Názor na projekt - bungalov - nudle

Ahoj, prosím o názor na náš projekt, jsme ve fázi ladění, v podstatě požadavky: Velký obývák s KK, spíž, větší technická místnost, šatna, garáž s místem na pneu/kola/... Šířka domu může být max 9,3m. Aktuálně navrženo 9,3x24,5m. Budem vděční za každou připomínku.
Odpovědět
@luciasek88 Myslim, ze dispozice je prehledna, ucelna s jasnym razenim. Mozna nekdo bude rozporovat umisteni klidove zony ke vchodu, ale tusim (neni videt celkova situace), ze s tim moc udelat nepujde. Dlouha chodba mne osobne nevadi, ale tady se nekdo proti tomu urcite ozve. U loznice nejsou podle normy pristupy k posteli (melo by byt min 800mm) - ale to je vase rozhodnuti. Jedine ceho se bojim, ze dum bude hmotove pusobit hodne nudlovite .... mate od arch vizualizace?
Odpovědět
Máme, posílám 3, to by mohlo stačit.
Odpovědět
@luciasek88 Zdravím, jo, vypadá to dobře. Máme něco podobného http://www.modrastrecha.cz/forum/proj... akorát bez šatny, pracovny a oken na jedné straně. Musíme stavět na hranici. Už víte z čeho budete stavět? Sami, nebo firma? Díky za info
Odpovědět
@josephporta My máme pozemek 16m, ale umístit pokoje pouze na jedné straně a jít blíž pozemku se nám nezdálo realizovatelné. Stavět asi heluz 38 + 12 zateplení. Jinak pozemek máme dozadu dlouhý přes 60m, takže místa by tam mohlo být dost
Odpovědět
@martii1 Odpověď pro vás nahoře :)
Odpovědět
@luciasek88 Těžký úkol, ono se tam asi moc vymyslet nedá, maximálně přeházet pokoje, pochopila jsem správně tu šipku, že vstup je z jihu? Já bych se snažila dát dětské pokoje na západ a ložnici a "zbytek" na východ. Ještě bych v samostatném WC dala mísu na jinou stěnu-aby vás v noci co nejméně rušílo, případně ho dát směrem k technické. Ještě si dobře rozmyslete uspořádání pokojů, ta postel pod oknem není úplně nejlepší. Kvůli světlu a teplu zvážila nějaká střešní okna. A do patra nechcete? V tomto případě by to bylo určitě lepší a výrazně levnější řešení.
Odpovědět
@bamak Ano vstup je z jihu, bohužel. Chtěli jsme hlavně obyvák mít ze západní strany, mám obavu, že ty detsky pokoje museji byt na strane garaze, jsou širší než druhá strana, nevím jak by to tam vycházelo. To WC ano, to byla druhá varianta, buď to otočíme a posuneme dveře, nebo změníme trošku šatnu a wc bude naproti dveřím. S tím patrem, nechtěli jsme schody, teď po nich lítáme stále nahoru a dolů a nebaví nás to. Pozemek jsme koupili dost velkej na bungalov. Rozměr 16x62.
Odpovědět
@luciasek88 Taky nemám ráda lítání do schodů :-)....s těmi pokoji jsem si nevšimla ;-) . Co se týká té vizualizace, máte nějaké limity z úřadu? To teda bude mazec, jak finanční, tak váhový, takhle obrovská valbová střecha....co takhle plochou+šikmou střechu s tím, že šikmá by byla nad pokojíky a mohli by tam být i okna ze západu? Celkově by to vizuálně (i fakticky) dům odlehčilo.
Odpovědět
@luciasek88 my mame pozemek 11x79 😀 Obyvak na sever a vstup ze zapadu.
Odpovědět
@bamak My jsme v podstatě vycházeli z tohoto: http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... akorát ten je 11*20, a my museli ubrat na 9,3. Měl by to být z pohledu limitů nějaký problém? A finančně to je o tolik víc?
Odpovědět
Profilova fotka
@luciasek88 Co se týká vzhledu, snažil bych se sjednotit tvary oken an té dlouhé straně, vypadá to pak zvláštně, neuceleně... třeba si stanovit nějaké dva typy, maximálně.
Odpovědět
Váš projektant je jen další z řady, kterému je úplně buřt, jak se v tom bude bydlet. Normální člověk s mozkem v hlavě by vám vysvětlil, že tahle myšlenka je od začátku špatně, 930 cm na zdivo, dva pokoje a chodbu, to nevymyslíš... Asi jediná rada, sežeňte si kulisy nebo polystyren, prostě cokoliv, a tenhle výmysl si zkuste na pozemku postavit, aby jste viděla, jak bude v reálu tahle šílenost vypadat.
Odpovědět
Článek se načítá
Me jako prvni prastil do oci ten vstup. Ten bych urcite dala bliz kuchyni a obyvaku.
