Zakázaný bungalov, jak řešit?

Dobrý den, měli jsme před dopracovaním projektu bungalovu 12x10m a stavební úřad udělal novou studii a zavedl nové podmínky. - tvar střechy: sedlová, polovalbová - výška hlavního hřebene: 7,0-8,5m od stávajícího rostlého terénu. - orientace hlavního hřebene: podle hlavního výkresu územní studie - sklon střechy - sklon 35-45° - krytina: skládaná, tašková - nejsou dovoleny bungalovy podkroví nemusí být obytné přitom hned vedle je postaveny bungalov Má cenu upravovat jen střechu nebo zmenít úplně půdorys nebo stavět rovnou patro...chteli jsme přízemní
Odpovědět
1
2
nynější pohledy
Odpovědět
A čím si to úřad odůvodnil. Podmínky si nemůže stanovovat jen tak, jak se mu zachce. Měli jste v době tvorby projektu územně plánovací informaci? Co je v regulačním plánu, pokud existuje?
Odpovědět
Profilova fotka
@milda1234 kamarád měl před 2 lety stejný problém. musel udělat na bungalovu štít. vznikl z toho tím pádem prostorově veliký dům s obytným podkrovím, což se rapidně promítne i do výsledné sumy domu. já bych šel na patro s menším půdorysem. dole se žije, nahoře se spí. alespoň vám návštěva nebude čučet na trenýrky od pyžama.
Odpovědět
Ke dni podani zadosti o umisteni a povoleni (nebo ohlasku) musi byt stavba podle pozadavku vsech dotcencu. Obec na tu oblast vydala uzemni studii?
Odpovědět
"A3. NÁVRH URBANISTICKÉ KONCEPCE Zásady urbanistického, architektonického a výtvarného řešení Návrh zástavby vychází z podmínek napojení na komunikaci a inženýrské sítě a zadání. Cílem je vyloučit nekoncepční řešení zástavby uvedené rozvojové lokality, které by mohlo vést k výraznému narušení krajinného rázu. Řešená lokalita je napojena prodloužením stávajících komunikací a jejich zokruhováním. Napojení je na stávající komunikace je řešeno křižovatkami bez kruhového objezdu. Celá lokalita je navržena pro funkční plochu bydlení v rodinných domech smíšené venkovské zástavby. Velikost pozemku pro výstavbu jednoho rodinného domu je cca min.600m 2 . V návrhu je situováno celkem cca 14 pozemků pro výstavbu rodinných domů. Přesné rozměry, objem a umístění rodinných domů budou řešeny v další samostatné projektové dokumentaci jednotlivých domů, při dodržení navržené regulace. Navržené pozemky pro rodinné domy jsou orientační, velikosti parcel je možné slučovat a zvětšovat tak plochu pro jeden rodinný dům. Pro umístění domů na pozemku je navržena stavební čára. Novostavby budou respektovat stávající urbanistickou a architektonickou strukturu okolní zástavby. Vzájemné odstupy staveb se budou řídit § 25 vyhl. č. 501/2006 Sb. o obecných požadavcích na využívání území ve znění vyhlášky č. 269/2009 Sb. Ve studii jsou navržena i veřejná prostranství." Schváleno to bylo 15.12.2018, ale na stránkach se to muselo objevit až teď nedávno. Na sousední parcele je bungalov a na sousední z druhé strany budou pry stavét s obytným podkrovým.
Odpovědět
@milda1234 A je to uz ucinne? Jestli jeste ne, pak rychle podejte zadost o povoleni.
Odpovědět
@puhelin datum na studii je říjen 2018. Jiné datum od kdy by to mělo být není, tak asi platí. Na stranky to vyvěsili v prosinci 2018
Odpovědět
@milda1234 Nekde by mel byt primo dokument od uradu uzemniho planovani, ze studie je ucinna k urcitemu dni. Klidne si na to uzemni planovani zavolejte, jestli to uz je platne. Ten rijen muze byt mesic, ve kterem se zpracovala, to jeste nemuselo zastupitelstvo obdrzet.
Odpovědět
tak byl jsem na úřadě a platí .... nový náhled, co myslite? Půda jak hrom teda
Odpovědět
Profilova fotka
@milda1234 Tak to už bych radši udělala menší půdorys ale už rovnou do patra...
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to takhle líbí daleko víc 😊. Uvidíte, že tu půdu užijete.
Odpovědět
Myslíte že se to projevi na ceně? Obecně mam za to že sedlová střecha je lacinejší. Nám se právě líbí přizemni a okna na půdu ještě by byli .
Odpovědět
Článek se načítá
Už vím, proč všude píšou zaklínadlo, venkovská zástavba. Aby baráky vypadaly jako stodoly :-D Tam je tedy schovanej ten venkov. Ještě, že v historii nebylo územní plánování, protože by všechny hrady byly úplně stejné.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@milda1234 Patra se určitě nebát, v podstatě má víc výhod než bungalov.
