Individuální projekt rodinného domu do 2,2mil. bez DPH

Profilova fotka
Zdravím, mám takový problém, nechala jsem si od architekta udělat indiviudální návrh projektu domů, chtěla jsem přízemní dům a on udělal dům o velikost 66m2, že víc být nemůže, aby to stálo 2,2mil. bez DPH, pak udělal variantu patrový dům( přikládám fotku, je opravdu neútulný), ten má sice 94m2, ale prostě zvenku se mi vůbec nelíbí, chce se mi brečet, že asi budu mít dům, který se mi nelíbí, protože víc jak 2,2mil. do toho dát nemůžu. Nechápu proč na netu je plno domků, kde je užitná plocha 80m2 a je za 2 mil. , je ta cena tak nízká, protože je to z nejhoršího a nejlevnější materiálu, co je? Máte někdo prosím názvy nebo ukázky domů do 2,2 mil. , které mají dobrý materiál ( aby mi dům nespadl na hlavu za pár let)?
Odpovědět
1
2
@kucinkaa spatna volba architekta. Vymenit. Ty jsi, kdo plati, ty urcujes, jak bude vypadat. Rozpocet mate pro stavbu svepomoci nebo na klic? My mame svepomoci taky takovy rozpocet a dum bude mit 190m2.
Odpovědět
Profilova fotka
Já ho nevolila, to chlápci co nám měli stavět dům ( nakonec nebudou, zjistilo se, že jsou to jen hodinoví manželé) a poslali mě k němu, že prý je skvělý, že znají rodiče architekta, prostě rodinní známí no, jen se bojím, že kdybych šla jinam musím už zaplatit, tu práci, kterou odvedl, zaměření pozemku, ty návrhy a tak:o( . Dům je na klíč, zděnný dům, tak 190m2 já zase nepotřebuji, ale těch 100m2 jsem minimálně chtěla a hlavně ne patrový, tam bych se sama bála bydlet.
Odpovědět
Profilova fotka
ty bláho já dám za dům 127m2 zastavěná plocha bugalov, zděný bez DPH 1.860.000,- a to mi to staví firma. Za 2.2 mio bez DPH ti postaví snad palác:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa http://www.levnedomky.cz/eshop-katego... mrkni sem, snad se ti to bude líbit, a mimochodem je nás tu víc co s nimi stavíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A není to z nekvalitního materiálu, ten dům, je to zase podezřele levný, je tu někdo, kdo v něm bydlí už několik let a bez problému?
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych chtěla tento http://www.domynamiru.cz/projektyDomo... , hrozně se mi líbí ten prosklený obývák, ty levne domky jsou taky moc pěkný, ale ty už mi přijdou moc levné, na jejich velikost, s tím už by mě táta, který mi s tím pomáhá poslal do háje, že to bude tenký a nejlevnější matroš a tak.
Odpovědět
@kucinkaa je to presne, jak pise @petkra za 2.2mio ti musi postavit dum s takovou podlahovou plochou kazda slusna firma.
Odpovědět
@kucinkaa nezatracuj zadnou firmu, pouze si sezen reference. Drazsi nemusi znamenat kvalitnejsi.
Odpovědět
Profilova fotka
firmu, která to bude stavět už mám 1. stavební , jen potřebuju sehnat projekt domku, který bude přízemní, prosklenný obývácí pokoj a bude za 2,2 mil. bez DPH, jenže podle pana architekta, je více než 66m2 nemožné, když jsem dům chtěla prodloužit o 3 metry tedy, celkem o 30m2 (96m2 celkem) , cena by byla 3 mil. bez DPH.
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa ano , bydlí v něm můj kamarád a já stavím defacto ten samí akorát jsme odstarnili věci co mu tam za ty roky začali vadit :-) je to tento zdící systém - je to česká firma : http://www.bestunika.cz/cz/katalog/pr...
