Odpověď na příspěvek od maroonek:
Dobrý den, mohu poprosit o názor projektu bungalo… @maroonek za mě fakt úlet, ale každý má jiný požadavky... a navíc takto nerealizovatelne, protože vstup z garáže do domu musí být min. přes "dvoje dveře" ...Odpověď na příspěvek od maroonek:
Dobrý den, mohu poprosit o názor projektu bungalo… @maroonek Tady vidím velký špatný. Už len rozvody vody budú cez celý barák, pravdepodobne tam bude nutná recirkulácia teplej vody, aby ste neodpúšťali kýble vody. A to môže robiť rozdiel v nákladoch na ohrev kľudne cez 10 tisíc ročne. Doporučujem navštíviť architekta (nie projektanta), ten vám to pomôže prekopať, aby vám to vyhovovalo. @xkarlos Kde sa píše, že z garáže to musí byť cez dvoje dvere? Čiste technicky to je z garáže do chodby a až ďalšími dvermi do obytných miestností, takže tam problém určite nebude. Ale to je ten najmenší problém.Odpověď na příspěvek od roman_:
@maroonek Tady vidím velký špatný. Už len rozvody… @roman_ když jsem stavěl, tak mě to bylo řečeno projektantem ... a přišlo mě to logické a praktické, tak jsem se o to vic nezajímal... a navic jsem to takto viděl na všech projektech ... ale máš pravdu, stačí jedny protipožární dveře do chodby domu ...Odpověď na příspěvek od maroonek:
Dobrý den, mohu poprosit o názor projektu bungalo… @maroonek šílenost, nevím jaké máte podmínky kolem pozemku (příjezd, výhledy, sousedi atd)Odpověď na příspěvek od maroonek:
Díky za komentáře! Upřednostňujeme dvě menší koup… @maroonek jak vypadá pozemek? proč nechete obývák + kuchyn a jídelnu mít na V+J+Z ? proč sezení takhle ve tmě? televize daleko? nějakej pracovní kout ve tmě? s ložnice do koupelny courání celým domem. Jestli chcete zamyslím se nad tím, ale potřebuji znát rozměry pozemku a limity a přáníOdpověď na příspěvek od maroonek:
Díky za komentáře! Upřednostňujeme dvě menší koup… @maroonek Jediná konštruktívna kritika z mojej strany bude: pred návštevou projekčnej kancelárie navštívte kanceláriu architekta. Ten vám na základe vašich požiadaviek je schopný navrhnúť riešenie, ktoré vy napr. nevidíte alebo vám nenapadlo, že by šlo urobiť. Toto skutočne nie je dobré. A k tej vode, nejde o náklady pri výstavbe, čerpadlo a pár trubiek navyše nie je taká položka, ale provozné náklady tým stúpnu razantne a to budete platiť každý rok.Odpověď na příspěvek od roman_:
@maroonek Tady vidím velký špatný. Už len rozvody… @roman_ po kolika metrech se doporučuje recirkulace?Odpověď na příspěvek od thea2b:
@maroonek jak vypadá pozemek? proč nechete obývá… @thea2b Úplně nevím jestli chci směřovat obývací prostor s kuchyní na jižní stranu, při dnešních nesnesitelných klimatických podmínkách by se tam bez klimatizace pravděpodobně nedalo vydržet, máme to takhle aktuálně na bytě a je to hrůza mi celý den slunce do okna, proto se snažím to směřovat jinak. Tmavá část obýváku a pracovny by šla řešit oknem za pohovkou, ale zase nevím, zda je to dobrý nápad si umístit okno naproti tv ale pokud budou venkovní rolety tak by to být pravděpodobně mohlo. Chápu, že se může někomu zdát cesta z ložnice na WC poněkud dlouhá, my to takto nevnímáme, každý má to na samozřejmě jiný pohled. Pokud se nad tím chcete zamyslet, budu moc rád, každý názor a inspirace se hodí. Jediná strana, kde pozemek sousedí s další domem je právě jih, jinak na severu je parcela která je taky v mém vlastnictví ale není určena k výstavbě a přesně kopíruje moji parcelu určenou k zastavění, příjezdová cesta je od západu,kde je i silnice, která je pod úrovní pozemku. Dům bude začínat přibližně 15-20 od hranice vozovky. Do zadní východní strany je situována zahrada. Pozemek je 20m široký a 70m dlouhý. Rád bych dodržel odstupy od hranice parcely alespoň 2-3metry. Rád bych zachoval místnosti dle mého návrhu, nicméně nelpím na dvou koupelnách, klidně může být jedna velká a jeden sólo WC. Musí to být tedy bungalov(regulativ), zastavitelnosti parcely 30% . Dům budeme stavět svépomocí a tak bych se rád vyhnul jakýmkoliv výklenkum či zbytečným rohům v půdorysu. Díky.Odpověď na příspěvek od falk:
