Diskusi odebírá 1 člověk

Dodavatel energie

Dobrý den, Řešil teď někdo dodavatele energie? Na jakou cenu jste se dostali? Mám nabídku na tarif d57d 4,50kč s DPH + distribuce od eonu. Chtěl jsem teda stabilního dodavatele co nebude během fixace měnit cenu. Dá se sehnat něco lepšího? Děkuji za reakce.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
To je ten tarif přes internet s ročním fixem? To mi čeká od září taky. V NT s distribucí do 5 Kč, už aby to bylo 🙂 . Nic levnějšího jsem nenalezl.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam ted od zari u centropolu 4.90 a 4.75 Kc s DPH 🙂
Odpovědět
@pyramis 2 roky fix,ale ano je to ono. Individuální nabídka byla stejná. Mám to teda přes ušetřeno.cz.
Odpovědět
Profilova fotka
@cbr No mě právě přišlo, že teď nemá moc cenu fixovat na déle než rok, když to jde cena dolů. Od března 23 kolísá cena surovky od 3 do 3,5 Kč (bez dph). Měl jsem čez na neurčito, ale přešel jsem 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem na spotu, cena silovky je mezi 1,5-4 Kc a o vikendech casto i zdarma.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett Klidně můžeš uvést, i od jakého dodavatele to je. Nicméně na to je potřeba čtyřkvadrant elektroměr, což mívají spíše jen majitelé FVE.
Odpovědět
Profilova fotka
@pyramis Nanogreen a s tim 4Q mne to nedoslo ze je to ted podminka, ja jsem u nich jeste od dob kdy meli normalni cenik a navic mam teda FVE, takze je fakt ze to pro moc lidi dostupne neni
Odpovědět
Děkuji všem za informace.
Odpovědět
@geodett @pyramis 4kvadrant není podmínka spotu. My na něm jsme už cca 2 roky u bidli, i když zatím ještě 4kvadrant nemáme namontovaný. Počítají to +/- nějakým průměrem, ale co jsem opisovala stavy elektroměru, tak to celkem souhlasilo. Tenhle rok je ale spot zakázaný, tak vymysleli kličku a nabízí spotové ceny průměrované měsíčně. Momentálně to nabízí myslím tedom a dezdodavatele.
Odpovědět
Ahojte, nejaky update pro soucasne obdobi prosim? Nebo doporuceni? MS kraj..diky za tipy
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ráda bych se zapojila do diskuze a informovala se o aktuální situaci – kde se to momentálně nejvíc vyplatí. Kterého dodavatele elektřiny je nejlepší zvolit? Podle čeho vybírat? Řídit se jen cenou?
Odpovědět
Zdravím, řekl bych, že je to dost individuální. Třeba příbuzná zůstane u ČEZu, ikdyby měla přeplácet, protože ČEZ. Na internetu je hodně kalkulaček, kam můžete nacvakat a pak se podle vyhodnocení rozhodnout. Anebo vás to nasměruje a můžete mrknout na jejich ceník. Podle mě nejde odpovědět univerzálně, kdo se vyplatí. Plus do toho zasahují marketingové akce s bonusy.
Odpovědět
Článek se načítá
Kromě cen a bonusů bych určitě doporučil také zjistit, jaký mají dodavatelé zákaznický servis a jestli jsou flexibilní v případě problémů. Někdy se vyplatí zaplatit o něco víc, ale mít jistotu, že když něco nebude fungovat, rychle to vyřeší.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od gapim:

Kromě cen a bonusů bych určitě doporučil také zji…
@gapim Keď niečo nefunguje, tak to rieši distribúcia a tú si nevyberiete.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@gapim Keď niečo nefunguje, tak to rieši distribú…
@roman_ Ale když máš nějaký problém, ať už jakýkoliv, nenapadá mi konkrétní případ, tak se obracíš na svého dodavatele, ne?
Odpovědět

@roman_ Ale když máš nějaký problém, ať už jakýko…
@gapim S dodavatel jedině problém s vyúčtováním, poruchy řeší distributor a ti jsou v čr tři. @kzuz89 na jednom odběrném místě mám fonergy a ti jsou super, vypověď do měsíce. Druhý elektroměr mám u zte kvůli ceně, vyučtování jsem z nich mámil, dali mi ho o měsíc později než fonergy (odečty v jeden den)
Odpovědět
Jde o to jestli člověka zajímá cena nebo chce mít i jistotu že nedopadne jak lidí u bohemky. Dodavatelé co jedou s cenou moc nízko dost riskují a když nastane nějaký průšvih tak je problém je těžké odpovědět kdo je nejlepší. Třeba já plynem vařím ohřívám TUV a topím innogi mi nabízí 2kc/kW a teď nám volal někdo ze u dodavatele jménem Armex kterého vůbec neznám ten plyn můžu mít za 1,6kc ale upřímně radeji zůstanu v klidu u innogi s mojí roční spotřebou do 6000kwh to není taková částka .
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od edison101:

