné? Děkuji předem za odpovědi.
Odpovědět
idealne je zobrat podklady k pozemku a zajst s tym do poistovni/banky a pytat vyjadrenie od nich. Osobne si myslim, ze ti to poistia bud za vyssiu ciastku ako je obvykle,alebo ta nebudu chciet poistit na skody sposobene vodou. To uz je pak na zvazeni ci do toho ist/neist.
Odpovědět
No, já bych asi nejdříve zjistila, zda je vůbec reálné na pozemku stavět, zda to stavební úřad povolí.....Jinak my máme pozemek na kterém nebyla voda ani v roce 2002, což měla být stoletá voda, je blízko Labe a patříme do povodňové zóny 2 (což je tuším 50.letá voda), myslím, že pojišťovny mají prostě svá kritéria a jaká byla kdy skutečnost se v tom vždy nezobrazuje...... Předpokládám, že pokuď se financuje hypotékou musí být nemovitost (dům) pojištěn vždy, vinkulace je totiž ve prospěch banky.
Odpovědět
Profilova fotka
My koupili dům na hypo v povodňovém pásmu č. 3 a pojistili nám ho bez problémů, i když teda za o něco vyšší částku, než kdyby v povodňovém nebyl. Ale není to nic strašného. Pojistka na částku 4 mil. nám dělá ročně 5000 ,-
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?