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa tak ho pošli na prodej@levnedomky.cz a nech si to nacenit od nich :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa to bude asi vaše rodinná firma :-), myslím si že by jsi to měla znovu s taťkou přehodnotit a tloušťka zdi vč zateplení je 48cm :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@kucinkaa architektovi bych nic neplatila, pokud není schopen namalovat slušný dům dle zadání, to co ti dal, to je výsměch. A na co zaměřoval pozemek? To už vám předložil rovnou celý projekt? Nebo jen nějakou studii? Projdi si nejprve typové projekty na netu, ať si uděláš představu, co by se ti líbilo. U většiny máš i uvedenou cenu, co to stojí na klíč, kolik hrubá stavba a tak (brát to jen jako orientační). Taky si můžeš projít projekty tady a připomínky k ním, zjistíš, že v typových projektech často chybí technická místnost, spíž, úložné prostory, s těmi je třeba počítat. A na základě toho si necháš udělat projekt od projektanta, případně ještě studii od architekta. Můžeš mít nějakého na doporučení, ale je třeba si všechny podmínky domluvit předem.. aby byl aspoň prováděcí projekt, co bude všechno obsahovat, cenu. A firmu na stavbu opravdu dobře ověřenou, s dobrou smlouvou (ukázat ji právníkovi), ošetřit termíny, vše co je domluveno do ní uvést, dát sankce, možnost odstoupení atd... A pokud firmu, tak už mít opravdu vše vybráno předem a naceněné. U typových projektů jsou uváděny materiály standardní, tj. žádný luxus, pokud jsou na obrázcích žaluzie, kamenné obklady, tak je to určitě nadstandard, který se připlácí, je to takové lákání a matení zákazníka
Odpovědět
Profilova fotka
nene není to rodinná firma, jen si táta našel na ně dobré reference a mají dobrou záruku a taky u nich stavěl kdysi tátův známý, tak spíš proto. Tak to, co jsem mu zadala splnil, až na tu velikost, chtěla jsem přízemní dlm 4+1 + garáž, garáž hned zamítl, to jsem pochopila a ucouvla, ale najednou z toho vznikl 3+1 o velikostech 11m2 a obývák 25m2, prostě stejná velikost jako byl můj byt, ze kterého jsem odešla, že chci do většího, to je jen studie, teď to mám prý pozměnit a tak, místnosti, jenže já patrový dům prostě nechci, ikdyž on to nechápe, proto udělal ten 66m2 přízemní, aby mě svým způsobem donutil k patrovýmu většímu. Takže nemusím mu nic platit, aby pak po mně nešel se zákonama, že udělal to a to a musím to uhradit jen nevím, kde teď najdu jinýho v Brně a jak můžu vědět, že to zas nebude to samé, chtěla jsem už v říjnu bydlet:o(
Odpovědět
@kucinkaa Pokud spolu nemate dojednanou smlouvu, pak nic platit nemusis. Věřím, že v Brně je architektu mnoho...když najdou lidi z Hornodolni projektanta, najdes i ty...staci dat tady do fora tema "architekt Brno - doporucte" a nekdo se urcite ozve. Pak internet a napr. AAApoptavky...
Odpovědět
Profilova fotka
Těch 50 tis. bych mu dát musela, smlouva je, ale asi se to furt vyplatí
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa Já stavím bungalov Helena, dá se i s garáží a 2.2 mio si můžeš materiál i vybrat. Naše firma nám dala i kodex chování zaměstnců firmy vůči nám, ve smlouvě mají dané sankce za to že nedodrží termíny a že by něco nedodrželi dle slmouvy. JInak ti předělají jakýkoliv projekt dle tvého přání :-), stačí si vzít třeba Helenu a říct chci to o metr delší, širší a já nevím co ještě :-). Jen to zkus, nemáš co ztratit naopak získáš více informací za kolik, jak atd. Můj dům :http://www.levnedomky.cz/eshop-helena.html
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že to neprojde, táta tvrdí, že pod 5 tis za m3 je fakt ošizený na věcech co nejsou vidět a projeví se to třeba až za 5 a více roků.... takže mám asi smůlu
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa v tom případě se to asi nedá udělat.
