Názor na PD - Technická místnost

Dobrý den, ráda bych znala názor na projekt bungalovu 3kk. V původním návrhu jsme měli technickou místnost, kam jsme měli v plánu umístit pračku. V druhém návrhu je pro pračku samostatná místnost - prý kvůli prašnosti a nepořádku v TM. Mohu poprosit o názor? Případně i na oba návrhy - změněna je dispozice chodby, v pokoji přibyl samostatný úložný prostor (šatna) a v obývacím pokoji jsme upravili dispozici oken a nahradil balkonové dveře portálem. Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Druhý návrh za mne lepší. Co se týká TM, tak záleží co v ní budete mít, čím budete topit atd. Rozdělením do dvou místností asi nic nezkazíte, jen musí mít obě místnosti dobré odvětrání. Určitě bych ale ještě zvážila rozmístění v obýváku s kuchyní. Takhle je to podle mne nepraktické. Zkusila bych prohodit jídelní stůl s gaučem a gauč pootočit.
Odpovědět
Profilova fotka
Druhý návrh určitě lepší.Jen mě překvapuje šířka chodby přes 170cm, pokud dobře vidím.Prijde mi to zbytečné, raději bych větší místnosti.
Odpovědět
Jediné co mi tam chybí je špajzka.. A asi bych chtěl mít oddělený WC od koupelny.. ale to je každého věc. To druhé WC má přístup pouze z terasy?
Odpovědět
Druhý návrh lepší, mě osobně, ale přijde zbytečné dělat zvlášť místnost na pračku a sušičku. Další co mě by vadilo, že terasu máte o dost prostornější než obývák s kuchyní. To jedno wc bude přístupné pouze s terasy? Já bych raději 2 wc doma. A nevím, jak moc bych se cítila, kdyby byla akce, návštěva ap. na terase, jít tam na wc, které je ještě neodvětrávané. To bude chtít výkonný ventilátor.
Odpovědět
Ano, ten druhý záchod je přístupný pouze z terasy, což je zamýšlené na malé potřeby pro návštěvy v případě sezení venku 😄 Je fakt, že v tom původním bylo okno a tady ne, což je určitě k zamyšlení. Díky i za rady ohledně samostatné místnosti na pračku, přijde mi to také zbytečné.. Na šířku chodby ještě mrknu... Díky moc.
Odpovědět
@candat Museli jsme celý projekt přizpůsobit umístění studny, která už je na stávajícím pozemku (to kolečko v rohu terasy 😄). Proto je ta terasa takto veliká...
Odpovědět
Profilova fotka
@cinies Druhý návrh je lepší ale chodbu bych stáhl a zvětšil technickou nebo sloučil do jedné , také máme P a S v technické ale prostoru není nikdy dost. Trochu jsem to podcenil a je to tip top. Elektrorozvadec potřebuje přístup, hlavní uzaver vody, podlahový rozdělovač, zásobník vody, technologie TČ dle výběru typu čerpadla. Nezapomenout na šatnu a nějakou komoru na sklad potravin.
Odpovědět
@cinies druhý návrh je mnohem lepší, ale i tak bych tm a místnost na praní spojila, především proto, aby tam bylo okno. Sušička produkuje hodně tepla a ani větrák to nepojme, půjde vám to do chodby a je to takovy zatichly vzduch. I když je zvýšená prasšnost v TM to nevadí a když bude větší, můžete si tam udělat i závěsné místo na prádlo, které se do sušičky nedává.
Odpovědět
@cinies ještě bych doporučila se zamyslet nad oknem v obývacím pokoji, ty dva se mi zdají dost málo a malé, aby to dostatečně prosvětlilo místnost i s kuchyní. Berte že největší okno bude k terase, která je obrovská a bude asi celá pod střechou takže to taky výrazně ubere světla. Ja bych oba okna zvětšila (to u jídelního stolu může být klidně až k zemi) a nebo ještě přidala na jednu stěnu velké okno. Zatemnit je můžete vždy, ale když tam světlo není tak to nenahradíte.
Odpovědět
@cinies dokázal bych se přizpůsobit ledasčemu, ale ze 3 věcí bych rozhodně už nikdy neslevil. Je to VZT s rekuperací, 2 koupelny + 2 WC (jedna koupelna může být s WC dohromady) a pak umístění pračky a sušičky tak, aby nerušili klid v domě.
Odpovědět
Mne prijde skoda mit terasu a nemit na ni vstup z ložnice. To wc by mi bylo jako navsteve nepříjemné. Sedíte na terase a za zády slyšíte jak se moci a prdi na wc. Dvere nebudou asi zvukotesne, takze to bych radeji dala vchod na wc nekde z boku, vedle vchodu treba. Ne z terasy. Libi se mi oddělené pokoje šatnou. Musite mit vchod z te strany, kde je? Nemuze byt z te spodní? A oken neni nikdy dost. 🙂 A pokud prádelna, tak z ni bych taky dala dvere ven. V lete budete sušit spis venku a obcházet s prádlem dum bude opruz.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?