Jde o to jestli člověka zajímá cena nebo chce mít…
@edison101 Armex nebrat, řešil je ERU. https://eru.gov.cz/armex-energy-rozho...
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od edison101:

Jde o to jestli člověka zajímá cena nebo chce mít…
@edison101 aktuální cena u Innogy na callcentru za komoditu je 1450 Kč za MWh bez DPH. Když se úspěšně dostanete na retenční centrum tak jste hned za na 990 Kč s fixem na cca 22 měsíců. Pražská plynárenská má veřejný ceník s 999 Kč. Innogy vidí dneska cenu při fixu na 3 roky s klesající cenou za 3 roky někde kolem 870 Kč.
Odpovědět
Myslela jsem, že bude jednodušší se rozhodnout pro někoho 🤔 A co říkáte na epet? Manžel koukal na jejich nabídku a říkal, že by to asi šlo...
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel bude mít jistě pravdu. Ale raději nekoukejte na recenze na internetu ;-).
Odpovědět
No já nevím, my máme epet a teda nemyslím si, že by bylo něco špatně. Recenze jsem nečetla, ale jdu se podívat, co zajímavého se dozvím. Tohle je sekce, které se většinou vyhýbám, ale tak pro srandu tedy 😀
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@gapim S dodavatel jedině problém s vyúčtováním, …
@kofejn Rozumím, že technické poruchy řeší distributor, to je dané. Ale i tak si myslím, že přístup dodavatele hraje roli – například když něco nesedí ve fakturách, chceš změnit zálohy, nebo máš dotazy ke smlouvě. Někdy je rozdíl, jestli ti někdo odpoví normálně a rychle, nebo tě nechá čekat týden na odpověď. To všechno podle mě patří k celkové spokojenosti.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od violie:

No já nevím, my máme epet a teda nemyslím si, že …
@violie Jé, jsem ráda, že se někdo ozval s touto zkušeností, protože tohle právě teď řešíme asi nejvíc. Můžu ti napsat pár otázek, které by mě / nás zajímaly? @pyramis To mě neděs 🙄
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kzuz89:

@violie Jé, jsem ráda, že se někdo ozval s touto …
@kzuz89 Jasně, klidně se zeptej. Když budu vědět, poradím. Když nebudu vědět, tak společně nějakou odpověď najdeme. A teda, vy se stěhujete a hledáte nějakého dodavatele, nebo chcete změnit toho, kterého už máte?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od violie:

@kzuz89 Jasně, klidně se zeptej. Když budu vědět,…
@violie Jo, stěhujeme se a doteď jsme vlastně nikdy dodavatele neřešili, protože to bylo všechno napsané na majitele bytu. Takže teď poprvé řešíme, co a jak. Hlavně bych potřebovala vědět nasledující. Kdy to vlastně máme začít řešit, až po přepisu bytu, nebo to jde i dřív? Jestli má smysl jít do nějaké fixace, nebo radši nefixovat?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kzuz89:

@violie Jo, stěhujeme se a doteď jsme vlastně nik…
@kzuz89 Já vlastně ani nevím, jestli někde fungují úplně bez fixace. Co vím, tak většinou bývá na 12 nebo 24 měsíců. Někdy jsou nějaké akce, kdy je výhodná nabídka, tak to dají třeba i na delší nebo naopak kratší dobu, aby nalákali nové zákazníky.
Odpovědět

@kzuz89 Já vlastně ani nevím, jestli někde funguj…
@gapim Spíš si myslím, že jen na fixaci. A taky bych dodal, že v nabídce bývá i 36 měsíců.
Odpovědět

@kzuz89 Já vlastně ani nevím, jestli někde funguj…
@gapim Ja mám bez fixácie, v dobách klidu je to lacnejšie. Zafixoval som si to akurát po krachu bohemky na tri roky, síce som to mal o tretinku drahšie, ale ten ďalší extrém pol roka potom som prečkal krásne.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zden77:

@gapim Spíš si myslím, že jen na fixaci. A taky b…
@zden77 My fixujeme na rok a pak se díváme podle aktuálních nabídek, od koho se vyplatí odebírat. Zase to nejsou takové částky, že bys za ten rozdíl postavil dům, ale proč bychom měli zbytečně platit víc za to samé, co můžu mít jinde levněji.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?