Bungalov 147 m2, jak je to s místem?

Zdravím stavebníci, Prosím o informaci, je dostačující bungalov do 150m2 ? Mám v plánu stavět 10,5x14m 4+1 s kotelnou. Co mám teď nakresleno, tak by mi vyhovovalo, ale spoustu lidí říká, že si stavím větší byt. Jak jste spokojení s velikostí atd... Děkuji za každou připomínku.-) S pozdravem M.R.
Odpovědět
@zip2000 Jestli Vám vyhovuje 147m2, tak je to ta správná velikost. Pro Vás ;) Neřešte, co říkají ostatní. A objektivně - nepíšete kolik Vás je, ale 150m2 je víc než dost. Jsme pětičlenná rodina ve 120m2 a nijak netrpíme nedostatkem místa. Ale tohle je velmi individuální. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
A i kdyby, musí to vyhovovat vám, my máme návrh na barák na bungalov 10x13 ( garáž bude zvlášť). Zcela upřímně bych ani větší nechtěla, kdo to bude uklízet ? ]-( A větší byt ? Mám snad stavět hangár aby mě ostatní poplácali po zádech 8-) Budete tam bydlet vy dejte na sebe !
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží, kolik vás je. Jestli 10, tak je možná 150m málo ;-) My stavíme 100m+garáž, jsme dva a i kdybychom měli 2-3 děti, vejdeme se v pohodě. Na úklid akorát
Odpovědět
Profilova fotka
@zip2000 ahoj, my mame 98 m2 podlahove plochy, zastavena asi 130 m2 a je to dostacujici. jsme dva, ale ve ctyrech bez problemu. Lidi, v cem jste vyrustali? my v 3kk v panelaku 68 m2 a taky jsme to prezili. Na co obrovsky baraky, kde za par let budete sami? Jeste zalezi, z ceho stavite, kolik vam uberou steny z plochy baraku. Muzu se zeptat kotelna na co?
Odpovědět
Máme zastavěno necelých 150 m2, máme kuchyni s obývákem, 2 pokojíčky, ložnici, koupelnu+ samostatné wc, spíž, prádelnu, komoru s úložným prostorem a kotelnu. Nikde jsme neplencali místem, ale zároveň není nic stísněné. Nám to stačí bohatě, někomu by nemuselo. Na úklid celkem pohoda. Každý kdo k nám přijde se diví, kolik je tu místa, že to z venku nevypadá.
Odpovědět
@zip2000 Větší byt,jo? :D 150m stačí bohatě. Spíš cítím trošku závisti od tvých známých a nebo je to jen snobství :) Můžeš se podívat na různá alba bungalovů do 150ti m2 a uvidíš sama :)
Odpovědět
@zip2000 Za mě dostatečný. Chystáme se na 4kk 125 m2 zastavěný, 2+4 děti.
Odpovědět
@zeneva Odpovím za zakladatele- my máme kotelnu protože topíme dřevem. Někde musí být kotel a bojler + dřevo.
Odpovědět
Profilova fotka
@lentilkah aha, tak to jo, topite hlavne drevem, ale predpokladam, ze elektrokotel mate. Ted je otazka, jak vyhodna je to varianta.
Odpovědět
@zeneva Jak píšeš, přežít to jde i v 68 m2. Ale přežít neznamená ještě hezky a slušně bydlet. Můj názor je, že když dům, tak jistý komfort. Pokud to tedy finance dovolí :-) úklid bych neřešila, tím, že je dost místa, se pořádek i snadněji udržuje. Jen těch oken je teda dost :-D. Máme 228 m2 zast. plochy (bungalov), jsme 2 a je to pro nás (zdůrazňuji pro nás, každý to má jinak) akorát. Je to 4+kk, dvougaráž , techn. místnost (když mám dům, tak bych teda nechtěla kotel, pračku, sušičku v koupelně), šatnu, sklad, manžel malou dílničku, koupelnu, sam. WC, ještě jedno WC s vchodem ze zahrady (báječná věc). Takže ono se to nasčítá. Všechno se nám vejde, nemuseli jsme na zahradě stavět žádné boudičky a přístřešky (brr). A když přijede na pár dní syn s rodinou (2 dosp. + 2 děti) a přijde ještě dcera (taktéž 2+2) tak je i malý :-D :-D
Odpovědět
@zeneva Elektrokotel nemáme. Máme svoje dřevo, takže se nám to vyplatí určitě.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 149,5 zastavěnou, 100 užitnou. Možná je to větší byt, ale nám to stačí. Ano, kdybych měla tenkrát (i dnes) víc peněz, jedna místnost navíc by neškodila- pro návštěvy... Ale většinu času tu stejně žijeme jen čtyři, holky mají každá svůj pokoj. Podle mě dobrý:-) Mám šatnu, takže nemám skříně v ložnici. Mám technickou místnost, takže nemám pračku v koupelně. A to byly moje požadavky. Víc ke štěstí nepotřebuju:-) Teda jo, splacenou hypotéku:-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lentilkah tak to potom ano :-)
Odpovědět
Profilova fotka
150 m2 je podle mě akorát. Neumím si ale představit vystavět si 100m2 kostku bungalowu a tam se nacpat ještě s děckem, popřípadě dvěma. To už bych ty peníze investovala do hezkého a většího bytu. 150 m2 je ale už dost prostoru.
Odpovědět
Profilova fotka
já pořád nechápu ty názory těch, co haní menší domy! to je přece každého věc. Já mám spoustu známých, co mají baráky jako kráva a kdyby mohli stavět znovu, tak už by šli do menšího. Postavte si to co chcete vy a né co chtějí ostatní. My stavíme bungalov 140m2, zastavěná 174m2 a to je i s garáží.
Odpovědět
Profilova fotka
@armvdd My chtěli kupovat byt, za 4 kk o rozloze 94 m 2 chtěli 3.6 mil... takže jsme si řekli, že to si raději postavíme domeček a budeme mít navíc kousek zahrady... Nevím, ale pokud mám dát stejné peníze, raději zvolím dům než byt ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na řeči ostatních nedej ;-) Myslím, že je to naprosto dostačující. Určitě stavíte dům pro sebe a své potřeby a ne na výstavu pro druhé ;-)
Odpovědět
Také si myslím, že 150 musí stačit. Zatím jsme dva a do budoucna max 4. Děkuji všem za hojnou diskuzi:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi Tak záleží, co kdo za ty peníze taky postaví, popřípadě sežene, samozřejmě. My máme za 4 mil. 1000m2 pozemku a dům 200 m2 užitné plochy (novostavbu). Za byt bych takové peníze nedala ani náhodou, ale stejně tak ani za dům o 100 m2. Ale chápu, že někomu to třeba nevadí nebo to naopak přímo vyžaduje - menší plochy na uklízení, menší prostory k vytápění apod., ale moje představa je dům = prostor. Já mít poloviční rozpočet (například) a muset si vybrat mezi bytem v Praze nebo 100 m2 domem za Prahou, volím pěkný byt v Praze. Ale to je, samozřejmě, každého priorita.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Tak já myslím, že lidé chtějí mít hlavně zahradu a soukromí i když treba v malinkém domečku. S tím se žádný byt nemůže rovnat :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?