Skrývka před navezením hlíny nebo až po

Dobrý den, mám dotaz na téma, jestli udělat skrývku v oblasti domu před navezením hlíny dozadu na pozemek, nebo ne? Známý bagrista říkal, že by udělal skrývku nejlépe na celém pozemku, to co bude ze skrývky dá dozadu na pozemek a na to by ještě navážel hlínu na kopec. Projektant má opačný názor a říkal, že dokud nemáme povolení na stavbu, tak ani skrývku dělat nemůžeme. Dále pokud uděláme skrývku teď, tak se to může rozbahnit atd. Radši by navážel dozadu a skrývku udělal až při výkopových pracích. Vzhledem k tomu že nebudeme kopat hluboko tak aby se nenasakla základová spára. Máte s tímto nějaké zkušenosti? Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mrandrewb:

Dobrý den, mám dotaz na téma, jestli udělat skrý…
@mrandrewb Skrývka není stavebními úřady posuzována jako zahájení stavby. Takže ji klidně místě provést i v případě, že nemáte stavební povolení. Znalý projektant by to měl vědět.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od mrandrewb:

Dobrý den, mám dotaz na téma, jestli udělat skrý…
@mrandrewb Ak chcete cez parcelu navážať hlinu, navezte ju tam bez skrývky. Nevidím žiadnu výhodu tú skrývku robiť. Možno pod tým závozom, že si lepšiu hlinu odložíte stranou.
Odpovědět
Profilova fotka
je to tak jak píše jozkakomosny, skrývka není zahájení stavby a nemusíte mít v té době platné stavbení povolení. Klidně si tu informaci můžete ověřit na vašem SÚ. Jak se technicky provede bych rozhodně nechal na tom, kdo to bude provádět, vzhledem asi k různé době. Každopádně pro bagr je také potřeba jistý manévrovací prostor, takže to, co na pozemku být nemusí, bych tam ted rozhodně nedával. Nevíme jak je pozemek ve svahu apod.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ozzy77:

je to tak jak píše jozkakomosny, skrývka není zah…
@ozzy77 díky za názor, pozemek je rovinka asi 700m2.
Odpovědět
Udělejte skrývku jen tam, kde to potřebujete právě teď, tedy vzadu, kam chcete navážet hlínu. Je to praktické, šetří to peníze a zabraňuje pozdějšímu míchání ornice s navezenou zeminou. 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?