@roman_ po kolika metrech se doporučuje recirkula… @falk Na to neexistuje jednoznačná odpoveď. Záleží aké hrubé trubky tam dáte, tým pádom koľko je v nich vody a aký prietok bude mať batéria. Podľa toho si môžete spočítať, koľko vody vypustíte, kým začne tiecť teplá a koľko to bude trvať. Potom je už na vás, čo vám ešte bude a čo už nebude vadiť.Odpověď na příspěvek od roman_:
@falk Na to neexistuje jednoznačná odpoveď. Zálež… @roman_ my řešíme něco podobného, že technickou máme hned vedle koupelny, kde se teplá voda vyžaduje ihned a do kuchyně to je tak 8m.Odpověď na příspěvek od ktz:
@maronek - celkove to neni podle me spatne. my ma… @ktz Diky za komentář. Právě s ohledem na zhoršující se klimatické podmínky nechci žádné obytné prostory směřovat na jižní stranu, ať už je to terasa, ložnice či kuchyně s obývacím prostorem.. To raději budu mít cirkulaci z důvodu dlouhých tras vedení potrubí než klimatizovat polovinu domu prakticky od jara do podzimu, ty náklady budou jistě daleko nižší. Navíc pokud jde cirkulace řešit spínačem tak v tom nevidím problém. Technickou místnost bereme jako takovou špinavou místnost na všemožné věci/činnosti a věřím, že tuto výměru s přehledem využijeme, myslím si , že na celém domě je vždy spousta věcí co je třeba někam uklidit/skladovat.( Čistící prostředky, vánoční výzdoby, ručníky, vysavače,mop a pod.)Odpověď na příspěvek od maroonek:
@ktz Diky za komentář. Právě s ohledem na zhoršu… @maroonek Orientace na jižní stranu je optimální (mám to tak). Stínění je nejjednodušší přesahem střechy - v létě není zamřížováno žaluziemi, v zimě svítí dovnitř. Podle mě je nejhorší orientace na západ, která se přesahem nedá stínit. Zvažte výměnu garáže za skladovací prostor a rozšíření stávajících místností. Celkově se ale přidám k ostatním, kteří doporučují architekta.Odpověď na příspěvek od maroonek:
Díky za komentáře! Upřednostňujeme dvě menší koup… @maroonek máme dvě koupelny a reálně využíváme jen jednu a především sprchový kout. Já bych doporučila udělat jednu velkou koupelnu s velkým sprchovým koutem a velkým umyvadlem nebo dvojumyvadlo a zvlášť k tomu ještě záchod. Připomínky jako ostatní, že technická až moc velká souhlasím. Určitě budete mít sušičku a v létě prádlo prostě ven. Obývák bez oken je špatná volba. Udělejte pořádně na jih a dejte pergolu a nebo venkovní žaluzie. My máme 3 velké okna a nejraději bych přidala, hlavně v zimním období. Určitě vám odborník s návrhem poradí. Já bych mu tuto verzi ani neukazovala, jen popište své požadavky a budete mile překvapeni. Také cpat do malinkatý šatny malý stůl na práci není dobrá volba pro velký dům. Stejně tak pracovní koutek v obýváku. Byť já mám taky pracovní kout v obýváku. To s tou vodou tady úplně nechápu a je to v hodně diskuzích. Mám patrový dům a voda teče nahoru do patra a jo musím počkat 30 sekund až minutu než dotece, ale fakt mi to rozpočet nezrujnuje (to spíš zalévání kytek na terase :D ). Také máte málo úložného prostoru u vstupu, to musí být mnohem velkorysejší a ne že to vše budete dávat do technické nebo do garáže. Když si hrajete s nákresem, tak si zrušte tu malou koupelnu u obývacího pokoje a dejte si tam velké 2 metrové okno, zvětšete jídelní stůl a hned to bude jiné. Jinak koukněte tady do půdorysu na modré střeše , je tam spousta krásných už hotových bungalovů s lehce lepším rozložením.