Odpovědět
@lopp to znamená.ze napad stavet na takovym pozemku bungalov je nesmysl?
Odpovědět
@luciasek88 na mě... Moc dlouhá chodba, obývací pokoj, kuchyně az na konci domu.respektuji pozemek, ale nešlo by tam vymyslet něco lepšího? Poradit se s architektem... Nebo jít do patra? také máme dlouhý dům, ale toto je už moc. :/
Odpovědět
Vykašlete se na bungalov, to co tu máte je čirá hrůza, která je obludná už na vizualizaci, v reálu to bude ještě horší a bude se vám tam špatně bydlet, chápu že nechcete lítat do schodů, nicméně v případě úzkého pozemku je to jediná možná volba (i když šířka bungalovu 9 metrů není zase tak málo, já sám mám 10x15 a úplně v pohodě) navíc patrový dům má i dost výhod např. energetické ztráty bude mít daleko menší, než tohle veledílo, navíc pokud si dole uděláte i ložnici (doporučuji), tak do patra budou lítat hlavně děti. Pokud tohle dělal projektant, tak ho prosím vyměňte za někoho schopnějšího, ta vnitřní nosná stěna tam vůbec nemusí být v případě, že použijete příhradové vazníky, které se podle tvaru vaší střechy přímo nabízí a ušetříte jak za samotné zdivo, tak i za základ pod středovou stěnou.. K dispozici se moc vyjádřit nedokážu, ale nejspíš se vám tam bude fakt dobře hrát bowling..
Odpovědět
@luciasek88 Bohuzel tak jsem jsem si myslela.....v realu ten domecek nebude pusobit prijemne.....je neproporcni....sla bych do patroveho reseni. Co sousede? Jaky typ domu se v okoli vyskytuje? Bohuzel vaseho architekta / projektanta bych hnala....
Odpovědět
Souhlasím s @lopp. Toto je opravdu peklo. V zádveří máte akorát tak místo na kolečkové brusle, které si vždy při vstupu do domu nasadíte a můžete se prohánět tou chodbou. Nebo hrát kuželky. Máte děti? Kam dáte třeba kočárek? Kde si návštěva zuje boty a navleče kabát? V obýváku? Moje rada je jediná, doporučuji projektanta na místě zaškrtit. Každý rozumný soud Vás osvobodí. Myslím, že se schodům nevyhnete.
Odpovědět
přidávám se k předřečníkům, fakt jděte do patrového ... nejen že tohle bude v reálu fakt děšně ošklivé, tak to bude asi i dražší než patrový. Jak v pořizovací ceně (střecha plus základová deska mínus cena za schody), tak v provozních nákladech (topení). Virtuálně (ale korektně) by se mělo do úspory započítat i to, že uspoříte zastavěné metry pozemku (pokud vás stát pozemek 100 Kč/m, není to tak strašné, ale pokud jste platili třeba 5.000 Kč/m2, tak dodatečně zastavěných 100 m2 vám udělá půl milionu, které jste mohli ušetřit, kdybyste koupili menší pozemek nebo naopak byste ho museli přikoupit, abyste měli srovnatelný rozměr volné zahrady)
Odpovědět
ani jsem se nekoukala kde to je a tipla u brna a koukám je to u brna, ty nudle pozemky jsou tam všude :-D
Odpovědět
Nechápu, kde se bere tolik negativních reakcí na architekta. Naše požadavky byly bungalov a tyto velikosti pokojů. A jako inspiraci jsme dali zmíněný bungalov od eurolinu. Schody prostě nechceme, furt nám přijde lepší udělat pár kroků chodbou než jít po schodech. Kdyby ten rozměr byl 10x15 tak vám to příjde OK? Každopádně zádveří asi zkusíme předělat aby tam bylo víc místa. Co se týče kočárku atd, na to máme místo v garáži. V podstatě toto jsme brali jako inspiraci: http://www.modrastrecha.sk/blog/matul... Takže jediné co je špatně je ta dlouhá chodba? Jinak pokoje jsou velké dostatečně, obyvák je spíše větší, předtím jsme uvažovali o menší variantě. Proč by se v tom nedalo žít? Co se týče úspor za topení, zastavěná plocha je sice 200m ale podlehová plocha bez garáže, terasy, zastřešeného vstupu bude někde kolem 150m, to je tak akorát ...
Odpovědět
Za mě proč ne... jsou i mnohem horší návrhy. Co se týče tepelných nároků tak bych to neviděl jako problém. Jen bych použil cihlu 30 + 20eps a do 5kW se vejdete. - Zrušil bych vnitřní nosnou příčku a hned chodba bude o 10cm širší. - do pokojů bych dal 90cm dveře. Zkuste si na tak úzké chodbě vytočit třeba s postelí. - Udělal bych větší přesah střechy (70-100cm), nebude se tak špinit fasáda. - Sloup u vstupu bych posunul tak, aby střecha neměla to úžlabí. Rapidně tak klesne její cena. - V pracovně bych zrušil to vykousnutí na dveře a místo toho by se zvětšila vstupní chodba. Do pracovny bych pak dal šoupačky a přístup z vstupní chodby + bych dal větší okno na druhou stěnu, místo toho malého vedle dveří.
