Odpověď na příspěvek od maroonek:
Zdravím, mohu poprosit o poslední zhodnocení návr… @maroonek No lepšie ako minulé, ale od výborného to má ďaleko. Teda aspoň mne to tak príde. Je to strašne všetko krkolomné, všade samé rohy a záhyby, chodba samé dvere. Je to celé také neučesané. A detský pokoj pri vchode by som ja ako decko určite nechcel. Všetci Vám tu radili architekta, ale vy nie. A pritom sú to skutočne najlepšie utratené peniaze (teda aspoň ja som to tak mal).Odpověď na příspěvek od roman_:
@maroonek No lepšie ako minulé, ale od výborného … @roman_ Já to tak zlé nevidím, dětský pokoj se dá určitě prohodit s ložnicí dle potřeb. Jediné místo které bych případně popravil je roh v obývacím pokoji ale to je tak vše. Nám se tento návrh líbí asi nejvíce a opravdu nemám potřebu řešit návrh domu ještě s architektem, věřím, že případné nedostatky doladíme s projektantem.Odpověď na příspěvek od maroonek:
Zdravím, mohu poprosit o poslední zhodnocení návr… @maroonek ty dvě koupelny u toho rohového pokoje budou za trest. Máme jednu koupelnu vedle pokoje a když tam někdo spí raději chodíme do druhé vedle vchodu a obýváku, jinak je to prostě slyšet. A tady to půjde vždy slyšet z obou stran. Já osobně bych to ještě předělala. Obývací pokoj je malý s tísněný a ani venkovní prosklená malá terasa to nezachrání. Šatna u ložnice nedostatečná. A jak tady někdo psal, moc rohů, moc dveří, takové neucesane. Obě koupelny malé. Bez samostatného záchodu. Takže. Jak budou v jedné na malém umyvadlem pro 4 lidi kartáčky a každý půjde na záchod a spláchne bez zavřeného prkýnka, tak vám mikro kapičky s tím vším přistanou všude kolem (to si klidně vygooglete, je na dost studií a není to výmysl). S tímto prostorem dokážete víc. Zkuste znovu a nejlépe kouknout na už existující projekty.Odpověď na příspěvek od maroonek:
Zdravím, mohu poprosit o poslední zhodnocení návr… @maroonek další z divných návrhů. Nechcete je nechat v jedné diskuzi. Tady se co tři dny od vás objeví nějaká podivná varianta, přitom máte problém s tím co vám všichni řadíme. Vezměte pár tisícovek a zajděte na konzultaci s architektem, ať vám aspoň načtene nějaké možnosti... Ale ne, my jsme všichni blbci a radíme vám nesmysli... Tento návrh je za mě opět nepovedený. Ani jedna hezká koupelna. Zóny v domě špatně. Jednu ložnici bude otravovat hluk z koupelen (projistotu z obou) a druhou ložnici hluk z kuchyně. Oba dva pokoje dole bude otravovat zádveří. Co by mi taky vadilo, už že návštěva musí projít kolem soukromé části domu - pokojů.. Zkuste bungalov do L tam ty části jdou líp oddělit, případně klasický obdélník, tak jak ho navrhuji víceméně všechny firmy. A uvědomte si, že každý roh vám prodražuje stavbu. Takže myslete i trochu ekonomicky.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@maroonek další z divných návrhů. Nechcete je nec… @rumcajk Dobrý den, jak by jste to konkrétně pozměnil? Kam v tom obdélníku dát koupelny a vymyslet to, aby nebylo v chodbě tolik dveří?Odpověď na příspěvek od mifas:
@rumcajk Dobrý den, jak by jste to konkrétně pozm… @mifas Nejsem architekt, proto ho všichni odkazujeme na architekta, ale maroonek to nechce slyšet. Když už tak bych se odrazil od klasických tvarů bungalovů, tak jak jsem psal. Viz příloha, tento typ dělají všechny firmy v X kombinacích a celkově na tom není nic špatného. Případně stačí dát do google "bungalov do L půdorys" přepnout na fotky a dívat se co by komu sedělo. Maroonkuv návrh je prostě příliš složitý, samý roh, zóny žádné... Vyzdívat bych to třeba nechtěl. Ale když si nedá poradit, tak co se dá dělat. Kolik návrhů a diskuzí ještě založí? PS: Jak tu stokrát zaznělo, peníze za Dobrého architekta jsou nejlépe vynaložené prostředky na stavbu. Nemusíte si od něj nechat dělat projekt, ale jak jsem zmiňoval. Domluvte se na konzultaci, na vytvoření pár návrhů, které pak vezmete, předáte projektantovi, a ten dotvoří tu technickou část.Odpověď na příspěvek od daruna:
tak počet dveří musí kopírovat počet místností a … @daruna Počet miestností nemusí byť rovnaký ako počet dverí. Máme stavebne oddelenú kuchyňu od obývačky a ani jedna miestnosť dvere nemá. A dvere zo zádveria do chodby je pozostatok starých a zle zateplených domov, kedy tam bolo skutočne chladnejšie, v dnešných barákoch už je to podľa mňa zbytočné. My ich tam nemáme a nikomu nechýbajú, dokonca ani prievan žiadny nie je, ako nás strašili.Odpověď na příspěvek od maroonek:
Pokusil jsem se "učesat" a vylepšit dispozici dle… @maroonek ta kuchyň je teda hrozná... pardon, ale zatraceně málo pracovní plochy. Např když dělám cukroví, někde je robot, někde je val, a pak třeba 4 plechy... To je úplně nemožné tady. Nejdůležitější plocha v kuchyni je mezi dřezem a varnou deskou, tady to máte jak v kuchyni v garsonce.Odpověď na příspěvek od andik.cz:
@maroonek ta kuchyň je teda hrozná... pardon, al… @andik.cz Máte pravdu, s tou plochou jsem se trápil a stejně je to pořád takové nějaké košaté... Zkusím poupravit.Odpověď na příspěvek od maroonek:
Pokusil jsem se "učesat" a vylepšit dispozici dle… @maroonek vy na jednu stranu argumentujete, že architek nevyjde na pár tisícovek a pak řeknete, že máte projekt za 300 tisíc. :-D Sorry my dali za projekt 100k a nyní na zateplení bytovky 120k. Třista je tedy za projekt fakt dost. Architek vás vyjde klidně na 20 tisíc. Pár skic dispozic. Nemusíte dokonce nikam jezdit, staví nějaké videohovor, kde si to nastínite atp. Doporučil bych jedno studio, ale nevím zda je o to zájem. Váš návrh už je o něco lepší. Ale jak už zaznělo kuchyň je ubohá a mě pocitově nesedí ani ten výklenek na sedačku, budete tam takoví zapuštění.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@maroonek vy na jednu stranu argumentujete, že ar… @rumcajk Mám pouze nabídku za zhotovení projektové dokumentace pro stavební povolení vč. vyřízení uřadů za +-150tis. a zhotovení prováděcí dokumentace, která je nově povinná, také za +- 150tis. a co jsem zjištoval tak je to na dnešní dobu slušná nabídka. Kuchyn jsem ještě poupravil a sedačka nám takto vyhovuje, bereme to zase jako takovou zašívárnu. Jinak děkuji za nabídku ale budu zatím dále paličák :-DOdpověď na příspěvek od maroonek:
@rumcajk Mám pouze nabídku za zhotovení projekto… @maroonek Často sem chodia ľudia takto po radu a keď to nie je katastrofa, sú tu rozumné konštruktívne rady. Ale keď proste vidíme, že Vám to evidentne nejde (nič v zlom, mne to tiež vôbec nešlo), tak doporučíme architekta. A to hovorím z vlastnej skúsenosti, kde ma iba architektonická štúdia stála cca 100k. Je to dosť, ale stálo to za to. Nemám v dome absolútne nič, čo by mi vadilo, ani trochu.Odpověď na příspěvek od maroonek:
Docela by mě zajímalo jak vypadají takové návrhy … @maroonek To by Vám veľmi nepomohlo, nemám bungalov, ale poschodový dom s plnohodnotných sklepom pod celým domom. To je úplne iná situácia. A architekt nám ten tvar oproti mojim zúfalým pokusom práve výrazne zjednodušil. Dokonca sme vďaka tomu dosiahli na dotáciu na Pasiv+ bez FVE a krbu, čiste s TČ. Ale ak chcete, môže to sem dať, keď budem po víkende zase u PC a nezabudnem na to.Odpověď na příspěvek od maroonek:
Docela by mě zajímalo jak vypadají takové návrhy … @maroonek mě to nepřjde v poslední variantě nijak špatne, jen mezi zádveří a chodbu bych dala šoupačky a stejně bych uzavřela šoupačkama obyvák ať už je budete používat často nebo jen občas,