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa jo a ješte bych řekl tátovi, že polovina národa bydlí v blbě udělaných domech, protože jen u mě v ulice je 9 domů s cenou do 2.5 milionů vč DPH
Odpovědět
@kucinkaa to máš podepsanou smlouvu s architektem na 50 tis. za studii na dům za 2,2 mil? A bydlet chceš do října? No já nevím.. Cena 5 tis./m3 .. jestli to chceš mít jako hlavní ukazatel pro výběr firmy... Do smlouvy potřebuješ detailní rozbor materiálů a na stavbu vlastní kvalitní stavební dozor... Jinak ti tu cenu klidně rádi dají, ale kdoví, z čeho to nakonec postaví..
Odpovědět
@kucinkaa skoda, ze táta má u vás patent na pravdu...(ikdyž chápu, že člověk má své rodiče opravdu v úctě) Pokud architekt neprovedl celou práci, pak mu zaplať část ceny po dohodě a najdi si jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak táta popřemýšlí a uvidí, chci tento http://www.domynamiru.cz/projektyDomo... , byl naceněný na 1,9 mil. od 3 firem, tak když se dá lepší materiál kvalitnější, tak to vyjde taky na 2,7 mil. včetně všeho a bude to aspoň dům, ze kterýho si ucvrknu blahem, protože je krásný:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape nene 50 tis. je ta práce, kterou už odvedl, tu bych mu musela zaplatit. @flakac tak on táta má se stavěním domu zkušenosti, spolupracoval s jednou stavební firmou, takže tak nějak ví, tak dám na jeho rady, uvidím až mi zítra zavolá, co mi řekne, myslím, že mě nebude tlačit do domu, který se mi nelíbí, přece jen tak nebudu bydlet rok, ale X let.
Odpovědět
@kucinkaa tak to byl (pardon za ten vyraz) k.... drahy architekt...nezlob se, ale u domu za 2,2 mio si najmout architekta na studii za 50tis, to mi hlava nebere... Tlacit te do neceho, co nechces, urcite nebude...a tatovy zkusenosti jsem pochopitelne nechtel shazovat, jen myslim, ze je dobre mit sirsi obzory...
Odpovědět
Profilova fotka
Ale ještě se zeptám, na tom typovém domu se nedá nic měnit, že u toho domku z odkazu, co jsem sem dala, se mi nelíbí okna v ložnici a v dalších pokojích, která jsou až na zem, chtěla bych ty klasický, jen nechat obývák, ale to se nedá změnit, že?
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac já myslím, že u 50 tis. by to nekončilo, co mi říkal, že studie stojí kolem 120 tis. + ten zbytek, tak by to vyšlo hodně dráž, možná proto na dům pak už skoro nic nezbyde.
Odpovědět
@kucinkaa zalezi na narocich...ja studii nedelal a za komplet projekt dal 18tis.nV tomto te mel tata zabrzdit. studie a projekt u tak draheho architekta se vyplati dle meho nazoru u investice od 4mio nahoru, tam se na to ty finance najdou. Zde plati okřídlené "2x měř, jednou řež". Je tu spousta diskusí, z nichž je patrné, kolik koho staly projekční práce. Pan architekt se ti v kazdem pripade uz bude jen smat, protoze si na tobe pekne vydelal... a kdyby byl seriozni, tak by ti na první schuzce rekl, co za tve penize jsi schopna postavit a tys mohla jit hned jinam a za tech 50tis. uz v ruce mit hotovy projekt.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se nějak nestačim divit, co to tu píšeš..projekt rodinného domku o ploše 66m2 za víc jak 120tisíc? To bych ho teda chtěla vidět a toho pána projektanta taky. A dle názorů tvého taťky na kvalitu soudím, že asi žijete v uplně jiných standartech než většina lidí tady..a to je pak každá rada drahá :-)
Odpovědět
@kucinkaa Jeeemine. Jsem doufala, ze to neni spojene s tou diskuzi predtim:) Bohuzel :-S Neblazni. Krome toho, kdyz mas ty baraky kolem jak vidim, myslis, ze ti takovou stavbu SU povoli? Pochybuji. A z ceho chces stavet?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?