Odpovědět
Profilova fotka
Zádveří je hodně male, dva lidi už tam budou mít problém se vyhnout. Kam dáte boty a bundy? Chodba bude hodně tmavá. Koupelna mezi dvěma dětskými pokoji by mi nevyhovovala. Počítejte s tim, že komín na kraji bude jak stožár od lodi. Celkově se mi to zvenku hodně nelíbí, všude samé okno, kdyby alespoň byly nějak sladěné výškově...
Odpovědět
@requied -Tu nosnou příčku zjistím -Dveře, to je dobrý nápad -S tou střechou, trošku si říkám jestli to nebude ranec, že se ještě zvětší střecha, jestli je teď přesah 50cm tak pokud bych počítal 100cm, takže o 50cm víc na obvodu domu tak to vyjde o nějakých 30m2 víc na střechu, nevím kolik by to dělalo finančně. Těch 20cm by asi finančně šlo. -S tím sloupem, myslíte jako aby byla střecha nad celou šířkou domu? Myslíte že to vyjde levněji - přecijen bude zase o něco větší? Ono by to ale na druhou stranu pomohlo tomu, že by se zvětšilo zádveří. Určitě by to šlo nějak vymyslet. -se zvětšením vstupní chodby - ano určitě, možná tomu tedy pomůže ten předchozí bod. Děkuji předem za odpovědi.
Odpovědět
@slabici Děkuji za názor. Máte pravdu, zádveří je malé, na tom zapracujeme. S tou tmavou chodbou máte pravdu. Co s tím? Prosklené dveře z pokojů asi nejsou nic moc pro soukromí dětí. Leda udělat nějaké prosklené vstupní dveře + prosklené vstupy do chodby ze zádveří a z obyváku. Sama si to ale nedokážu představit, idkyž v současném domě máme taky chodbu bez okna...
Odpovědět
@rimmer @tomasycek @mp77 Děkuji za názor, ač mě nepotěšil. Ty vizualizace jsou zatím nedořešené, ty okna nejsou sladěné, to jsme ještě neřešili, chtěli bychom to nějak rozsekat, aby to nevypadalo takto dlouhé, tzn. udělat tam to kamenité obložení. Takže vizualizace doufáme, že se vylepší... Barevně by to mělo vypadat takto: http://www.domyprokazdeho.cz/obrazky-... S tím patrovým domem rozumím, všechny klady zápory máme zvážené, finančně je to jasné, i údržbou - vytápěním, nicméně stále si stojíme za tím, že je lepší jít řekněme z obyváku do ložnice nějakých 6-7metrů (od dveří ke dveřím), než šlapat schody nahoru. Variantou je ložnice šatna technická místnost, koupelna, garáž, obyvýk dole, a nahoře druhá koupelna, dva pokoje a pracovna. Ale to mi zase přijde nepoměř přízemí vs podkroví. Je ta dlouhá chodba skutečně takový problém? V podstatě do garáže půjdu dvakrát denně, do pracovny spíše občas, jinak z ložnice nebo z nejvzdálenějšího pokoje to není do obyváku a kuchyně přeci tak daleko?
Odpovědět
@janess Přijde vám to skutečně moc? mezi obyvákem a ložnicí(nejvzdálenějším pokojem) to není zas tak daleko. Ještě jsme zvažovali trošku přemýstit pokoje, technickou místnost místo pracovny (jen by to znamenalo dlouhé rozvody vody a odpadu, ale zas kratší plynu - pokud plyn budeme dělat). dále mít pracovnu, ložnici, šatnu a poté obyvací pokoj. Jaké vzdálenosti mezi kterými místnostmi bychom měli zkrátit?
Odpovědět
@kota01 Ano, sjednotíme, vizualizaci jsme zatím neřešili... Je to v podstatě druhá úprava návrhu, řešíme spíš jednotlivé umístění pokojů...
Odpovědět
a nešlo by se zamyslet na vstupu z boku až za garáží nebo ještě dál? předek mít pouze garáž a tm a sklad? sousedi to tak měli, barák dokonce dlouhý kolem 30m
Odpovědět
@iveta_89 Určitě za zamyšlení stojí, už jsme o tom uvažovali, ale čemu si pomůžeme? Ta chodba bude stejně dlouhá, jen bude od vchodu blíž do obyváku. Takže to myslíte tak že třeba místo pracovny mít technickou místnost, pak třeba pracovnu, ložnici a šatnu? Ale nedokážu si představit co s tou pravou stranou, to by musela jít asi koupelna do leva, ale tam zas není taková šírka místnosti - je to tam uzší. Je to oříšek no
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?