Přiznané kleštiny a výška stropu

Vychází mi světlá výška stropu 2.3m. Chci se zeptat na váš názor jestli přiznat kleštiny v podkroví kůli pocitové výšce stropu a o kolik se to může prodražit?
Odpovědět
Profilova fotka
@mtsr osobně bych zvedl nadezdívku v podkroví alespoň o jeden šár cihel - takhle z těch pokojů moc reálně použitelné plochy nebude. pokud to chceš nechat tak, určitě bych nedělal půdičku, ale kleštiny bych nechal přiznané - cenově to moc velký rozdíl nebude.
Odpovědět
@mtsr Přesně to teď dělám v obýváku spojenou s kuchyni. Ono to cenově na materiálu nic není, protože rošt na sadrokarton nebude pod, ale nad a je to par metrů navíc sdk a parozabrany. Jen je to pracnější, parozábrana okolo kleštin, pořádně udělat detaily, takže pokud to bude dělat firma, muže si to nechat zaplatit. Určitě bych to ale udělal.
Odpovědět
@mtsr Divím se, že to prošlo na SU, protože světlá výška 2,3m je na méně než 50% půdorysu. Určitě bych přidal alespoň jeden šár.
Odpovědět
@pepitocz Proc by ne? Jestli maji o patro niz plnohodnotne bydleni, pak to podkrovi nemusi resit. My mame SV +/- 2,45 m v celem podkrovi, kde mame byt, pod nami je plnohodnotna bytova jednotka a nase patro ji dle PD rozsiruje. Mistnosti jsou kuchyn, obyvaci pokoj, koupelna, WC, pokoj, pracovna, satna. :)
Odpovědět
@puhelin Nemusí, ale budou mít neobytné místnosti v podkroví. Kvůli jednomu šáru...
Odpovědět
@pepitocz Ale budou neobytne jen oficialne. To bych vubec neresila.
Odpovědět
@pepitocz místnost se zkosenými stropy musí mít výšku min. 2,3 m nejméně nad polovinou podlahové plochy, která je vymezena pomyslnou rovinou kolmou k rovině podlahy, protínající rovinu zkoseného stropu ve výšce 1,3 m nad podlahou. Všechny místnosti tohle splňují, jen pro vizuálny effekt bych dal SDK na horní časť kleštin v pokojích. Výlez ke komínu bych umístnil do chodby, kde bych dal SDK klidne do 2.3m.
Odpovědět
Profilova fotka
@mtsr no delej jak chces, dulezite je aby to vyhovovalo tobe. Ja bych v tom bydlet nechtel. uz stropy 245cm na mne pusobi strasne stisnene. a mit jeste k tomu sikminu, ktera pada az do 1,3m....
Odpovědět
@mtsr Mea Culpa. Přeměřil jsem a máš skutečně nepatrně větší plochu půdorysu se s.v. 230. Nechal jsem se zmást tou červenou čarou. Nicméně v tom řezu máš zateplení až do hřebenu, ... Když dáš SDK pod kleštiny, tak to už bude hodně nízké. Můžeš to udělat i třeba takhle:
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?