Váš názor na projekt bungalov do L

Dobrý den všem. Poprosil bych vás o názor a vase zkušenosti k projektu našeho bungalovu. Vybraný plán chceme jen zorientovat, aby vchod byl k příjezdové cestě, která je na západ a tudíž terasa by byla na jiho východ a záda domu na sever. Pozemek je 1100 m. Děkuji za vaše postřehy.
Odpovědět
Jediné co bych změnil, tak bych v obýváku /kuchyni prosklil celou část a dal tam velké HS portal posuvné dveře. Zrušil bych tu malou zeď. Jinak dům je velice hezký.
Odpovědět
Za mě technická místnost strašně malá, WC v zádvěří no nevim nevim - pokud tam zůstane tak bych tam dal okno. Obývák+kuchyn - asi bych se bál, že tam nebude dostatek svetla.
Odpovědět
Tak to je fantastický projekt!Moc se mi líbí. Jediné:nejsem si jistá, že ta levá část obýváku nebude působit tmavě bez okna. Také si neumím představit sedačku takto blízko kuch.linky.To mi přijde nepraktické. Já osobně bych dala sedačku do levého rohu a rozšířila bych sloupek mezi okny a na něj dala TV. Viděla bych tak i do zahrady na terasu a nebyla bych zády k člověku v kuchyni. Krásný dům to bude.
Odpovědět
Děkuji velice za vaše postřehy.
Odpovědět
Jak uvadite, ještě prave zvažujeme, že bychom v obyvaku udělali průchod (ne francouzská, ale nějakou levnější variantu male okno-dveře) na jižní stranu domu, kde by byla moznost vejit přímo do zahrady. Zatím nevíme (nemáme praktické zkusenosti- jsme z panelaku), zda by to nebyla zbytečná investice, když hlavni vchod na terasu už je zakreslen.
Odpovědět
Profilova fotka
Za sebe bych uvažovala o zrušení komory, místo by dostalo zádveří na vysokou skříň po celé délce a stejně tak bych z druhé strany nechala po celé délce vysokou kuchyň. V kuchyni bych protáhla i tu nízkou stranu až do prostoru současného jídelního stolu. Ten bych prohodila s krbem. Ten kout mezi oknem a krbem bych těžko zabydlovala. Krbu nebo kamnum bych věnovala tu část mezi okny na terasu. Jídelní stůl by vyplnil roh u okna a sedačku bych otočila trochu jinak. Vznikly by tak pro mě dobré komunikační linky z obýváku na terasu, ke stolu i do kuchyně. Další bych zvážila nutnost záchodu u dveří a na jeho úkor zvětšila technickou. A pokud může mít okénko, tak okénko. Poslední, co bych zkusila, jestli by si v ložnici lépe nesedlo otočit celý ten trojúhelník šatna, koupelna, zádveří o devadesát stupňů, vcházelo by se rovnou do ložnice a ne přes předsíň. U nás by to totiž znamenalo vycházet přes desnou hadrarnu 😂 Tyhle tři úpravy by mě lákaly, ale úplně neodhadnu centimetry tak nevím, jestli by to vyšlo. A taky už to jsou větší změny v projektu, který je sám o sobě celkem zdařilý. A ještě si říkám, kde plánujete pračku?
Odpovědět
Pracku plánujeme buď do technicke místnosti nebo velké koupelny.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame hodne podobny projekt. Za me zadni cast v pohode, ale nejak se mi nezda obyvaci pokoj. Jake ma rozmery? Sedacku k lince? Myslim, ze az to postavite, budete bezradni, jak to usporadat. Urcite bych si poradne tento prostor rozvrhla a prizpusobila mu rozmery. I ta kuchynska linka je...proste nedomyslena. A WC takhle ze zadveri? Nechcete ho prehodit s technickou a udelat dvere z chodby? Jinak ta technicka je opravdu malinka. Zaklad mate super, jen by to chtelo doladit. Pokud muzu dat radu, dejte si tu praci a kazdou mistnost si peclive rozvrhnete a tomu ji prizpusobte - pokud tedy nebudete mit v celem dome nabytek na miru. Nam tohle hodne pomohlo, nemuseli jsme pri zarizovani resit, ze tu nam chybi 20cm steny a tady naopak je zbytecne moc. 😉
Odpovědět
Díky za postřehy, se kterými budeme pracovat. A prosím vás, jake prakticke zkusenosti mate s krbem v obyvaku s prednim plnenim? Projektant nam sdělil, ze krb ze zadním plnenim by do našeho projektu byl komplikovaný a ze se nemáme obávat (kourivost atd.) prave krbu s předním plnenim. Primární zdroj tepla krb nebude, jen na atmosferu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kopiska my ještě nepoužíváme, ale z okolí většina krb na atmosféru roztopi dvakrát do roka. Jedni kamarádi mají kamna a ti topí vcelku často a problémy od nich nejsou ani vidět ani slyšet. Jo a teď pres zimu jsme měli hozena stará kamna jako zdroj tepla kvůli podlaze a v pohodě. Žádnou neplechu to nedělalo a to to byla dost improvizace, mrkni do fotek. Samozřejmě dříví drobi...
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by osobně asi vadila sedačka u té kuchyňské linky. Já bych udělala jen to okno u jídelního stolu a to druhé zrušila, tam dala třeba sedačku a pak bych na tu plnou stěnu v obýváku udělala také okno, ať už bu fixní/otvírací velké nebo nějaké podlouhlé
Odpovědět
@kopiska máme krb s předním plněním, topíme si každý den ( mimo léto) , binec není téměř žádný, máme, ale vysouvací dvířka ty jsou určitě lepší než klasická otvírací. Vůbec si neumím představit, že běhám venkem přikládat třeba do dílny. My jsme vlastně druhý dům stavěli hlavně kvůli krbu. Jinak sedačku mám taky u linky a vůbec ničemu to nevadí. Vypadá to super👍
Odpovědět
Článek se načítá
Mohla bych se prosim zeptat na rozmery obyvaku a kuchyne? Mi se to zda moc male, to nekritizuju, ale sami uvazujeme co je akorat a co je moc male a dost velike.
Odpovědět
Orientacne v planu cca 5 na 8 m. Plán na zaklade vyse uvedenych informaci musíme ještě s projektantem vykomunikovat. Dekujeme všem za praktické postrehy, ktere nas posunou kupředu. Nyní se nas boj přesouvá z webu na "prkno" projektanta. Na shledanou všem diskutujicim a ahoj.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě přidám drobnost - nerozumím, proč chceš u vstupu ten zub, když je pod střechou.
Odpovědět
@kopiska Prohodila bych WC a technickou, aby nebylo WC u vchodovych dveri. Obyvak s kuchyni chce jeste promyslet - asi bych urcite zrusila komoru a udelala misto toho kompaktnejsi linku a z druhe strany spis skrine v zadveri. Budou se vam tam hodit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?