Odpovědět
....nevim v cem je tedy vyhoda patroveho domu,mam nekolik znamych,kteri by vratili cas a staveli prizemni dum,ono potom na stari zadny med,lezt do schodu,vidim to u tchanovcu,pokud je dobre naprojektovany bungalov,tak se nikdo nemusi rusit,my mame pultak,stredem domu je kuchyn s obyvakem,mame dve slecny,kterym patri jedna cast domu,kde maji koupelnu a kazda u pokoje satnu,ja s muzem na opacne strane domu,vcetne samostatneho WC,pracovny,technicke,loznice s pidi koupelnou a nemenila bych!!!!!!!
Odpovědět
mě se tady tak více líbí druhá varianta se štíty! vyzdít a popř zatepit štít není už tak náročnépracně ani cenově. bude zas levnější střecha-méně krovu, méně za práci tesaře a pokrývače, už jen hřebenáče stojí dost peněz a získáte mnohem lépe využitelný půdní prostor.celkově malý bungalov s větším sklonem střechy se mi víc líbí se sedlovou střechou-štíty.valba ideálně max 25stupnů
Odpovědět
Profilova fotka
Já si nemůžu pomoct, ale ty valbový střechy vypadají až na vyjímky hrozně, jak stan. Sedlová je hezčí a podle mě bude i levnější, navíc jako bonus prostorná půda.
Odpovědět
Barák na patro ne, příště stavím bungalov :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina já jim stanové rovnou říkám, valba mi nějak nikdy nechce naskočit, ono je to hezké na velkých domech, ale tady je to s hambálkem hezké. I ten sklon vyšel dobře (hezky) na tu povinnou výšku 😊. @milda1234 a okna na půdu jsem Vám právě ještě chtěla doporučit.
Odpovědět
Mame prizemni bezbar.domecek,bezudrzbovy a je to bozi! 2 detske pokojiky po12 m2 uz davni osirely,kdyz prijedou dosp.deti s partnery na navstevu,tak maji alespon kde prespat.Ale dlouho jiz doma nebyly,nebot se schazime furt kdesi jinde :-D
Odpovědět
@markarnatnel mohla bych poprosit pro inspiraci Váš půdorys? Děkuji :-)
Odpovědět
@funnym ....projekt Laguna 17 jen jsme zrusili garaz,nechteli jsme ji soucasti domu a vznikla tak pracovna,vyklenek na satnu a samostatne WC😉
Odpovědět
Len tak trochu k pojmologii. Zabehnite sa spýtať na stavebný úrad, ako on definuje pojem bungalov... kedze nie vždy je bungalov to, co sa bungalovom všeobecne nazýva. A možno zistite, ze nic prerábať netreba 😉 Proste nech ste v pojmoch na jednej vlne s úradom.
Odpovědět
@markarnatnel Jedná se o ekonomickou stránku věci. Srovnání viz profil a www.
Odpovědět
@markarnatnel díky, podívám se :-)
Odpovědět
@milda1234 Mame postaveny baracek velmi podobny tomu puvodnimu navrhu a jsme spokojeni. Ale i ta vase druha varianta vypada v pohode. Za vetsi pudu budete nakonec urcite radi, ikdyz teda musim rict, ze i s tou valbovou strechou je ta puda velka az az (pozor, rozhodne nerikam, ze se nehodi :))) ) Puvodni projekt, od ktereho jsme opisovali, mel pultovou strechu a pokud si pamatuju dobre rozpocet, tak to nakonec vyslo cenove vicemene stejne. Strecha je u pultovky levnejsi, ale zase tam jsou navic stity, takze vice fasady, zatepleni atd. Celkove byl rozdil v cene obou variant zanedbatelny...
Odpovědět
@strbskepleso souhlasim, na hodne stavebnich uradu staci slovo "bungalov" nahradit vyrazem "prizemni dum". Tady u vas je to jeste dost specificke, protoze tam maji ten vyskovy profil (ale ve vysledku nikdo nikdy nezmeri, jestli je vysledny dum o 50 cm nizsi nez mel byt). Nove navrhy se sedlovou strechou jsou pekne. Osobne bych zvedla nadezdivku nebo snizila presah strechy, protoze ted to vypada, ze to bude stinit oknum. Neobyvana puda s moznou pripravou (uz ted dotazena elektrika, voda a odpady), kterou si treba casem vybuduji vase deti je super. Nebo taky zustane prazdna, nebo ji pronajmete... Vzdy je moznost ji ted neresit a dodelat casem.
Odpovědět
zřejme poslední úprava
Odpovědět
Také jsem měl stejný problém jako vy . Holt místní regulativy :-( Chtěl jsem plochou střechu s mírným sklonem a to neprošlo . Akorát mám prázdnou pudu kde je pár krámu (nějaká prkna ze stavby , zbylej polyš a vata) . Nepředpokládám že bych to někdy použil , tak se tam na tom maximálně bude usazovat prach . Stejné to bylo i u mých prarodiču , kdy po jejich smrti se krámy co schranovaly vyvezly na sběrný dvur . Střecha je celkově dražší - více dřeva , krytiny , delší komín . Holt ale musíme zapadat . Někdy si člověk připadá jak ve skanzenu , hlavně nevybočovat.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?