Poskytovatelé internetového připojení

Vážení, rád bych varoval před poskytovatelem internetového připojení od firmy PODA. Naslibují kvalitní připojení a když připojení nefunguje, stejně vše zaplatíte. V případě zájmu poskytnu konkrétní informace a vše doložím. Petr Švec
Odpovědět
Dobrý den, pane Šveci, pokud není možné v daném místě zákazníka připojit, nebo služba kvůli technickým komplikacím nefunguje tak, jak by měla, nezaplatíte vše, jak nepravdivě informujete. Poplatek za zavedení připojení ve výši 1500 Kč zákazníkům neúčtujeme. Naše technologie 5e pro bezdrátové připojení k internetu pro rodinné domy vyžaduje splnění technických podmínek. Jedině tak můžeme zajistit rychlost připojení, jak nám stanovuje ČTÚ.
Odpovědět
Zdravím, nelžete mi, protože 1500Kč jsem musel zaplatit (mohu doložit). Paní od vás mi volala, že pokud zaplatím do konce měsíce, tak nebudou žádné další sankce. Zaplatil jsem a od neznámé firmy mi došlo, že mám ještě uhradit poplatek za vymáhání právě těch 1500Kč, jelikož dvě faktury za nefunkční služby jsem řádně uhradil. S ČTU jste jedna ruka, protože mojí stížnost na vás se nezabývali. Důvodem byly formálním chybám (mailem to totiž nestačí.) Všem, kdo budou chtít, zašlu detailní jednání vaší společnosti i ČTU s doložením mailů, faktur atd.... Upomínka: Vážená paní, vážený pane, na základě plné moci udělené společností PODA a.s., Ostrava, 28. října 1168/102 Vám oznamujeme, že jsme pověřeni řešit Váš dluh za poskytnuté telekomunikační služby účtované fakturami, jejichž rozpis je uveden v příloze. Dlužná částka celkem činí: 726,00 Kč Jménem PODA a.s. Vás žádáme o úhradu dlužné částky IHNED od doručení této výzvy. Sestavení pohledávky : Číslo faktury Datum Splatnost Částka DP2200001395 6.10.2020 6.10.2020 1.500,00 Náklady na vymáhání 1.3.2021 1.3.2021 726,00 Platba 1.3.2021 -1.500,00 Celkem 726,00 Kč
Odpovědět
Pane Šveci, už jste to probíral s kolegy na zákaznické lince i s ČTÚ: - byla vám poskytnuta podmíněná sleva ve výši 100% z Poplatku za zavedení připojení, poskytnutí slevy je podmíněno trváním smlouvy po dobu alespoň dvou let ode dne jejího uzavření, - vaše smlouva byla ukončena před uplynutím doby dvou let Poskytovatel měl nárok vyúčtovat plnou cenu Poplatku za zavedení připojení ve výši 1. 500,-s DPH, - po posouzení naším reklamačním technikem a servisním partnerem nebyl shledán důvod pro ukončení Vaší smlouvy z technických důvodů, - do data přijetí Vaší výpovědi nebyl žádný technický problém ani stížnost na připojení z vaší strany hlášen. Věc na Váš podnět řešil i ČTÚ, který je nezávislý arbitr a neshledal z naší strany v daném případě žádné pochybení. Není pravdou, že danou věc neřešil.
Odpovědět
Milí čtenáři, komunikace, která právě proběhla je varováním pro vás. Shrnu celý případ, který mohu doložit. Měl jsem připojení od T MOBILE. Mám od nich vše. V červnu 2020 se dramaticky zhoršil internet a jelikož jsme pracovali s manželkou z domova, musel jsem to řešit. Zkusil jsem O2 - to stejné. Nakonec jsem pozval místní firmu. Přijeli, ukázali mi jejich vysílač ( cca 300m a je fyzicky vidět) s ujištěním, že to musí fungovat. Nainstalovali jejich zařízení a ještě jsem pro jistotu od nich koupil router, který jsem sice měl, ale aby to fungovalo pro jistotu. Internet jel, ale z ničeho nic úplně vypadl, pak zase jel. Podotýkám, že manželka dálkově hlídá větrné elektrárny a musí mít stále připojení. Volal jsem technikům co mi internet připojovali a že se na to podívají. Žádná změna. Tak jsem dal výpověď. A pak to začalo. Podotýkám, že jsem řádně uhradil faktury. Dva měsíce jsem platil za službu asi tak na 50%. Netušil jsem, že si musím na vše dokládat důkazy, že to nejede a ani nevím jak bych to dělal. Když jsem předtím ukončoval smlouvu s T MOBILE i s O2, neřekli ani slovo a vrátili mi peníze za nekvalitní službu. Totéž jsem očekával i od PODA. Omyl. Došla mi faktura na 1500Kč za to že jsem nesplnil dva roky připojení. Všimněte si prosím první reakce PODA, zde na linku, že to neúčtují, kdy internet nejede. O ČTU nemá cenu dál nic psát. (pro zájemce mám uchovanou celou korespondenci). Nic pro člověka neudělají. K jednání PODY: - jejich technik NEZJISTIL, že by připojení nefungovalo. Co jiného lze očekávat? Dobře vědí, že si obyčejný člověk nemá jak sehnat důkazy o tom, že spojení vynechává. Tak to dělají přece všichni obvinění, kteří nemají morálku přiznat své provinění. Nakonec jsem musel zainvestovat další asi 4000Kč, aby mi poskytl připojení Vodafone. Otázka: PROČ BYCH TO DĚLAL, KDYBYCH BYL S PŘIPOJENÍM PODA SPOKOJENÝ. Proč bych investoval další čas a peníze, kdyby připojení fungovalo!!! Jiná otázka proč to takto řeším. Nemám hluboko do kapsy. 1500Kč jsem zaslal sestřičkám do nemocnice na podporu. (Příloha). Nejde mi o peníze, ale o princip a ochranu jiných od takových pochybných firem. V příloze zasílám doklad na nákup routeru i doklad na dobrovolný dar 1500Kč. Buďte opatrní při výběru. Sice nejde o velké peníze, ale vidím to jako jedinou cestu, jak očistit společnost od .......... doplňte si sami. P.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?