Cena projektu RD

Zdravím, mám nabídku za projektovou dokumentacina RD. Co si myslíte? Dům by měl mít cca užitnou plochu cca 230m2. Děkuji
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bednys:

Zdravím, mám nabídku za projektovou dokumentacina…
@bednys Těžko říct, když nevíme, o jaký dům se jedná a jaká tam jsou specifika např. s jeho umístěním. A navíc musíte počítat s tím, že ještě budete potřebovat prováděcí dokumentaci, která je ze zákona povinná a která bude stát cca dvojnásobek ceny PD ke stavebnímu povolení.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@bednys Těžko říct, když nevíme, o jaký dům se j…
@jozkakomosny Jasný chápu, ale když bych to vzal tak dohromady a nějaký klasický rodinný bungalov co se v dnešní době staví tak cena za vše se pohybuje kolik cca? Chápu je to prostě různý, ale zajímal by mě čistý nástřel. Děkuji
Odpovědět
Jakože přijde mi to spíš levnější, ale otázka je, jaká bude kvalita. Očekávala bych, že projektant ví, že dneska je pro povolení potřeba už i prováděčka. Taky třeba to, že to dostanete jen v 1 kopii mi přijde divné, my jsme odevzdávali 3 paré (opatřená všemi razítky atd.) na stavební úřad + jsme dostali další 3 pro naši potřebu. Ale začínali jsme stavět (rekonstruovat) "za stara", kdy ještě prováděčka nebyla potřeba. Ale přijde mi divné, že dnes by jim na úřadě najednou stačila jedna kopie.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od synura_p:

Jakože přijde mi to spíš levnější, ale otázka je,…
@synura_p Prováděčku nepotřebujete k povolení, musíte ji mít před zahájením stavby.
Odpovědět

@jozkakomosny Jasný chápu, ale když bych to vzal…
@bednys Čistý nástřel? Dohromady cca 300-500 tis. Možná i víc.
Odpovědět

@synura_p Prováděčku nepotřebujete k povolení, m…
@jozkakomosny Jo takhle, to jsem nevěděla (jak jsem psala, my jsme to měli ještě "po staru"). Okej, dobře. Ale přijde mi to trošku jako slovíčkaření - že k povolení to být nemusí, ale stejně to člověk mít před zahájením stavby musí. Tzn. je to skoro nastejno, akorát teda na vypracování té proáděčky má člověk o nějaký čas navíc (než to všechno projde úřady). Takže bych si stejně od toho projektanta vyžádala celkovou cenu, ještě i s tou prováděčkou - pochybuju, že by vyšlo cenově líp, mít tuhle fázi od jednoho projektanta a prováděčku od jiného.
Odpovědět

@jozkakomosny Jo takhle, to jsem nevěděla (jak j…
@synura_p jojo taky si říkám
Odpovědět

@synura_p Je to víc než vhodné. Protože když to dělá jeden projektant, tak odpadají tahanice mezi dvěma různými projektanty, který co nedomyslel nebo zanedbal. Bohužel bývá to docela běžný problém, který dodávku prováděcího projektu jen prodlužuje a prodražuje.
Odpovědět

@synura_p Reálne to funguje bohužiaľ tak, že stavebník dostane projek na povolenie, to mu dajú a spokojný začne stavať. Ak mu nepríde kontrola a u nás neprišla nikomu, tak zistí, že potrebuje prováděčku, až pri kolaudácii a má problém. Na konci stavby obvykle prachy dochádzajú a toto je veľký zásek do rozpočtu. A projektant, ktorý na to neupozorní hneď na začiatku je dosť neprofesionálny. Prípadne by na to mohol upozorniť úrad, v povolení to asi napísané bude, ale laik sa nevyzná v názvosloví a vyhláškach.
Odpovědět

Zdravím, mám nabídku za projektovou dokumentacina…
@bednys 230 m2 plochy je už poriadny barák, štúdio, čo pre mňa robilo architektonickú štúdiu (robia aj komplet projekty), má cenu prepočítanú na m2 a vychádza to pre Vašu plochu na 425 tisíc. Cena domu na kľúč v tejto veľkosti bude veľmi na hrubo okolo 11,5 miliónu. V tom ešte nie sú úpravy okolia domu, to môže zhltnúť kľudne ďalší milión až dva.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@synura_p Reálne to funguje bohužiaľ tak, že stav…
@roman_ Je potřeba prováděčka při kolaudaci, když stavba začala ještě podle starého stavebního zákona?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raptor18:

@roman_ Je potřeba prováděčka při kolaudaci, když…
@raptor18 Kolaudácia prebieha po novom, ale či to budú vyžadovať, to neviem. Zvolajte si priamo na úrad a budete mať istotu. Ja som ju mal aj keď nebola povinná.
Odpovědět
Profilova fotka

@raptor18 Rozhodující je datum podání žádosti na stavební úřad.
Odpovědět

@raptor18 Rozhodující je, kdy jste zahájili stavbu. Pokud to bylo ještě před účinností nového stavebního zákona, tak jste neměli povinnost ji pořizovat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

@raptor18 Rozhodující je datum podání žádosti na…
@pyramis Mýlíte se. Nový stavební zákon neobsahuje v této věci žádné přechodné ustanovení, takže se aplikuje dnem jeho účinnosti.
Odpovědět

@raptor18 Rozhodující je, kdy jste zahájili stav…
@jozkakomosny Uf. :D
Odpovědět
Článek se načítá
Ještě mi v té nabídce přijde teda divné, že předání je "jedna kopie v tištěné podobě". To by snad mohl být snadard, že vám to dodá i elektronicky, ne? Když už to tedy dostanete jenom jednou. Muset si ještě k tomu všemu s celou dokumentací šaškovat u kopírky, by se mi moc nechtělo (a to nebývají často zrovna A4).
Odpovědět
A co elektroinstalace, vytápění, ZTI? To by tam nemělo bejt?
Odpovědět

A co elektroinstalace, vytápění, ZTI? To by tam n…
@synura_p Bejvávalo. 😀 Teď je PD ke stavebnímu povolení extrémně zjednodušená, všechno řeší až prováděcí projekt.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@raptor18 Kolaudácia prebieha po novom, ale či to…
@roman_ tak na stavebním úřadě mi bylo řečeno že ji nechcou, ale povinné to není. Tak by mě zajímalo kdo po tom následně může jít když ji neudělám? A kdo může pak nařídit pokutu. Mají v tom pěkné bordel musím říct.
Odpovědět

@roman_ tak na stavebním úřadě mi bylo řečeno že…
@bednys Je povinná, stanoví to § 160 odst. 2 písm. a) stavebního zákona. Za porušení ukládá pokutu stavební úřad, pokuta je dle § 302 stavebního zákona max. do výše 400 tis. Kč. Na Vašem místě bych si nechal dát od stavebního úřadu písemně, že není povinná a že ji po Vás nebudou vyžadovat.
Odpovědět
Pan @jozkakomosny to napsal naprosto přesně. A Vy máte zajímavý stavební úřad, který nezná stavební zákon. Můžete napsat, který úřad to je? 😀 A ještě něco: Když nebudete mít prováděčku a PD pro povolení je totálně ochuzená, tak podle čeho pak chcete stavět?
Odpovědět

@bednys Je povinná, stanoví to § 160 odst. 2 pís…
@jozkakomosny no přijde mi ne nějak celý divný , ještě jsem se paní na to radši několikrát ptal.
Odpovědět

@jozkakomosny no přijde mi ne nějak celý divný …
@bednys Jo, je to divný. Ale informace teď máte a je na Vás, jak si s tím poradíte.
Odpovědět

@bednys Jo, je to divný. Ale informace teď máte …
@jozkakomosny No radši si to zjistím pořádně od více zdrojů.
Odpovědět

@jozkakomosny No radši si to zjistím pořádně od …
@bednys Že je to povinné a že to potřebujete, je nezvratný fakt. Hlavně si ale zjistěte, jak v těchto situacích obvykle postupuje Váš SÚ.
Odpovědět
Profilova fotka

@pyramis Mýlíte se. Nový stavební zákon neobsahu…
@jozkakomosny Znám několik lidí, kteří podali žádost před platností nového zákona a též mají za to, že nebudou potřebovat prováděcí dokumentaci. Přeci stát musí vždy postupovat dle platné legislativy v době vzniku události. Máš nějaký podklad ohledně toho, že to je podle zahájení stavby?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

@jozkakomosny Znám několik lidí, kteří podali žá…
@pyramis Jak už jsem napsal - nový stavební zákon to stanoví jako povinnost a v jeho přechodných ustanoveních není uvedeno, že by tato povinnosti byla odložena. Je to obdobné jako kolaudační řízení, když stavby RD, které byly povoleny podle starého zákona a nepodléhaly kolaudaci, se teď musí kolaudovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?